Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 грудня 2021, 17:27
7745
1

Коммі – спроба Ломи наздогнати Лопеса. Але перемога не дасть шанс на реванш

Хоча на пояси він зараз претендує навіть активніше, ніж за чемпіонства Теофімо

| Оновлено 11 грудня 2021, 17:27
7745
1
Коммі – спроба Ломи наздогнати Лопеса. Але перемога не дасть шанс на реванш
Getty Images/Global Images Ukraine

Вранці 12 грудня Василь Ломаченко проведе бій проти Річарда Коммі. Другий бій у році – другий колишній суперник Теофімо Лопеса. Українець продовжує супроводжувати рекорд американця, хоч той уже і не абсолют, і не чемпіон. І навіть, швидше за все, не легковаговик.

Незважаючи на це, Річард Коммі – хороший опонент. Поєдинок із ним буде цікавим і не найпростішим. А чи отримає українець титул, залежить здебільшого від його промоутера та менеджера, ніж від самого українця.

Коммі – спроба Ломаченка наздогнати Лопеса. Але здається, що Теофімо все одно втік

Теофімо Лопес – головний кривдник у кар'єрі Ломаченка. Все-таки Салідо виступав проти молодого українця, який ще не зміцнів, та й поразка там спірна. Занадто багато порушень, які не побачив рефері, жодного знятого балу та через це притягнуте за вуха рішення.

Тут же абсолютна більшість не погоджується з Василем. Кажуть, що Ломаченко програв, хоч він стверджує мінімум про нічию. Крім цього, Теофімо наговорив дуже багато. Салідо тільки обіцяв дати урок молодому аматорові – образа так собі. Перед Лопесом же на нього накинулись усі: батько Теофімо, сам Лопес і навіть Іван Редкач із іншими українськими не фанатами. Лопеси переходили на особистості і Анатолія Миколайовича, а Редкач провокував не гірше за американців.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ломаченко не впорався ані фізично, ані психологічно. Зазнав травми, але не знявся через неї з поєдинку. А потім у результаті всіх цих рішень отримав першу по-справжньому образливу поразку в кар'єрі. І почалася гонитва за Лопесом, метою якої було загнати у кут обов'язковими захистами.

Василь Ломаченко – Річард Коммі. Прогноз і анонс на бій

Могло б вийти, якби не поразка. Теофімо цілий рік займався розмовами, обіцянками та переносами. То йому контракт не підходить, то вакцину не робитиме. То він змінює вагу і піде за Тейлором. Все розбилося об кулаки Джорджа Камбососа. Австралієць перестріляв американця в більшості раундів, побував у нокдауні, але й відправив у такий суперника, ставши першим австралійським абсолютним чемпіоном в історії з чотирма поясами.

Поєдинки проти Накатані та Коммі – спроби спровокувати Теофімо. Не сказати, що вони були дуже потрібні. Річард хоча б у топ-5 рейтингу WBO, Масайоші так і зовсім просто великий хлопець, який через особливості не впав і навіть дав непоганий бій Лопесу. Перемагаєш яскравіше – порушуєш питання про реванш. Так діяв Лома і тоді, і домовляючись із Коммі.

Але тепер у Лопеса є інші плани. Він програв, а батько сказав, що сидіти у легкій вазі вони не збираються і підуть за Тейлором. Навіщо вони Джошу одразу після поразки – кумедне запитання. Бій двох абсолютів – класна історія. Бій абсолюта, що цікавий тільки в Шотландії, проти американця, який не дуже добре продає бої, без поясів і після поразки - хто, крім гиків, це буде дивитися? Бій відмінний, але не грошовий і приблизно, а Лопеси на фінансові поступки не йдуть ніколи.

У результаті гонитва за Теофімо може закінчитися фінішною прямою, де в кінці стоятиме якийсь Камбосос або Хейні. Цікава історія, в якій може і вийти завоювати навіть усі пояси, але поквитатися – навряд чи. А це прикро вдвічі. У аматорах Ломаченко завжди повертав борги.

Коммі довго не боксував після Лопеса. Хоча повернувся яскравим нокаутом

Річард Коммі був чемпіоном до зустрічі з Теофімо Лопесом. 2019-го він зустрівся з Ісою Чанієвим за вакантний титул чемпіона світу у легкій вазі за версією IBF. Іса не витримав – упав уже у другому раунді та постраждав від кулаків Річарда конкретно.

Далі був варіант вийти на Лому, але Коммі якось різко травмувався, а вже за кілька місяців вийшов на Раймундо Бельтрана. Ветеран очікувано програв. Бельтран – хороший боксер, але на той час видихався, і Річард виграв достроково у восьмому раунді.

Наступним на черзі був Теофімо Лопес, і вже переможець виходив на Ломаченка, який зібрав усі пояси. Американець виявився трохи швидшим – на секунду раніше доніс свій правий прямий, Коммі впав страшно, але якось піднявся. Щоправда, ненадовго – добивання вийшло миттєвим та результативним.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього до 2021 року Річард у рингу не бував – відновлювався і чекав на карантинні обмеження. А потім вийшов, щоби знову побачити нокаут дуже близько. Поєдинок проти Джексона Мартінеса був близьким до шостого раунду. У ньому Коммі таки знайшов ціль – після двох правих прямих опонент упав біля канатів. А за кілька ударів упав остаточно.

Виходить, до бою спортсмени підходять після нокаутів у їхньому виконанні. Повні сил, енергії та мотивації. Сподіваємося, здорові, а то останнім часом про болячки та травми дізнаємося після поєдинку. Виходить, буде шоу.

То хто фаворит?

Ломаченко з величезним відривом. 1.10 проти 6 у середньому по букмекерах. Там навіть на дострокову перемогу Василя ставити не цікаво. Максимум у 1.40 разів можна підняти гроші.

Чи це так насправді? Олександр Красюк вважає, що ні. Промоутер каже, що шанси Коммі досить високі і він має точно пройти усі раунди. А якщо нокаут, то тільки у його виконанні, а не у виконанні українця. Але це лише бачення, Олександр на експертність у прогнозах не претендує.

Коммі, звісно, ​​хороший боксер. Дуже сильний, дуже великий і широкий. По-справжньому великий нокаутер. Удари летять нестандартно. Може влучити і аперкотом, і боковим, але правий прямий – коронка.

Ще на його боці спокій. Не треба нікому нічого доводити. Потрібно просто зробити свою справу та дістати.

Тільки це зовсім непросто. Надто він важкий на ногах проти Василя. Особливо того, що був із Накатані. Ломаченко тоді не зупинявся ні на мить. Дістати такого українця – завдання архіскладне.

Єдине, що може спробувати зробити Коммі – зламати суперника. Боротися, постійно дрібно порушувати правила і багато бити на ближній. Забороти і замучити візаві, як Салідо. Засипати ударами, втратити бал за удар нижче пояса. Правда, ніколи Річард у цьому не був майстром.

В іншому, щиро кажучи, шансів мало. Ломаченко просто набагато кращий і зліший просто зараз. А далі Василеві та його промоутеру треба боротися за абсолютне чемпіонство. Промоутеру навіть активніше.

Поєдинок відбудеться в ніч із суботи на неділю, 12 грудня, у Нью-Йорку. Орієнтовний час початку поєдинку – 06:00 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже відеосервіс Megogo.

Текст: meta.ua/sport/

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снігур виграла другий титул у сезоні, декласувавши тенісистку без прапора
Теніс | 04 травня 2024, 13:44 11
Снігур виграла другий титул у сезоні, декласувавши тенісистку без прапора

Дар'я стала переможницею змагань у Лопоті

Мегафайту не буде. Екссуперник Гвоздика зірвав бій за абсолют
Бокс | 04 травня 2024, 08:50 1
Мегафайту не буде. Екссуперник Гвоздика зірвав бій за абсолют

Поєдинок Бівол – Бетербієв у визначений термін не відбудеться

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Лома біжить за поясами. На Лопеса йому насрати.