Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 грудня 2021, 01:44
3079
0

Браун – хороший суперник для Бетербієва. У цьому бою може бути апсет

Лев Кравців вважає, що кривдник Олександра Гвоздика може програти

| Оновлено 18 грудня 2021, 01:44
3079
0
Браун – хороший суперник для Бетербієва. У цьому бою може бути апсет
twitter.com/trboxing. Артур Бетербієв

17 грудня Артур Бетербієв проведе другий поєдинок у 2021 році та другий бій після перемоги над Олександром Гвоздиком. Здобувши другий титул і таку важливу перемогу, росіянин зник, а потім повернувся непереконливою перемогою, хоч і здобутою нокаутом.

Наступний суперник – відмінний тест та гарний маркер готовності Бетербієва до рівня, на який він претендує. Поєдинків із ним чекають мало не від усіх топів, але чи готовий він до них – велике питання.

Бетербієв був бійцем напівважкої ваги номер один, але потім виступав не дуже переконливо

У 2019 році Артур Бетербієв був залізно бійцем номер один у напівважкій вазі. Тоді він зустрівся з Олександром Гвоздиком – чинним чемпіоном WBC та спортсменом, про якого тихенько, але говорили, як про найкращого бійця дивізіону.

Поєдинок вийшов неоднозначним, але результат беззаперечним. Гвоздик добре бився з Бетербієвим якийсь час - поки не почав втомлюватися. Олександр грав, уникав атак, бив у відповідь, але в один момент тиск суперника став нестерпним.

Ближче до середини поєдинку Бетербієв вирівняв перебіг поєдинку. Гвоздик намагався працювати з дистанції, але стримувати атакуючого Артура можна лише сильними та регулярними ударами. Сили українця дедалі швидше закінчувалися. До десятого раунду вони закінчились остаточно. Олександр не програв нокаутом – тобто, росіянин не зніс його, як робив із багатьма попередніми суперниками. Просто екс-олімпійця задавили фізично, він не міг чинити опір, і після нокдаунів рефері таки зупинив поєдинок.


Твіттер Тоp Rank. Артур Бетербієв проти Олександра Гвоздика

Далі все мало тільки набирати обертів, але трапилася пандемія і виявилося, що поєдинки Бівола та Бетербієва цікаві, але не таким масам, щоб проводити їх лише на трансляції та заробляти з цього. Обидва чемпіони пішли убік, не боксуючи весь 2020 рік.

У 2021 році першим повернувся якраз Артур Бетербієв. Його перший професійний поєдинок у Росії - ні туди і ні сюди. Суперник – Адам Дайнес - далекий від топових позицій і у категорії, і у боксі загалом. Хороший, міцний, але без особливостей. Але йому не тільки вдалося протриматися десять раундів, а й змусити лідера серйозно попрацювати. В результаті Артур зберіг стовідсотковий рекорд дострокових перемог, але не те, що не вразив. Взагалі, поєдинок вийшов непоказним. Бетербієв бив недостатньо гостро і виглядав 36-річним боксером, який мав перерву. Загалом тим, ким і був.

Не можна сказати, що його антагоніст - Дмітрій Бівол - був активним дуже сильно. У 2020 році він також не виходив у ринг, а у 2021 також боксував двічі. Спочатку був переможений Крейґ Річардс. Непросто. Біволу теж потрібно було вкотитися в поєдинок і у бокс заново. А ось із Умаром Саламовим вийшло бадьоро та добре.

Два росіянина лупцювали один одного, але Бівол був у рази кращим. Він перепрацьовував Саламова у кожному епізоді, перестрілював, працював на ногах, не давав по собі влучати.

Але проводити аналогії тут точно не варто. Так, обидва перші поєдинки у 2021 році Бівол та Бетербієв провели натужно, але Дмітрію 30 років, а Артуру – 36. Першому апріорі простіше потрапити в ритм поєдинку та повернутися в бокс, ніж другому.

Хоча поєдинок із Брауном може багато чого змінити. Ця перемога може повернути обговорення у хорошу категорію, про яку зараз говорять виключно через Канело та чемпіона, якого мексиканець може обрати.

Браун йде за графіком усієї напівважкої ваги, а перемога над Бетербієвим дасть йому більше, ніж перемога росіянина

Вийшовши з анабіозу, весь світ напівважкої ваги почав приходити до себе прохідними поєдинками. Браун вибрав не набагато кращий варіант, ніж Бетербієв – росіянина Дениса Грачова, який програвав кілька поєдинків до нього, а рекорд 20-12-1 точно не вселяє оптимізму.

Американець переміг – одноголосним рішенням суддів у всіх десяти раундах, але феєрії не було. Як це часто буває у поєдинках Брауна.

Лукасу 31 – відмінний вік для напівтяжа. Він завжди поруч із титульними поясами, а у 2019 році навіть завоював їх у найкривавішому поєдинку року. Тоді Баду Джек отримав найжорстокіше розсічення. Був у крові він, суперник, рефері та весь ринг, але поєдинок не відповідав картинці. Навіть те саме розсічення прийшло не від удару, а після зіткнення. В іншому хлопці тягали один одного і Браун у метушні був трохи кращим.

Після цього він примудрився програв ветерану Жану Паскалю, пережив карантин та вийшов на Грачова. Так, резюме перед поєдинком з таким панчером, як Бетербієв, не вражає, але справи Брауна не настільки погані, як здаються.

Getty Images/Global Images Ukraine. Жан Паскаль відправляє в нокдаун Маркуса Брауна

Цей бій важливіший для американця, ніж для росіянина. Бетербієв не доведе нічого. Він і так має перемагати. Питання в тому, наскільки впевнено, чи зможе добитися нокауту і як вестиме поєдинок.

А ось Маркус, скориставшись шансом, може швидко піднятися до більш вагомих поєдинків і навіть потенційно отримати того ж таки Канело. На таких суперників Сауль точно виходить із задоволенням – вони хоч і більші, але не дуже ризиковані.

Багато що залежатиме від готовності Бетербієва, але Браун – той, хто може спробувати засушити поєдинок та перестріляти опонента. Якщо форма Артура не буде відповідати очікуванням, на нас може чекати ще один апсет у 2021 році.

То хто фаворит?

Бетербієв із величезним відривом, що логічно. Артур – стовідсотковий нокаутер із двома поясами. Хто, як не він, повинен був фаворитом у такому поєдинку? Росіянин сильний, страшний у тиску, вміє різати кути, не боїться дій у відповідь і пре, поки не зламає суперника. Та й боксує Артур майже вдома – більшість поєдинків він провів саме у Канаді, де й мешкає більшу частину часу.

На чемпіона можна поставити із коефіцієнтом 1.07. На суперника - з коефіцієнтом 7. Перемога Брауна нокаутом і зовсім вирушає до космосу.

Тим не менш, від Маркуса точно варто чекати якісного бою. Не яскравого, безкомпромісного чи насиченого – це Браун. Але свою роботу він може зробити.

Американець молодший на п'ять років. Він хороший технічно і може зробити роботу, відповідати на яку опоненту буде непросто. Сушити в клінчах, працювати на випередження, уникати атак. Все це Браун добре вміє. Питання, чи вистачить його проти Бетербієва.

Артур може підтримувати високий темп весь бій і лише збільшувати тиск. Той, хто зможе з цим впоратися, жорстко відповідаючи, зможе перемогти. Поки що нікому не вдалося, але в попередньому поєдинку Бетербієв явно втомився. Якщо це бійцівська старість – Браун спуску не дасть.

Все зводиться до форми росіянина і тому, чому минулого поєдинку було не так просто. Якщо це особливості техніки опонента та довгий простій – все буде гаразд. Можливо, навіть побачимо ще один нокаут. Якщо Бетербієв почав здавати, варто очікувати на перемогу Брауна та його об'єднання проти Бівола вже в наступному поєдинку.

Поєдинок Артур Бетербієв – Маркус Браун відбудеться у ніч із п'ятниці на суботу, 18 грудня, у Канаді. Орієнтований час початку поєдинку – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.