Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 грудня 2021, 01:32
4957
6

Чісора йде мстити. Дерек хоче взяти реванш за спірний програш Паркеру

Тепер британець обіцяє не відпустити суперника

| Оновлено 19 грудня 2021, 01:32
4957
6
Чісора йде мстити. Дерек хоче взяти реванш за спірний програш Паркеру
Getty Images/Global Images Ukraine. Дерек Чісора

Поєдинки Дерека Чісори не завжди, але часто цікаві та безкомпромісні. А ще насичені спірними чи дивними рішеннями суддів. Останній такий трапився у травні 2021 року, коли Джозеф Паркер вкотре прилетів до Великобританії і мало не програв.

Але цього разу він пройшов прямо по краю леза. Судді побачили перемогу колишнього чемпіона світу, а Чісора обурювався.

Чісора програв усім топам, але не всі рішення були справедливими

У Дерека Чісори вже одинадцять поразок у кар'єрі. Не всі його переможці – топи, але всі топи перемагали його. Британець програвав Тайсону Ф'юрі (двічі), Роберту Хеленіусу, Віталію Кличку, Девіду Хею, Кубрату Пулєву, Ділліану Вайту (двічі), Агіту Кабайєлу, Олександру Усику і ось тепер Джозефу Паркеру.

Результативність не з найкращих, але до деяких поєдинків є питання. Ф'юрі у першій зустрічі, Кличко, Хей та Усик справді перемогли. Нехай останньому було складно, але те, що він був точнішим і кращим, здається очевидним. Хоча багато хто сперечається і про це.

Нехай навіть у другому поєдинку Ф'юрі виграв, хоч там був аморфна зустріч двох бійців, які і не хотіли, і не могли. Але Роберт Хеленіус дуже спірно переміг британця. Як і Кабайєл, частково Пулєв і, звісно, ​​Паркер.

Загалом ці поєдинки – не пограбування. Пограбування – це коли хочеться прямо руками розвести від нерозуміння. Це нічия у поєдинку Канело та Флойда, наприклад. Ось такі рішення – пограбування, нехай воно тоді Саулю Альваресу нічого не дало. А рішення у поєдинках Чісори спірні і про них можна міркувати.

«Що я можу зробити, якщо мій стиль не розуміють судді?», - обурювався Чісора по справі після не піднятої руки у зустрічі з Паркером.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дерек Чісора

Джозеф був більш технічним і трохи швидшим. Можливо, трохи точнішим. Чісора робив бій, жорстко атакував і навіть вразив суперника, який не валився від ударів того ж Ентоні Джошуа. Статус у них однаковий, географічну приналежність не беремо. Дерек був активнішим, бив більше, тиснув, притискав і не так сильно отримував у відповідь. Його навіть не вело анітрохи, на відміну від зустрічі з Усиком. Але все одно програв. Видно, не склалося чи що.

Паркер зараз випав із порядку денного суперважкої ваги. Тому й пішов на реванш

Австралієць не горів бажанням битися вдруге. Після перемоги, начебто, був згоден, але не так сильно. Говорив про Усика, Джошуа, Вайлдера, Ф'юрі. Хоча було зрозуміло, що на нього там не чекають. Так і вийшло – зараз Джозеф не потрібен чемпіонам.

Паркер зрозумів, що всі цікаві персони зараз зайняті, а Чісора - це і можливість перемоги, і хороший поєдинок, і відмінні гроші. Можна вийти і довести все, у чому сумніваються британці та всілякі там писаки.

Адже Усик зараз – тема номер один. З ким він там зустрінеться? Чи буде це Ф'юрі чи все ж таки Джошуа? Але ж Ентоні казав, що він воїн і не поступиться заради грошей? Тобто не заради будь-яких грошей не поступиться, а лише заради певних?

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер та Дерек Чісора

Паркер часу даремно не втрачає. Показує перед боєм впевненість у собі та своїх силах:

«Справа в тому, що я можу як перемогти за очками, так і нокаутувати Чісору», - запевняє Джозеф. Це ж він казав і перед першим поєдинком.

Правда, тепер у нього реально є досвід і був час залатати пробоїни.

Читайте також: Браун – хороший суперник для Бетербієва. У цьому бою може бути апсет

То хто ж фаворит?

Дуже близький бій і на папері, і теоретично, і на букмекерських котируваннях. Хоча не можна сказати, що букмекери прямо вірять у Чісору. На Паркера можна поставити за 1.36, на Дерека - за 3.00.

Сенс ставити на британця є. Він удома, він все ще продає квитки та потрібен організаторам та фанатам. Він останнім часом у чудовій формі. Дихає у перервах, як паровоз, але виходить і б'ється, ніби кожен наступний раунд – останній у його житті.

Удар Чісори нікуди не подівся і Паркер це відчув на собі. Він фізично сильніший за суперника, може просто загребти опонента так, що тому доведеться перебирати ногами. Та й мотивація. Третя поразка поспіль вдарить по всьому - самолюбству, настрою, продаваності.

Але й ставити на Паркера нормальна логіка. Джозеф набагато технічніший, по-боксерськи розумніший і кращий за опонента. Він може рухатися на ногах, хай і не як Усик. Може зустрічати, битися у розмінах і навіть боротися на ближній дистанції. Ваги вистачає.

Новозеландець може легко провести таку саму зустріч, як і попередня, перемігши. Просто трохи обережніше. Не зриватися у бійку, не наштовхуватися на удари, стежити за суперником щосекунди, а не думати про своє на старті зустрічі.

З витривалістю в обох усе було гаразд. Чісора важко дихав, але боксував, не зменшуючи темпу. Паркер добре дихав і бився у своєму режимі. Це важливий момент, бо якщо хтось втомиться першим – впаде швидко. Дерек не вибачить опущені руки суперника. Та й відомо, що британець хоч і тримає удари, але не як скеля. Спійматися може будь-якої миті.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

Насправді, перший поєдинок не відповів на жодне запитання. Зараз ми знаходимося там, де й були перед першим поєдинком. Ані Чісора, ані Паркер не здивували. Навряд чи щось втратили за цей час і навряд чи щось придбали. Дерек взагалі не вміє битися по-іншому. Джозеф уміє, але йому треба лише бути обережнішим.

Ймовірно, ми побачимо таке саме протистояння. З клінчами, тяганиною, силовою боротьбою та цілою купою потужних ударів з обох боків. А потім обурення. Тому що куди б не пішла перемога в такому рівному поєдинку, знайдуться незадоволені.

Поєдинок Дерек Чісора – Джозеф Паркер відбудеться 18 грудня у Манчестері. У прямому ефірі двобій покаже DAZN. Орієнтовний початок бою – 23:55 за київським часом.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва
Футбол | 01 травня 2024, 23:31 1
Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва

34-річний хавбек «Динамо» забив 190-й м'яч в українській кар'єрі

Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100
Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6
Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8409
Паркер сегодня грамотно провёл бой... Чисора конечно мужик... Как он до конца все 12 раундов прошел??? Просто характер пушка...
serhiy
пряма трансляція- http://cdn.livetv493.me/webplayer.php?t=ifr&c=1745887&lang=ru&eid=12286663&
lid=1745887&ci=13&si=6
movkli
Австралиец не горел желанием драться во второй раз.
Новозеландец может легко провести такую же встречу
Так кто он или Чисора будет против двух драться?)))
KRBS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
erad
паркер просто ничтожество а не боксер худшое из топ 10