Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 грудня 2021, 14:18
1062
1

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Хочу бути тренером, гідним слави Шахтаря»

Наставник «гірників» розповів про свої цілі та стосунки з Рінатом Ахметовим

| Оновлено 11 грудня 2021, 14:18
1062
1
Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Хочу бути тренером, гідним слави Шахтаря»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер донецького «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про свої цілі та поділився думкою про президента «гірників» Ріната Ахметова.

- Ви вже півроку в Україні, що можете сказати без перекладу, щоб ми вас зрозуміли?
- Дякую, бо мене дуже добре прийняли, тут чудові люди. Звичайно, насамперед я орієнтуюсь на мій футбольний клуб. Хочу висловити подяку керівництву клубу, зокрема пану президенту, всьому колективу, гравцям. Я часто повторюю, що я ще маю довести, що вартий цієї посаді, яку мені довірили. Тому що «Шахтар» — це клуб із багатою історією. Я хочу бути тренером, гідним його слави.

- Хочу запропонувати вам одне фото, згадайте, де і коли ви так посміхалися?
- Це ми з президентом на презентації, з одного боку стояв я, з іншого — президент. У цей день я підписав контракт, познайомився з Ахметовим, ми провели багато часу разом. Я дуже шкодую, що більше не довелося побачитися з ним особисто. Тому що, незважаючи на наші професійні стосунки, він — президент, я — тренер, мені було дуже приємно провести з ним час, поговорити про футбол у невимушеній атмосфері, не як підлеглий та начальник. Наша розмова більше нагадувала обговорення футболу в колі друзів у пабі.

- Роберто, ваші думки тоді та ваші думки зараз?
- Я ніколи не живу теперішнім часом. Я завжди думаю про те, що маю зробити, чого я повинен досягти, завжди думаю про майбутнє. Тому в ті дні, як і сьогодні, я відчуваю велику відповідальність, бо треба ще багато чого зробити. Це були п'ять важливих місяців, бо ми виграли Суперкубок, ми кваліфікувалися до Ліги чемпіонів, ми посідаємо перше місце у чемпіонаті України, це важливі досягнення. Але зараз я бачу і те, що у нас немає переваги у два чи чотири очки у чемпіонаті. І що у груповому турнірі Ліги чемпіонів ми фінішували на останньому місці серед чотирьох команд. Ми могли б досягти набагато більших результатів. Тому я бачу саме те, чого нам не вистачає, чого маємо досягти.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vOv1000
Поки що тільки позориш цей Шахтар.