Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 22 грудня 2021, 21:28
1589
1

Рома – Сампдорія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії

Команда Моуріньо набирає обертів, але до топ-4 до Різдва вже точно не потрапить

| Оновлено 22 грудня 2021, 21:28
1589
1
Рома – Сампдорія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 22 грудня, у Римі на стадіоні «Стадіо Олімпіко» відбудеться матч дев'ятнадцятого туру чемпіонату Італії з футболу, у якому зіграють місцева «Рома» та генуезька «Сампдорія». Стартовий свисток рефері П'єро Джакомеллі із Трієста прозвучить о 21:45 за київським часом.

Рома


Підопічні Жозе Моуріньо в поточному сезоні безперечно претендуватимуть на місця в єврокубках, проте про зону Ліги чемпіонів УЄФА станом на сьогодні для них не йдеться. Набагато цікавішим завданням для римлян буде утримання позицій на п'ятому рядку турнірної таблиці, на яку разом з ними претендують «Фіорентина» та туринський «Ювентус». Виходячи з результатів попередніх поєдинків, є усі підстави вважати, що «вовки» зможуть впоратися з цією місією. «Рома» не програвала у двох попередніх зустрічах, а її успішне протистояння проти бергамаської «Аталанти» на полі суперників, так і зовсім, стало зразковим у плані реалізації гольових моментів (4:1).

Команда Моуріньо добре показала себе в групі Ліги конференцій УЄФА, у якій також брала участь і луганська «Зоря», зайнявши першу сходинку в турнірній таблиці. У чемпіонаті у столичного колективу справи трохи скромніші, оскільки досвід гри проти «Богині» був єдиним вдалим прикладом поєдинку проти команди з топ-4. Поразки від «Мілана» (1:2), «Інтера» (0:3) та нічия проти «Наполі» (0:0) говорять нам про те, що «вовкам» усе ще зарано говорити про боротьбу за медалі. Португальський наставник поступово вибудовує згуртований колектив, але стабільності його підопічним ще не вистачає.

Сампдорія


Проблеми суперників колектив Роберто Д’Аверси не дуже хвилюють, оскільки генуезькому клубу є про що піклуватися відносно власної позиції у турнірній таблиці. Наприкінці минулого сезону «Сампдорія» розібрала «Рому», якою тоді ще керував Паулу Фонсека, на своєму полі (2:0), проте за тих умов команди йшли на сусідніх місцях, тому мали хоч якісь натяки на конкуренцію. У сучасних реаліях ситуація виглядає трохи інакше. «Моряки» – глибоко проблемний колектив, який невдало розпочав сезон із цілої низки поєдинків проти серйозних суперників, після чого поступово почав набирати обертів, але постійно припускався серйозних помилок.

Це зараз «Сампдорія» не програє протягом трьох попередніх матчів (2 перемоги та нічия проти «Венеції» (1:1)), що є її найкращою серією з самого старту чемпіонату. Позиції команди Д'Аверси на цьому фоні покращилися, але недостатньо для того, аби вважати її перебування в турнірній таблиці навіть у відносній безпеці від зони вильоту. Звісно, що до кінця року «Дорія» точно не провалиться нижче за сусідів за містом під керівництвом Андрія Шевченка, але на впевнений ривок у бік екватору в їхньому виконанні нема сподівань. Можливо, трансферна кампанія у січні щось зможе виправити, але в контексті майбутньої гри доводиться розраховувати тільки на наявні ресурси.

Орієнтовні склади


«Рома»: Патрісіу – Смоллінг, Ібаньєс, Манчіні – Вінья, Крістанте, Мхітарян, Верету, Карсдорп – Абрахам, Дзаньоло.

«Сампдорія»: Аудеро – Ауджелло, Коллі, Йосіда, Мурру – Екдаль, Сілва – Кандрева, Тюрсбю – Капуто, Квальярелла.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі повинні розбиратися зі своїми суперниками досить упевнено, але атакуючі пориви їм все ж таки доведеться стримати. Нашою ставкою буде позиція – «Рома» переможе і ТМ 2.5 з коефіцієнтом 4.60 за лінією Parimatch.

22 грудня, середа

«Рома» – «Сампдорія»
Рим. «Стадіо Олімпіко». 19:30
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: П'єро Джакомеллі (Трієст, Італія)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Манчестер Юнайтед вирішив звільнити тен Хага
Футбол | 28 квітня 2024, 10:33 3
Джерело: Манчестер Юнайтед вирішив звільнити тен Хага

«Червоні дияволи» шукатимуть нового тренера

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 2
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.