Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 грудня 2021, 21:50
8631
0

Сіренко проти Руденка – бій одних із головних супертяжів України

Лев Кравців – про поєдинок українських супертяжів, який відбудеться в суботу у Броварах

| Оновлено 18 грудня 2021, 21:50
8631
0
Сіренко проти Руденка – бій одних із головних супертяжів України
b-1boxing.com. Владислав Сіренко

Поєдинок Владислава Сіренка проти Андрія Руденка – один із перших у кар'єрі українського проспекта, на який варто чекати. Якщо раніше він був однозначним фаворитом, то зараз буде, як мінімум, цікаво.

Суперник – досвідчений українець, який може влаштувати проблеми, який має достатньо досвіду, щоб не боятися Владислава, і який готувався до більш іменитого опонента.

Схоже, буде спекотно.

Спочатку Сіренко мав боксувати з німцем Валлішем. Той злетів через травму, а потім тренувався.

Поєдинок 18 грудня у Броварах Владислав Сіренко мав боксувати з німецьким боксером Міхаелем Валлішем. Хороший суперник, враховуючи вік та навички Влада на даний момент.

Українець якось швидко переріс із розряду нокаутерів, які з кимось там боксують, у спортсмени, від яких чогось очікують. Це радше проблема у фанатах, які підганяють свої очікування під реальні можливості спортсмена. Чи міг би Сіренко зараз боксувати з Джойсом чи Джошуа? Ну, звичайно. А чи є в цьому хоч якийсь, крім фінансового, сенс? Ані краплі.


В1 Promotions. Владислав Сіренко

Владиславу всього 26 років – до найкращих років життя супертяжа ще боксувати і боксувати. При цьому рівень опозиції незмінно зростає. Довбищенко точно краще, ніж Кроленко. Соколовський більш досвідчений, ніж Довбищенко, і точно дав би бій українцю – тобто, як мінімум, не гірший. Уата точно краще, ніж Соколовський, а Устинов більш іменитий і досвідчений, ніж Уата.

Тепер ось мав бути Валліш. Не топовий суперник, але хороший і міцний. Боксер, який бився і з Йокою, і з Джойсом, і ще з декількома навколотопами суперважкої ваги. Скрізь програвав, але сам собою великий, важкий і досвідчений. А ще досить високий у рейтингах, щоби розраховувати на входження Владислава в топи дивізіону.

Але не склалося. Міхаель кудись зник за два тижні до бою. Виявилося, що має травму ноги. Історія вийшла каламутною: ніхто не називав точну причину, говорячи про травму, потім пройшла чутка про травму ноги. А потім Міхаель вийшов у сторіс із серією відеотренувань. Ще те видовище, коли людина з розтягненням бігає навколо сходів. А після того б'є по груші. Швидко ж він вилікувався.

Виходить, травми не було ніякої. Чому тоді відмовився – незрозуміло. Можливо, у планах програвати найближчим часом не було. Тоді навіщо погоджувався? Більше запитань, ніж відповідей.

Новий варіант не гірший за минулий. Не особливо кращий, але махати рукою на суперника просто, бо б'ються українці, смішно. Руденко в очному протистоянні міг і перестріляти Валліша. Отже, Владиславу точно не можна розслаблятися.

Руденко – не менш складний тест. Сіренку доведеться попрацювати

Андрій Руденко – чемпіон України у професіоналах. Титул він завоював, перемігши Костянтина Довбищенка – колишнього суперника Сіренка. Обом довелося вступати в рубку з херсонським спортсменом, обидва перемогли лише одноголосним рішенням суддів – Довбищенко не з тих, хто падає.

Андрій є не менш досвідченим у виїздах та зустрічах з великими бійцями. Не суперзірками, але настільки міцними, щоб про це говорити, як про випробування.


B1 Boxing. Андрій Руденко

Руденко бив Константіна Айріха (технічний нокаут у п'ятому раунді), Марсело Насіменто (нокаут у третьому раунді) та Костянтина Довбищенка (одноголосне рішення суддів після десяти раундів). Зустрічався з Х’юї Ф'юрі в Польщі (програв одностайним рішенням суддів), Агітом Кабайєлом (програв одностайним рішенням суддів), Чжаом Чжилеєм (програв одностайним рішенням суддів) та Алєксандром Повєткіним (програв одностайним рішенням суддів).

А ще готувався до поєдинку проти Мурата Гассієва. Але росіянин травмувався, і вони з Сіренком, як суперники травмованих бійців, вирішили все-таки зустрітися. Про Андрія навіть говорили, як про гарне і перше серйозне випробування для Мурата у надважкій вазі. Чому він не має стати справжнім випробуванням для Сіренка – не зрозуміло.

Руденко пройшов відмінний табір, готовий битися вдома і досить мотивований, щоб настріляти молодому претенденту на звання одного з головних супертяжів України прямо зараз. Буде насичено.

То хто фаворит?

Звичайно ж, Сіренко – фаворит. Він молодший, сильніший і перспективніший. Він просто вигідніший для українського ринку боксу, ніж Руденко. За всієї поваги, Андрію вже 38 років. Серйозний вік навіть для супертяжа. А тим більше, коли стільки великих поєдинків позаду.

Проте, Руденка ніколи не нокаутували. Незважаючи на свій стиль та явно не найкращу мобільність на ногах, а також досить серйозні імена у рекорді, українець є дуже стійким. І якщо до ударів Х'юї Ф'юрі можуть бути питання, то той же Повєткін міг похитнути та вирубити майже будь-кого. Руденку з ним було непросто, але Андрій вистояв і не впав.


Instagram. Владислав Сіренко

Для Владислава такий поєдинок – відмінний тест на все відразу. Зміна суперника близько до бою. Новий опонент – не гірший, а то й кращий за попереднього. На відміну від першого, цей боксуватиме вдома, як і Сіренко. Мотивація суперника неймовірна, а до бою він підходить відразу після табору, а не просто з тренувань у міжсезоння. Голова міцна, удар є, бій може прийняти.

Такий поєдинок точно відповість на запитання, ким є Владислав Сіренко зараз. Не взагалі, а зараз, тому що часу на повернення після можливої ​​поразки ще достатньо.

Чи вартий українець вважатися чи не другим після Усика. Перспективним, сильним, гідним боксувати і в топі хевівейту так, щоб не було нудно. Поки що Сіренко виглядає надійно, але й суперники не давали по-справжньому великого бою. Не враховуючи Довбищенка.

Зустріч із Руденком точно відповість на всі запитання та дасть можливість Владиславу нарешті потрапити до умовних топ-25 рейтингів світових організацій.

Поєдинок Владислав Сіренко – Андрій Руденко відбудеться у суботу, 18 грудня, у Броварах. Орієнтовний час початку поєдинку – 21.00. Поєдинок покаже відеосервіс MEGOGO.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.