Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 грудня 2021, 14:25
90
0

Ставки у ММА: поради професіоналів

Нюанси ставок на бої без правил

| Оновлено 17 грудня 2021, 14:25
90
0
Ставки у ММА: поради професіоналів

В останні роки все більшу популярність набуває ММА. Навіть у пострадянському регіоні, благо, сильних бійців вистачає, на чолі з Хабібом. Не дивно, що зростає кількість тих, хто хоче робити ставки на це. Крім стандартних варіантів, типу результату поєдинку і тоталів (в даному випадку раундів), букмекери зараз приймають і унікальні парі, у тому числі на тотали тейкдаунів та значних ударів.

На що можна ставити на цьому смолмаркеті?

Значними вважаються ті удари, що потрапили безпосередньо по противнику, обійшовши його захист. Тобто всі удари, що були заблоковані, просто не беруться до уваги. Тейкдаун, як відомо вже з перекладу з англійської, це переклад бою з партер. Спочатку бійці починають у стійках, і в цій лінії врахують усі переклади, що виконані всіма способами, що дозволені правилами конкретного турніру, але обов'язково, щоб у результаті бійці опинилися на канвасі. Тотали можуть прийматися як у поєдинок загалом, і на окремий, конкретний раунд.

Насамперед оцінюють бійців

Ставка має бути підготовлена, благо, що потрібно, на відміну від футболу та хокею, оцінювати не команди, а лише пару спортсменів. Фахівці радять проаналізувати уважно статистику бійців, особливо приділяючи увагу тому, як вони часто і точно завдають акцентованих ударів та як успішно від них захищаються. Те саме стосується спроб тейкдаунів та успішності захисту від перекладів, а також рівень опозиції.

Обов'язково потрібно врахувати, скільки тривають поєдинки

Звичайно ж, від тривалості бою безпосередньо залежить статистика, яку встигнуть набити. У ММА вистачає так званих нокаутерів, тобто тих, хто намагається закінчити свій бій достроково – і у подібних суперників рідко коли все затягується довше за перші раунди. А найкращі, чемпіони, взагалі здатний вкласти суперника за десяток ударів. Особливо рідко доходить до перемоги рішенням суддів у важкій вазі. Тож обов'язково приділяють увагу обліку таких факторів обох бійців, як кількість дострокових перемог та середня тривалість бою. Крім того, важливо розуміти стиль ведення поєдинків - одні намагатимуться оформити "бліцкриг", інші не проти затягнути поєдинок і набивати очки, або намагаються зловити фатальну помилку супротивників.

Історія протистоянь може бути оманливою

Варто не просто подивитися, хто мав більше перемог/поразок, але й розуміти, у чому були причини. Можливо, одному організовувалися зустрічі із "елітою". А інший просто отримував зручних супротивників, наприклад таких, хто не вміє захищатися від перекладів. Тут можуть допомогти котирування букмекерів – вони покажуть, хто у парі фаворит. Але, безперечно, останнє рішення завжди за гравцем.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.