Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 19 грудня 2021, 04:04
1967
4

Володимир БРИНЗАК: «Ми запустили процес розвитку біатлону в Україні»

Володимир Бринзак розповів про розвиток біатлону в Україні

| Оновлено 19 грудня 2021, 04:04
1967
4
Володимир БРИНЗАК: «Ми запустили процес розвитку біатлону в Україні»
Facebook. Володимир Бринзак

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про перспективи розвитку цього виду спорту у нашій країні.

- Наскільки подальші перспективи нашого біатлону залежать від результатів конкретно Олімпіади в Пекіні?
- Ми в будь-якому разі розвиватимемося. Наразі ремонтується база у Тернополі. Базу в Сумах переводять у комунальну власність, щоб можна було включити її до програми «Велике будівництво» і також упорядкувати. Центр олімпійської підготовки у Чернігові передали до державної власності, і ми вже робимо проект реконструкції.

Якщо говорити про розвиток на місцях, то відновлюємо федерацію на Івано-Франківщині, вже функціонує федерація на Закарпатті – діти вже займаються на зборах у Тисовці. Добре розвивається Харків, а на юнацькому чемпіонаті України порадували високими місцями хлопці з Києва. Ми запустили процес розвитку біатлону в Україні і він не може зупинитися, навіть якщо на якійсь Олімпіаді ми залишимося без медалі.

Тим більше, зараз у нас з'являються молоді хороші хлопці – є з ким працювати. І я радий, що Юрай Санітра дав добро продовжити роботу із командою у наступному олімпійському циклі. Ми говорили, що молоді перспективні хлопці підключаться до роботи з командою А, щоб під керівництвом Юрая швидше змогли вирости у сильних спортсменів. Ну і вже є хороша чоловіча команда – сподіваюся, після Пекіна залишиться не лише Підручний, а й Прима.

З дівчатами трохи складніше – там ситуація з гіршим резервом. Хоча в нас періодично спалахують зірочки, на яких ми сподіваємось: Журавок, Меркушина, Кривонос… Проте вони, на жаль, із зірочок не виросли у повноцінних зірок, як Підгрушна, Джима, сестри Семеренко… Але ми не опускаємо руки: є Катя Бех, сестри Городні, Саша Меркушина… Може, найближчим часом ще хтось зуміє проявити себе досить яскраво.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PETP0
Да вы мля запустили биатлон полностью, такой деградации мировой спорт не видел давно. Твари.
Михаил Шкуренков
Да. Тывообще ничего для его развития не сделал, дурной петро. А кода Сашка через 4 года начнёт брать медали тут и там вообще рот закроешь