Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 22 грудня 2021, 11:17
719
0

Ігор КОСТЮК: «На цьому етапі немає слабких команд»

Тренер «Динамо» U-19 поділився очікуваннями від протистояння з «Депортиво»

| Оновлено 22 грудня 2021, 11:17
719
0
Ігор КОСТЮК: «На цьому етапі немає слабких команд»
ФК Динамо Київ. Ігор Костюк

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував результати жеребкування стадії плей-оф Юнацької Ліги УЄФА для своїх підопічних.

- Жеребкування проходило у той час, як я був у польоті. Щойно приземлився, підключився до інтернету та дізнався про нашого суперника. В Іспанії традиційно сильні команди, зокрема, «Депортіво» – чемпіон країни у своєму віці, і вони йшли шляхом чемпіонів. Ми відчули на собі силу «Барселони», тепер матимемо справу з чемпіонами Іспанії, гадаю, рівень у них відповідний.

«Депортіво» дуже потужно грає вдома, де вони здобули чимало перемог із великим рахунком. А на виїзді програли «Маккабі» 0:3, до цього з таким самим рахунком поступилися польській «Погоні». У будь-якому разі, все залежатиме від нас. Звичайно, цікаво ще раз зустрітися з одним із лідерів іспанського чемпіонату, позмагатися у тактиці, підготовці та показати себе на такому високому рівні.

- У цей час року на виїзді в теплій Іспанії та на хорошому полі буде приємніше зіграти для обох команд, ніж у Києві?
- Так, хоча з огляду на те, що в Україні було б холодно, а суперник на виїзді погано грає, нам би могло це зіграти на руку. Але ми не шукаємо легких шляхів, той факт, що граємо на виїзді, у жодному разі не має позначитися на результаті.

- У фіналі минулого чемпіонату Іспанії вони обіграли «Барселону», з якою ви вже зустрічалися у групі. Це може говорити про те, що «Депортіво» навіть сильніше?
- Так звичайно. «Барселона» - сильна команда, що ми добре відчули, «Реал» також дуже хороший – ми бачили їхні ігри з «Шахтарем» U19, а «Депортіво» взагалі чемпіон своєї країни. Тож так, це гідний суперник. На цьому етапі немає слабких команд, лишилися одні чемпіони.

- Чи маєте ви вже план підготовки до другої частини сезону? Чи доведеться в нього вносити зміни у зв'язку з майбутнім матчем проти «Депортіво», який відбудеться на три тижні раніше, ніж стартує першість України?
- Подібна ситуація трапляється вже не вперше. Досвід і практику, як діяти, ми вже маємо та вже знаємо, як готуватися. Є певний план, трохи скоригуємо його за датами і, гадаю, часу у нас буде достатньо. Тим більше, хлопцям було роздано програму індивідуальної підготовки під час відпустки.

Почнемо в Києві з медогляду, а потім приблизно тиждень потренуємось на базі, а за два тижні до матчу відлетимо на збори – керівництво клубу дає нам можливість підготуватися на якісних полях у хороших умовах. Швидше за все, прямо звідти і летітимемо на матч із «Депортіво».

- Те, що цей раунд складається з одного матчу, робить результат ще більш непередбачуваним? У зв'язку з цим футболістів потрібно готувати і в психологічному плані?
- Так. Ми вже йшли таким шляхом і розуміємо всю відповідальність, настрій і заряд, які будуть. У нас у цей час пауза у чемпіонаті, тож жодної моральної чи емоційної втоми бути не може. Водночас, відсутність офіційних поєдинків намагатимемося компенсувати контрольними матчами на зборах.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 7
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.