Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
|
4495
3

Збірні знову залишилися без топ-гравців. Чому Олімпіада пройде без НХЛ

Друга поспіль Олімпіада пройде без хокеїстів з НХЛ

Збірні знову залишилися без топ-гравців. Чому Олімпіада пройде без НХЛ
Getty Images/Global Images Ukraine

У вересні НХЛ, Профспілка гравців та Міжнародний олімпійський комітет випустили спільну заяву, у якій підтвердили участь хокеїстів Ліги в Олімпіаді-2022. Гравців НХЛ не було на минулих Олімпійських Іграх, тому багато хто встиг зрадіти через цю інформацію.

Втім, НХЛ залишала за собою право вийти з договору до 10 січня 2022 року. Проблемою є поширення коронавірусу як у Північній Америці, так і в Китаї. Тоді ще не знали про штам омікрон, але керівництво Ліги не дарма залишило собі лазівку. Ми бачимо, що зараз новий штам атакує не лише європейський футбол, де переносять матчі, а й НХЛ.

«Ми поважаємо бажання гравців вирушити на Олімпіаду. І НХЛ максимально відтягувала це рішення, щоб вирішити проблему та відпустити гравців. Однак коронавірус та перенесення матчів серйозно пошкодив календар регулярного сезону. Вже перенесли 50 матчів, і варіант з Олімпіадою неможливий», - сказав голова НХЛ Гарі Беттмен.

У коронавірусному протоколі знаходяться понад 100 гравців, а також представники тренерських штабів та працівники клубів. Ліга масово переносить матчі, а також знову заборонила поєдинки між командами з США та Канади, щоб не було переїздів через кордон. Вже на цей момент довелося перенести велику кількість матчів (50), а далі їх буде ще більше. Звичайно, їх потрібно буде зіграти, тому що НХЛ має намір провести повноцінний регулярний чемпіонат з 82 зустрічей для кожної команди.

Коли це робити? Логічно, що більшу частину з 50 матчів, які вже перенесені, планують зіграти у лютому. Саме на лютий спочатку було заплановано паузу для тих хокеїстів, хто поїде на Олімпіаду. При цьому раніше між НХЛ та Профспілкою гравців був певний конфлікт. Звісно, ​​Ліга не хоче нікого нікуди відпускати. НХЛ – це бізнес, і жодні паузи у регулярному чемпіонаті, особливо після складних коронавірусних сезонів, не потрібні. Проте сторони ще восени знайшли компроміс: НХЛ відпускає гравців, а Профспілка продовжує Колективну угоду з Лігою на поточних умовах, щоб уникнути локауту.

Щоправда, зараз самі хокеїсти були не в захваті від можливої ​​поїздки до Пекіна на Олімпіаду. Справа в тому, що організаційний комітет Китаю досить несподівано висунув дуже жорсткі коронавірусні правила на час Ігор. У разі позитивного тесту гравець може відправитися на карантин тривалістю від 21 до 35 днів. Хоча сама Олімпіада триватиме трохи більше двох тижнів.

Ніхто не хоче застрягти далеко від дому на такий час, і вже самі гравці заговорили про те, що в такій ситуації на Олімпіаду їхати не варто.

«Шкода, що так склалося. Ми думали, що цього разу поїдемо на Олімпіаду. Мені пощастило, я брав участь у двох Олімпіадах, але багато хто з хлопців ще жодного разу не були на Іграх. Адже це не та подія, яка відбувається щороку. На жаль, знову Олімпіада пройде без НХЛ», - сказав форвард Сідні Кросбі.

Керівництво НХЛ скористалося шансом та спихнуло остаточне рішення на Профспілку гравців. І вона у середу підтвердила, що друга поспіль Олімпіада пройде без хокеїстів НХЛ. Шкода, адже тепер ми не побачимо збірні у найсильніших складах мінімум до наступної Олімпіади.

Востаннє національні команди мали найкращі склади у 2016 році, коли НХЛ провела Кубок світу. Тепер збірні у найсильніших складах зберуться не раніше 2026 року.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 36
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
"карантин тривалістю від 21 до 35 днів" - може одразу на 10 років закривати?
potemkin78
у сборной 404 появился шанс на призовые места
Mykhailo Orlovskyi
Це зрада!