Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 грудня 2021, 23:51
1326
1

Ліверпуль – Ньюкасл. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Гвардіола вже показав, що таке робити різницю м'ячів – черга за колективом Клоппа

| Оновлено 16 грудня 2021, 23:51
1326
1
Ліверпуль – Ньюкасл. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер, 16 грудня, у Ліверпулі на стадіоні «Енфілд» відбудеться матч сімнадцятого туру Англійської Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Ліверпуль» та «Ньюкасл». Стартовий свисток рефері Майка Діна з району Віррал прозвучить о 22:00 за київським часом.

Ліверпуль


Чемпіонські перегони в АПЛ повноцінно почнуться лише тоді, коли команди завершать Boxing day, після чого стане зрозуміло, яка з них готова конкурувати на тривалій дистанції. Поки що, ми лише спостерігаємо за формуванням лідируючої групи, у рамках якої надалі відбуватимуться найцікавіші баталії. Колектив Юргена Клоппа є одним із її безпосередніх учасників, тому потребує очок, аби не відстати від «Манчестер Сіті», як ніхто інший. «Містяни» свій крок зробили декількома днями раніше, коли розгромили «Лідс» (7:0), унаслідок чого у них зараз на чотири очки більше, ніж «Ліверпуля», але різниця забитих і пропущених досі трохи гірша – +31 проти +33.

У «червоних» буде чудова можливість скоротити дистанцію, оскільки вони гратимуть проти одного з аутсайдерів. Команда Клоппа не знає втрат очок на всіх фронтах від невдалої виїзної гри проти «Вест Хема» на початку листопада (2:3), і зовсім не має наміру ділитися балами з кимось із нижньої частини таблиці. Тим паче, що негативний досвід після матчів проти «Брайтона» (2:2) та «Брентфорда» (3:3) вже є. «Ліверпуль» продовжує грати у швидкісний футбол із максимальним ухилом у бік результату, про що яскраво говорить останній матч проти бірмінгемської «Астон Вілли» (1:0) та 18 очок з 18 можливих у групі Ліги чемпіонів УЄФА. Зупинити таку машину здатен не кожен.

Ньюкасл


Гроші прийшли до команди з півночі Англії, причому досить великі. Проте, жити в очікуванні зимової трансферної кампанії, за час якої фінансовий Fair play не дасть особливо розгулятися, та й цінники на футболістів будуть поза межами нормальних котирувань, точно не варіант. Тим паче, що у «сорок» фактично немає необхідного запасу набраних очок, який дозволяв би їм спокійніше почуватися в турнірній таблиці. 10 балів за 16 ігор – ось і все, що змогли з себе вичавити «чорно-білі», а лише прихід Едді Хау приніс команді майже половину з цієї кількості (4).

Саме з молодим англійським наставником і пов'язують свої надії нові власники команди, але чи вирішать вони посеред сезону закуповувати під нього дорогих футболістів – доволі значне питання. Біда в тому, що «Ньюкасл» потребує результатів вже зараз, оскільки «потім» для цього клубу поки що не існує. Практика поєдинків поточного сезону підказує, що проти явного фаворита у «сорок» шансів якщо й не узагалі немає, то лише зовсім небагато. Вірити в різдвяне диво ще не дозволяє календар, та й «Ліверпуль» не схожий на Санта-Клауса. Хіба що забарвленням трохи.

Орієнтовні склади


«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Матіп, Александр-Арнольд – Хендерсон, Фабіньо, Тіаго – Мане, Жота, Салах.

«Ньюкасл»: Дубравка – Льюїс, Ласселс, Шер, Манкільо – Шелві, Віллок – Сан-Максімен, Альмірон – Жоелінтон, Вілсон.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку господарі надолужать нереалізовані можливості з матчу проти «Астон Вілли» і не соромитимуться кількості забитих м'ячів. Нашою ставкою буде позиція Фора. Ліверпуль (-2.5) з коефіцієнтом 1.96 за лінією Parimatch.

16 грудня, четвер

«Ліверпуль» – «Ньюкасл»
Ливерпуль. «Енфілд». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Setanta та відеосервіси MEGOGO та Oll.tv
Арбітр: Майк Дін (район Віррал, Англія)
Прогноз Sport.ua – 4:0
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил