Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 22 грудня 2021, 22:00
3794
4

Кидай, Стефен, кидай!

Історія Каррі та його рекорду 3-очкових

| Оновлено 22 грудня 2021, 22:00
3794
4
Кидай, Стефен, кидай!
Getty Images/Global Images Ukraine

Американський The Athletic вирішив дізнатися: «Кому з нинішніх гравців ви довірили б вирішальний кидок у матчі?» Третина опитаних колишніх баскетболістів проголосували за Стефена Каррі. Визнання? Так. Почесно? Дуже. А ще Стеф став рекордсменом в НБА за кількістю точних 3-очкових кидків за всю історію. Згадаймо, як він ішов до свого рекорду?

Хотів показати себе і… провалився

Наш герой народився у сім'ї баскетболіста Делла Каррі. Атакуючий захисник, зріст 193 см і вагою 86 кг. Габарити Стефа не сильно відрізняються зараз (191 см; 84 кг). Каррі-молодший успадкував худорляву статуру від батька. Але що робити у сучасному баскетболі людині з такими параметрами? Адже якщо ти поганий атлет, то… їдь грати до Європи.

Мабуть, одного разу Делл подарував своєму синові книгу Карнегі. Де Стеф прочитав, як із кислих лимонів… ой, як свої недоліки в габаритах перетворити на переваги: ​​швидкість і кидок. Адже його батькові це вдалося (40.2% точних «дальніх» по кар'єрі).

«Це сталося влітку 2001 року. Мені 13. Наша команда – на Національному чемпіонаті у Теннессі. Мій зріст був 168 см, вага – 45 кг. Нам надерли зад. Але я зіграв катастрофічно. Уявляєте, я отримав шанс, на який чекав цілий рік! Хотів показати себе і… провалився. Тоді здавалося, що я недостатньо хороший для цього. Що з баскетболом покінчено», - згадує Стеф Каррі для Theplayerstribune.

І справді, баскетболіст змалку любив возитися з м'ячем. Він був під враженням тих хлопців із паркету, які грали з його батьком. І з якими можна було покидати м'ячик на передматчевій розминці.

Але маючи тендітну статуру, Стефа завжди недооцінювали скаути, тренери, програми університетів, 30 команд найсильнішої ліги світу. До одного моменту. З Монтою. Але про нього трохи згодом. А зараз – драфт НБА-2009.

Стефа взяли сьомим. Уявімо зараз на секунду, що ми – Дреймонди Гріни, і згадаємо, як помилилися «Гриззліс», провалилися «Кінгс», зганьбилася «Міннесота». Двічі. Поспіль. ESPN повідомляли, що його мають забрати «Нікс». Але ГСВ зіграли на випередження. Ах, скільки ще раз вони це зроблять щодо Каррі. І жодного разу не пошкодують про це. Тим часом, Стеф уже готувався до свого дебюту в НБА.

Коли я побачив його вперше, то подумав, що він білий

І в найсильнішій лізі світу для Каррі все починалося не найкращим чином. Перший 3-очковий наш герой відсвяткував лише у другій грі, із «Фініксом». Зате закинув їх одразу два. «Ворріорз» розпочали той сезон теж із пари: пари поразок.

«Коли я побачив його вперше, то подумав, що він – білий», - згадував знайомство з Каррі Кевін Дюрент.

У сезоні 2009/2010 їхні команди перетиналися чотири рази. Рахунок очних зустрічей 3-1. Як ви вже здогадалися, Стеф і тут у тих, хто програв. Натомість за сезон Каррі влучив 166 разів з-за дуги (44% реалізації). А «Голден Стейт» готувався до драфтів 2011 та 2012 років. Так що, все йде за планом.

Навіть конфлікт із Монтою Еллісом – лідером «воїнів» того періоду. А тут ще й травма прийшла так невчасно у Каррі.

«Або я, або він», - заявляв Монта. Добре, вирішили у керівництві ГСВ, – він. І махнули Елліса в «Мілуокі». Віддячив наш герой своїй команді вже у 2013 році. 54 очки та 11 з 13 «дальніх» у матчі з «Нікс». А потім вивів «Голден Стейт» до плей-оф уперше у своїй нетривалій кар'єрі.

При продовженні контракту у 2012 році Стефу виписали близько 45 мільйонів на 4 роки. Менеджери «воїнів» тримали в голові нещодавню травму баскетболіста та його худорляву статуру. Уявіть собі, МВП 2015 та 2016 мав лише 4-у зарплату у своїй команді!

Getty Images/Global Images Ukraine. Стефен Каррі

Якщо із ГСВ зіграти погано, то за це доведеться заплатити

Зазначимо, що ГСВ зробили баскетбол грою кидків з-за дуги. А сам Стеф тричі ставав рекордсменом НБА з 3-очкових влучень. Перший раз – у 2013-му, закинувши 272 «трьохи» та оновивши рекорд… Рея Аллена.

«Я дуже радий, що став частиною цього досягнення в баскетболі», - Дреймонд Грін про рекорд-2021 свого одноклубника.

Але чи багато було хлопців, здатних стільки закидати, маючи середній відсоток кар'єри 43.4? Реджі Міллер? Він розуміється на 3-очкових: «Це один з тих рекордів, які ніколи, ви чуєте мене – ніколи не будуть побиті».

Але перед рекордом «Ворріорз» стали феноменальною командою, яка 3 рази за 4 роки взяла титул. Записала рекорд у регулярному чемпіонаті «73-9». По праву вважається однією з найсильніших за всю історію НБА.

«Якщо навіть найкоротший відрізок - навіть лише 2 хвилини - у матчі з ГСВ зіграти погано, то за це доведеться заплатити», - сказав Том Тібодо.

Якщо перефразувати «Сержанта», можна з упевненістю сказати так: якщо хоч на секунду дати Каррі свободу, він влучить у ціль.

Недооцінений

Талант? Тренування. Щоденні. З дитинства: «Не було так, що одного разу я прокинувся і почав влучати 3-очкові кидки. Це була важка праця. Я йшов до цього довгий час», – згадує Стеф.

Зараз «Голден Стейт» йде серед лідерів регулярного чемпіонату та серйозно претендує на високий посів перед плей-оф. І це без Клея. І з не атакуючим Дреймондом. Каррі? Він є лідером своєї команди (27 очок за матч), претендент на МВП і так, він нарешті заробляє пристойні гроші.

«Ніхто не робить твою долю, крім тебе. Ні скаути, ні турніри, ні інші люди. Навіть не твоє прізвище на майці. Подумай над цим. І – вперед, написати історію - твою», - якось підбадьорила мама Стефа, недооціненого стількома людьми, ситуаціями, та й просто банальним збігом обставин.

«Знаєте, люди вважають, що відчуття неоціненості пропадає, коли людина починає досягати своїх цілей, досягати результатів у житті. У мене воно не зникло досі», - ділиться своїми думками Стеф Каррі на сторінці Theplayerstribune: «Це головне, що я виніс для себе за останні 17 років: недооцінка нав'язується навколишнім світом. Але якщо ви зрозумієте, як це можна використати? Тоді почнете самі керувати цим почуттям».

Стеф був на гребені кар'єри у 2018 році під час останнього чемпіонства? Ні. Він на вершині світу зараз. Позбувшись тиску минулого. Переставши щось доводити усьому світу. Він просто насолоджується життям. І грою у баскетбол. Адже з Дюрентом виграти легко. Але команда Каррі є головним фаворитом НБА зараз.

І ще пару слів про рекорд

Getty Images/Global Images Ukraine. Стефен Каррі

15 грудня Стефен Каррі встановив рекорд НБА із закинутих 3-очкових кидків. Це сталося в матчі з «Нікс», ох і любить він Нью-Йорк. В активі Каррі 2986 3-очкових влучень і він найкращий у світі за цим показником.

«Надсилай Ролі», – написав Дюрент у твіттері з вимогою вислати йому годинник «Rolex» за допомогу в досягненні рекорду.

«Сподіваюся довести рекорд до такої цифри, якої ніхто вже не зможе досягти», - казав Каррі журналістам після перемоги над «Нью-Йорком».

А баскетбольний популіст Стівен Ей Сміт так і зовсім висунув дивовижну версію: «Ми постійно сперечаємося, хто є найвеличнішим – Джордан чи ЛеБрон. Може, час уже включити до цієї суперечки Стефа?»

Усі разом вітаємо Стефена Каррі із цим рекордом! «Одна річ, до якої я прийшов в останні три матчі – треба продовжувати грати в баскетбол. Потрібно здійснювати кидки, які можуть бути точними. Насолоджуватись цим досвідом, бо я так довго до цього йшов. Насолоджуюся моментом», - резюмував наш герой.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avtv5555
Да Стеф великий игрок и прекрасный человек, которого любят в НБА. Добавлю такой пример;- В одном матче он забросил 13 трехочковых, многие говорили, что вряд ли кто то повторит этот рекорд.. Но в одном из матчей Карри нагружал Томпсона трехочковыми хотя мог бросать сам и тот смог забить 14 трешек. Когда Карри спросили зачем он пасовал на Клея, ведь он побил ваш рекорд тот ответил что теперь у него будет цель побить рекорд Томпсона.
vital_om
Це не расизм зі сторони чорношкірого цікавого баскетболіста?)) - Коли я побачив його вперше, то подумав, що він – білий», - згадував знайомство з Каррі Кевін Дюрент. Стеф не повинен був після цього, як Тайсон з Метала/Шахтаря розповідати, як йому неприємно й страшно й він відчуває себе людиною другого сорту?. Є проблема, й з українцями зараз. Навіть на території України. Не кажучи вже про Мордор... Але розкрутили цю проблему на свою користь чорношкірі.. молодці.. а українці обтікають і мовчать.. какая разніца как тебя чмирят, главно, шоп светло на уліце било..
Disiny7
Не могу понять истерии по Карри и другим дальнобойщикам, имхо.
Баскетбол для меня был прекрасен командной игрой в защите, комбинациями и выводом игрока на пустое кольцо. А затем появился Карри и средняя по меркам НБА команда стала выносить всех в одну калитку. Для фанов ГСВ, наверное, прикольно, но для развития баскетбола в целом - огромный минус.