Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 13 грудня 2021, 08:43
14340
23

Ломаченко переміг Коммі та тепер претендує на Камбососа. Чекаємо на їх бій

А Василь одразу погодився летіти у гості

| Оновлено 13 грудня 2021, 08:43
14340
23
Ломаченко переміг Коммі та тепер претендує на Камбососа. Чекаємо на їх бій
Getty Images/Global Images Ukraine

 

Василь Ломаченко переміг Річарда Коммі одноголосним рішенням суддів. Легко й невимушено, ніби навпроти нього не колишній чемпіон світу, а просто ще один претендент. І хоч українець пішов із рингу з поясом, найголовнішим тут є не цей ремінець, а те, що він дає.

Можливо, бій із Камбососом відбудеться наступного року. Хоча домовитись буде непросто

Ломаченко не відчув Коммі. Хоча Річард був відмінно готовий.

Річард Коммі у поєдинку проти Джексона Марінеса не дивував. Там ганський спортсмен був важким на ногах і, хоч і перемагав, не вселяв довіри. Тоді Коммі часто не встигав за суперником, який перебував у русі і не виглядав настільки вже добре.

Чого не скажеш про поєдинок проти Ломаченка. У ньому Річард видав чи не найкращу форму у кар'єрі. Великий, сильний, але сухий. За рахунок цього Коммі виглядав досить швидко та небезпечно з перших секунд зустрічі. Його серії вилітали без пауз, а удари виглядали по-справжньому швидкими.

Але Ломаченка це не зупинило. Василь одразу ж взявся до справи. Перший та другий раунд активними назвати важко, але українець точно не був бездіяльним, як у поєдинку проти Лопеса. Ломаченко рухався, шукав комфортну дистанцію та пробивав, коли траплялася нагода. Навіть такої активності вистачило, щоби забрати раунди – Коммі просто не встигав за суперником.

Після цього від раунду до раунду Ломаченко нарощував впевненість та кількість ударів. Василь підбирався дедалі ближче до суперника. Відмінно працював по корпусу, добре пробивав у голову. Одного разу зайшов на середню дистанцію, атакував корпус, а тільки Коммі почав йти далі, наздогнав ударом у голову - виглядало провісником чогось нищівного.

До середини поєдинку стало очевидним, що Василю не страшно нічого. Декілька ударів він уже пропустив – нічого страшного не сталося. У відповідь влучав регулярно, темп тримав, зміщувався. І, що найголовніше, не програвав фізично. Ломаченко став ще більш міцним і готовим боротися з таким опонентом. Жоден клінч не можна було повноцінно записати на рахунок боксера з Гани. Там українець або крутив суперника в різні боки, або просто фізично був не гіршим за візаві.

Після середини бою гримнуло те, що напрошувалося давно – Ломаченко спіймав суперника у незручній для того позиції та відправив у нокдаун. Коммі стояв спиною до канатів, так ще й програв клінч – проґавив удар суперника сильною рукою. Впав Річард так, ніби й не збирався вставати, але потім підвівся і навіть продовжив.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ломаченко попутно питав секундантів та тренера Коммі, чи не хочуть вони зняти свого бійця. Виглядав той точно не найкращим чином. Після кількох влучень Річарда знову повело, і Василь спитав ще раз – отримав відмову, але вирішив не добивати.

«Я бачив, у якому стані він був і не міг вирішити, добивати його чи ні», - розповідав після поєдинку українець. Вирішив не добивати ні в тому епізоді, ні загалом.

Решту раундів Ломаченко провів на тихій хвилі. Не розганяв події, був обережним, робив рівно стільки, щоб не остигати. Хотілося, звісно, ​​феєрії. Дружба дружбою, а зараз не час розводити посмішки на рингу. Хотілося побачити не лише домінуючого, а й безжального Ломаченка.

Тому що, якщо він зараз так розслабився, де гарантія, що Василь не повернеться до психологічної форми періоду до Теофімо Лопеса, коли він так вірив у себе, що ладен був битися хоч з однією рукою.

Але Ломаченко вирішив інакше. Дістався до перемоги за очками впевнено та спокійно. Коммі пішов із побитим обличчям, але не травмованою головою. Принаймні не настільки травмованою, як могла б бути. Всі у плюсі.

Що далі?

Ломаченко виявив бажання боксувати з Джорджем Камбососом. Камбосос виявив бажання боксувати з Ломаченком. А ще Райаном Гарсією, Джервонтою Девісом та Девіном Хейні. Тобто, австралійцю начебто все одно.

При цьому Джордж сам казав, що бій проти Ломи для нього є важливим. Тому, що Василь зробив багато для того, щоб бути на рівні, на якому він зараз. Усі натяки говорять про те, що Камбосос розуміє, що Ломаченко зараз – головний виклик, але поспішати не варто – є й вигідніші варіанти.

І це правда. І Девін Хейні, і особливо Райан Гарсія, Джервонта Девіс принесуть набагато більші гроші, аніж Василь Ломаченко. При цьому кожен з них небезпечний по-своєму, тому тут важливо розуміти, як і хто оплачуватиме ризики.

Інший момент полягає в тому, що у разі перемоги над Ломаченком, Камбосос зможе диктувати умови всім щохвилини. Не буде сторін А і Б. Буде сторона Камбососа, який буде головним спортсменом світу у легкій вазі, а решті доведеться доводити. При цьому та сама перемога над Джервонтою такого відчуття не дасть через опозицію самого американця.

Getty Images/Global Images Ukraine

Важливий момент – інтерконтинентальний пояс WBO Василя Ломаченка та його статус. Тепер він є офіційним претендентом і може вимагати бою. Як поводитиметься Організація і що вимагатиме від чемпіона, залежить не лише від неї, а й від Боба Арума.

Голова WBO вже написав у твіттері: «А тепер уявіть Ломаченко – Камбосос в Австралії перед 75-тисячною ареною».

Якщо вже й він такі розмови веде, решті треба лише натиснути. Ломаченку - у викликах, Аруму – в організації. Джордж лише за, але головна умова – боксувати в Австралії. Василь же, на відміну від попередніх трьох кандидатів, не прив'язаний ні до чого – може їхати будь-куди.

А там побачимо, у разі перемоги і Теофімо для реваншу прийде. Хоч і не віриться в це зовсім. Судячи зі стану здоров'я, на Лопеса має чекати більш важка категорія, куди Ломаченку шлях закритий.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pas2012
Для чого нам чекати його бої,переживати,ставати ранком вболівати за нього,якщо людина не поважає свою державу,свій народ,не поважає українську мову.Він своїми поступками плює кожному українцеві в душу,його цінності не збігаються з цінностями держави і її суверенітету.
Sauron
Нет Аккерманской республики или страны. Лома гражданин Украины.
Если в момент триумфа он держит в руках неукраинский флаг, значит флаг Украины держать неприятно.
Aleksandr Plutakhin
То какая реклама была на московском тв и как они трезвонили о его победе, говорит о многом. В Московии просто так ничего не делают. А этот непонятный флаг на плечах - его ответ всей Украине, всем, кто за него ещё болеет.
Бокс и Политика
Сколько же будет ватнику лет когда он доберется до титульного боя?
Maximus Incognitos
Я так понял флаг Белгород-Днестровского поедет гулять по миру. Короче, называйте его Вася-Аккерманец, гражданин несуществующего города. А для зарубежных фанатов просто «испанец»
kh_ua
скоро будет флаг днр таскать на бой. ну и убожество же ватное
Tanok1975
Лома красавчик. В отличной форме. Все в руках Боба Арума. Тут главное не пожадничать и правильно заинтересовать команду Камбососса. А в Австралию я думаю ему даже интересно будет слетать. По большому счету он всю проф. карьеру за границей дерётся. Удачи ждём чемпионского боя. А кто нет, на тех пох.
Hottabych
«Я бачив, у якому стані він був і не міг вирішити, добивати його чи ні», - розповідав після поєдинку українець. Вирішив не добивати ні в тому епізоді, ні загалом.Теперь тебя будем называть:Василий Милосердный Аминь
SergRV
Гнилушка ватная он, а не украинец. Сидит и ждет рюзьке мир, чтобы с триколором бегать по рингу.
Лучше бы в Уйлостан свалил вместе со своей крымской усатой подругой. Так было бы честней.
Akkerman65
Я счастлив, что увидел флаг города, где я родился, на плечах знаменитого земляка. Мне 67 лет и я родился и жил в городе, говорящем на молдавском и русском, украинском и грузинском... Но ещё тогда, более пятидесяти лет назад, мы были горды тем, что живём в Украине!
Светлана Осыка
молодец Ломоченко так держать нормальная Украина за тебя болеет