Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 21 грудня 2021, 20:56
2961
0

Людвігсбург – Прометей. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА

Чемпіон України завершує груповий етап єврокубка

| Оновлено 21 грудня 2021, 20:56
2961
0
Людвігсбург – Прометей. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Людвігсбург» – «Прометей» відбудеться у вівторок, 21 грудня, в Німеччині. Початок зустрічі о 21.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Сьогодні слобожанський «Прометей» проведе свій останній поєдинок на груповому етапі Ліги чемпіонів ФІБА. Суперник у підопічних Ронена Гінсбурга буде більш ніж серйозний – німецький «Людвігсбург», який достроково виграв боротьбу в нашому квартеті.

Тішить, що протистояння з німецьким клубом буде для нашого чемпіона не фінальною точкою єврокампанії, а лише проміжною. «Прометей» за тур до завершення групового етапу забронював за собою третє місце в групі та за будь-яких розкладів продовжить боротьбу в третьому за статусом єврокубку в раунді плей-ін.

Загалом у квартеті А вже взагалі не залишилося невирішених питань. «Людвігсбург» виграв групу і напряму потрапив до числа учасників стадії Топ-16 Ліги чемпіонів ФІБА. Іспанський «Тенеріфе» та український «Прометей» посіли друге та третє місце відповідно і візьмуть участь в раунді плей-ін, а для «Динамо Сассарі» поточний єврокубковий похід сьогодні завершиться, оскільки вище за четверте місце італійський клуб вже не підніметься.

Проте не можна сказати, що гра в Німеччині не матиме для чемпіона України аж ніякого значення. Насамперед, майбутній поєдинок буде важливим для тренерського штабу слобожанців. Адже саме через подібні зустрічі найкраще готуватися до поєдинків раунду плей-ін. Якісна гра проти такого сильного клубу, як «Людвігсбург», може стати відмінним індикатором готовності «Прометея» до матчів на виліт, а можливий позитивний результат у грі з німцями взагалі змусить наступних потенційних суперників підопічних Ронена Гінсбурга дивитися на них з побоюванням.

А в тому, що суперник нашого клубу буде справді серйозний, сумніватися не доводиться. Підопічні американського тренера Джона Патріка катком проїхалися по своїм суперникам в групі А і не залишили клубам з Іспанії, України та Італії жодного шансу. Усі п'ять своїх перемог «Людвігсбург» здобув у дуже впевненому ключі, і у всіх цих матчах підсумкова різниця в рахунку становила двозначне число на користь німецького клубу. Єдиний збій у «німецької машини» стався в Італії, де «Людвігсбург» сенсаційно поступився «Динамо Сассарі», але серйозних наслідків на турнірній дистанції ця поразка не мала.

Всі результати «Людвігсбурга» в Лізі чемпіонів ФІБА:

5 жовтня. «Людвігсбург» (Німеччина) – «Динамо Сассарі» (Італія) – 94:81

13 жовтня. «Прометей» (Україна) – «Людвігсбург» (Німеччина) – 64:86

27 жовтня. «Людвігсбург» (Німеччина) – «Тенеріфе» (Іспанія) – 80:69

8 листопада. «Динамо Сассарі» (Італія) – «Людвігсбург» (Німеччина) – 82:75

8 грудня. «Тенеріфе» (Іспанія) – «Людвігсбург» (Німеччина) – 83:99

По-друге, саме домашня гра з «Людвігсбургом» стала єдиним поєдинком на євроарені в цьому сезоні, коли «Прометей» було переграно за всіма статтями. Тож сьогоднішня зустріч має стати своєрідною сатисфакцією для українського клубу. Все-таки поразка з різницею в -22 дуже вже вибивається з низки гідних результатів нашого колективу і впевнений, що всім причетним до структури «Прометея» дуже хочеться перекрити її більш приємнішим результатом.

І, по-третє, наш чинний чемпіон на даний момент перебуває на такому етапі свого розвитку, що для нього важливий кожен успішний результат на євроарені, особливо з огляду на довгострокові та далекоглядні плани президента клубу Володимира Дубинського. Хто знає, можливо, саме така на перший погляд не надто важлива перемога дозволить в майбутньому сезоні «Прометею» (або іншому нашому клубу) не проходити дуже важку кваліфікацію, а напряму стартувати з групового етапу Ліги чемпіонів ФІБА.

Залишається побажати команді зі Слобожанського гідно завершити груповий етап єврокубка і якщо не привезти додому перемогу над сильним суперником, то, як мінімум, порадувати всіх українських шанувальників помаранчевого м'яча гарною та змістовною грою, яка дозволить з оптимізмом чекати на серію плей-ін за участю «Прометея».

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Людвігсбург

5

4

1

434:379

+55

9

2. Тенеріфе

5

3

2

392:387

+5

8

3. Прометей

5

2

3

388:374

+14

7

4. Динамо Сассарі

5

1

4

358:432

-74

6

21 грудня

«Людвігсбург» (Німеччина) – «Прометей» (Україна)

«Динамо Сассарі» (Італія) – «Тенеріфе» (Іспанія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Людвігсбурга»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Людвігсбург - Прометей.

 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.