Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 13 грудня 2021, 06:13
1877
0

Ігор КОСТЮК: «Просили хлопців піти у відпустку із гарним настроєм»

Тренер «Динамо» U-19 – про перемогу в останньому матчі 2021 року

| Оновлено 13 грудня 2021, 06:13
1877
0
Ігор КОСТЮК: «Просили хлопців піти у відпустку із гарним настроєм»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк підбив підсумки переможної зустрічі з «Зорею» (5:1), яка завершила ігрову програму 2021 року, а також поділився очікуваннями від жеребкування плей-оф Юнацької ліги УЄФА.

– Самба Діалло сьогодні так себе показував, щоб поїхати на збори з першою командою?
– Я не думаю, що це є основною причиною. Сьогодні команда провела матч на досить хорошому рівні. Зрозуміло, що на початку та в середині другого тайму був невеликий провал. Те, що Самба забив два голи – заслуга всієї команди. Сьогодні вся команда була налаштована та мотивована закінчити сезон на позитивній ноті. Після прикрої поразки від «Бенфіки» сьогодні ми просили хлопців, щоб із гарним настроєм піти у відпустку. Бути максимально сконцентрованими, віддати всі сили та показати наприкінці все, що ми відпрацьовували першу частину сезону.

– Діалло перебуває на олівці першої команди?
– Це питання до тренерів першої команди. Ми виконуємо свою роботу, якісно готуємо хлопців. У нашій команді Діалло є одним із лідерів. У нас багато таких гравців, цього сезону команда проявила себе дуже добре. Які гравці потрібні головному тренеру, чи бачать у них перспективу, чи підходять вони під схему гри – про це можуть відповісти тільки тренери першої команди. Ми можемо лише охарактеризувати своїх підопічних та дати рекомендації тренерам першої команди.

– Блізніченко на позиції нападника – це кадрова безвихідь на сьогоднішній день?
– Вітя перебуває у нас уже два роки. Він чітко розуміє, що в цій позиції робити та на сьогоднішній день фізично готовий. Ми його там використали, тому що він сьогодні там був корисним. Попов і Горбач захворіли, а Уваров ще не готовий грати всі 90 хвилин.

– Фото на полі, овації у роздягальні – так ви зустрічаєте останній офіційний матч?
– Вважаю, що ми гідно провели футбольну осінь і приємно завершити на мажорній ноті, з перемогою. У хлопців позитивні емоції, вони йдуть у відпустку, поділяючи з «Шахтарем» перше-друге місця за втраченими очками.

– Гаджук вийшов сьогодні у стартовому складі вперше у сезоні. Як оціните його дії?
– Видно, що Ілля довго не грав, йому ще потрібна ігрова практика. На жаль, стан не дозволяв йому бути корисним для нас. Але сьогодні він гідно зіграв, закрив цю позицію, бо Бражко пропускав гру, і був одним із ключових гравців на полі.

– Вам не здалося, що Діалло потягнув на себе ковдру в моменті з нереалізованим пенальті, коли забрав м'яч і зголосився пробити?
– Хлопці мають на полі самі розуміти та вирішувати такі моменти. Є негласне правило: кого збивають, той не б'є пенальті. Напевно, у даному разі керувалися цим. Я з лавки підказав, що Самба забив два голи, чому йому не можна бити пенальті? Він міг би зробити хет-трик. Але вони повинні самі вирішувати ці моменти на полі, комунікувати між собою, щоб це не перетворювалося на перетягування ковдри. Ми пам'ятаємо, що моменти, коли гравці забирають один у одного м'яч, є і в Прем'єр-лізі.

– Якого суперника вам хотілося б отримати у 1/16 фіналу Юнацької ліги УЄФА?
– Як я вже казав, Шотландія далеко, проблематично з візами. А так всі потенційні суперники – сильні. Чемпіони Нідерландів, Італії, Словаччини. Там немає слабких команд. Але з усіма можна грати, що ми показали восени. Можна будувати власну гру. У нас є кадрові проблеми: три гравці основного складу пропускатимуть гру. Шукатимемо їм рівноцінні заміни та намагатимемося гідно виступити. Поїдемо на збори, готуватимемося. Ми знаємо, що сезон ще не буде у розпалі, потрібна буде ігрова практика. Це головна проблема. Щодо підготовки, то розмовлятимемо з керівництвом. Думаю, будуть створені всі умови, щоб ми гідно підготувалися до цих матчів.

– Коли команда вийде з відпустки?
– Плануємо зібратися до першої команди, пройти медогляд і включитись у роботу. На жаль, не знаємо, якою буде погода. Плануватимемо початок свого підготовчого циклу в манежі. Подивимося, як хлопці вийдуть із відпустки та як виконають програму. Від цього залежатиме, чи розпочнеться відразу спеціальна робота. Поки нове покриття, є шорсткості щодо проблем із травмами. Є невелика проблема, бо на тренуванні перед «Бенфікою» двоє людей підвернули гомілкостопи. Потрібно звикати до нового покриття, і виходячи з цього вже плануватимемо роботу.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.