Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Лижний спорт
| Оновлено 14 грудня 2021, 11:38
1471
0

Переможне повернення Кобаясі, реванш Йохауг. Підсумки лижного вікенду

Sport.ua підбиває підсумки тижня у лижних видах спорту

| Оновлено 14 грудня 2021, 11:38
1471
0
Переможне повернення Кобаясі, реванш Йохауг. Підсумки лижного вікенду
Getty Images/Global Images Ukraine. Рьою Кобаясі

Стрибки з трампліну

Старти вікенду:

Субота, 11 грудня

Клінгенталь (Німеччина), HS 140, особистий турнір

Неділя, 12 грудня

Клінгенталь (Німеччина), HS 140, особистий турнір

Переможне повернення Рьою Кобаясі

Стрибковий Кубок світу вирушив до Клінгенталю, і головною подією німецького етапу, звичайно, стало повернення Рьою Кобаясі. Від здав позитивний тест на коронавірус під час етапу в Руці, і пропустив другий особистий старт у Фінляндії, а також весь етап у Віслі, де, на його щастя, був лише один особистий старт.

І повернувся Кобаясі-молодший у Кубок світу у чудовій формі. Загалом він був найсильнішим на етапі у Клінгенталі: виграв обидві кваліфікації та здобув перемогу у другому особистому турнірі. При цьому в суботу Рьою став лише сьомим, допустивши осічку у другому раунді. Так чи інакше, завдяки перемозі та 7-му місцю японець вийшов на другий рядок у загальному заліку Кубка світу, а відставання від лідера, Карла Гайгера, становить лише 98 очок. Відмінний результат для стрибуна, який пропустив 3 із 7 особистих стартів сезону (2 через карантин, і ще один – через дискваліфікацію в неділю в Нижньому Тагілі). Однак, як уже говорилося неодноразово, Кобаясі на початку сезону потрібно було створювати собі запас над переслідувачами, а не бути в ролі наздоганяючого.

До речі, ще після етапу у Віслі ми відзначали, що п'ять перших особистих стартів цього сезону виграли п'ять різних стрибунів (до того ж вони представляють п'ять різних країн). У суботу в Клінгенталі ця серія продовжилася – свою першу перемогу у сезоні здобув Штефан Крафт. І в неділю саме Кобаясі став першим стрибуном в цьому сезоні, який здобув дві особисті перемоги.

Getty Images/Global Images Ukraine. Рьою Кобаясі

Прорив Рьою на друге місце у загальному заліку стався в тому числі завдяки невдачі низки його прямих конкурентів. У Анже Ланішека після довгоочікуваної перемоги в Руці пішов спад у результатах: 13-те місце у Віслі, 20-те та 23-те місця у Клінгенталі. При цьому зазначимо, що етап у Клінгенталі провалила вся збірна Словенії: за два особисті старти лише одне потрапляння до топ-15 – сьоме місце Цене Превца у недільному турнірі.

Каміл Стох у суботу виступив чудово, і дістався до свого першого подіуму в нинішньому сезоні. Проте недільний старт лідер польської збірної пропускав через синусит. Нагадаємо, команда Міхала Долежала приїхала до Клінгенталя в урізаному складі з 4 осіб – решта вирушила на тренувальний збір до Рамзау. І якщо винести за дужки подіум Стоха, то поляки знову розчарували. Александер Жніщоль двічі не потрапив до топ-30, Павел Вонсек набрав 1 очко у суботу, але після цього був дискваліфікований у першій недільній спробі. Пьотр Жила двічі фінішував у середині другого десятка. У чемпіона світу на середньому трампліні з'явилася явна та систематична технічна проблема: нестабільність та надмірна кількість зайвих компенсаційних рухів у польотній фазі.

Однозначно може занести собі в актив етап у Клінгенталі Халвор Егнер Гранеруд. Після тотального провалу в Руці та Віслі норвежець отямився: друге та п'яте місце на німецькій арені. При цьому не можна сказати, що це технічні проблеми Гранеруда залишилися у минулому. Повітряна фаза в нього залишається нестабільною, а відштовхування – асиметричним, через що його під час польоту помітно виносить у правий бік: проблема, яка протягом практично всієї кар'єри більш-менш виражена у Давіда Кубацкі. Однак, якщо Гранеруд з такими очевидними технічними огріхами досягає таких високих результатів, то це в першу чергу говорить про його величезний потенціал.

Недільний турнір узагалі став бенефісом збірної Норвегії. Так, перемогу здобув Рьою Кобаясі, проте за ним у підсумковому протоколі розташувалися одразу п'ять представників збірної Норвегії. П'ять спортсменів з однієї збірної в топ-6 – таке в історії Кубка світу зі стрибків трапилося лише вчетверте: у Бішофсхофені 1980 року домінували східні німці, в Інсбруку 1992-го – австрійці, а в Рамзау в 1998 році – японці.

Такий успіх збірної Норвегії був абсолютно несподіваним і не випливав із рівня результатів норвежців на трампліні у Клінгенталі. Однак цьому є просте пояснення: у результати недільного турніру (особливо його першої спроби) серйозно втрутилася погода. При чому справа не у вітрі, з яким усе було нормально, а в опадах. Під кінець першої спроби вони помітно посилилися, що погіршувало умови скользіння. Від цього постраждав і переможець суботнього старту Штефан Крафт, і лідери збірної Німеччини – Карл Гайгер та Маркус Айзенбіхлер. Їхні лижі виявилися готові до таких погодних умов найгірше: їхня швидкість на столі відриву була приблизно на 1 км/годину нижчою, ніж у прямих конкурентів, хоча в попередні два дні і під час недільної кваліфікації швидкості на розгоні у німців були вищі за середні.

При цьому загалом у Клінгенталі збірна Німеччини виглядала дуже сильно, у суботу вп'ятьох пробившись у топ-15. Гайгер та Айзенбіхлер розділили четверте місце, а топ-6 замкнув Андреас Веллінгер – його найкращий результат на Кубку світу за останні три роки. При чому успіх Андреаса не можна називати випадковим: на тренуваннях та у кваліфікації він показував стрибки рівня топ-6. Але так само закономірним можна назвати і його 21-ше місце в неділю: так, у своїх найкращих спробах Веллінгер вже готовий боротися за стільки високі місця, але при цьому стабільності йому надалі не вистачає.

А ось хто стабільний, то це Кілліан Пайер. Після 22-го місця Карла Гайгера в неділю швейцарець залишився єдиним стрибуном в цьому сезоні, хто у всіх особистих стартах Кубка світу не випадав з топ-20. А якщо бути точним, то Пайер жодного разу не опускався нижче 16-го місця – і це при тому, що весь минулий сезон він пропустив через важку травму коліна!

На вихідних прийшла важлива звістка з Японії – етап у Саппоро, який був запланований на кінець січня, не відбудеться через карантинні обмеження в Країні сонця, що сходить. Раніше ми критикували Міжнародну лижну федерацію (ФІС) за розташування етапу в Саппоро в календарі не за один, а за два тижні до Олімпіади в Пекіні, після чого стрибунам довелося б повертатися до Європи на етап у Віллінгені. Однак тепер ця проблема вирішилася сама собою.

Загальний залік Кубка світу:

Кубок націй:

Гірські лижі

Старти вікенду:

Субота, 11 грудня

Валь д’Ізер (Франція), гігантський слалом, чоловіки

Санкт-Моріц (Швейцарія), супергігант, жінки

Неділя, 12 грудня

Валь д’Ізер (Франція), слалом, чоловіки

Санкт-Моріц (Швейцарія), супергігант, жінки

Домашнє фіаско Пінтуро

Після успіхів Марко Одерматта на північноамериканських швидкісних трасах Алексісу Пінтуро потрібна була переконлива відповідь на домашньому технічному етапі у Валь д'Ізері. Однак у результаті на француза на домашньому етапі чекало повне фіаско: за його підсумками відставання Пінтуро від Одерматта в загальному заліку не скоротилося, а навпаки, збільшилося ще на 20 балів.

Все завдяки тому, що Одерматт виграв другий поспіль гігант і здобув сумарно вже третю перемогу в нинішньому сезоні. Пінтуро став другим із відставанням у 0,59 секунди, при тому, що видав дві справді класні спроби без серйозних помилок. Алексіс навіть у своїх найкращих заїздах не може впоратись зі швидкістю Одерматта, і це не може не турбувати його. Сам Марко заявив, що планує пропустити швидкісний спуск у Валь Гардені наступного тижня, щоб краще підготуватися до двох гігантів в Альта-Бадії. З такою ситуацією у загальному заліку швейцарець може собі це дозволити.

А в недільному слаломі Пінтуро грубої помилки припустився в першій спробі, через що не потрапив навіть у топ-30 і залишився з порожніми руками. Загалом перший слалом сезону вийшов неймовірно хаотичним і багатим на такі помилки від лідерів цієї дисципліни. Окрім Пінтуро, не потрапили до топ-30 володар МКГ у слаломі минулого сезону Марко Шварц, його партнер по команді Міхаель Матт та німець Лінус Штрассер, а Лука Ерні, Лоїк Мейяр та Віктор Муффа-Жанде зійшли з дистанції. Француз, якщо бути точним, до фінішу дістався, але судді розглянули його заїзд у відеоповторі та помітили, що він зачепив прапор та пройшов ворота неправильно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Алексіс Пінтуро

Парад безглуздих помилок продовжився і в другому раунді: зійшов Мануель Феллер, який вічно ризикує, але найбільш яскравими були сходи Тангі Нефа і Алекса Вінатцера. Швейцарець припустився помилки в перших же воротах, а Вінатцер - навпаки, в останніх, коли, здавалося, все найскладніше вже позаду. Особливо прикро має бути італійцеві – він явно йшов на друге підсумкове місце. Можна лише в черговий раз констатувати те, про що ми неодноразово говорили в минулому сезоні: потенціал у Алекса дуже великий, але занадто часто він допускає ось такі безглузді помилки.

Ну а Клеман Ноель помилками прямих конкурентів скористався сповна, і переміг із гігантською перевагою в 1,4 секунди. Другим став швед Крістоффер Якобсен – ще один вкрай нестабільний спортсмен із великим потенціалом. В останні роки у нього в слаломі катастрофічно багато сходів, але коли 27-річний швед діставався фінішу, то дуже часто потрапляв до топ-6, або, як мінімум, топ-10. І тепер він дістався до свого першого в кар'єрі подіуму на Кубку світу.

У третього призера недільного слалому Філіпа Зубчіча подіуми на Кубку світу до цього вже були, але в його улюбленій дисципліні, гіганті. А ось у слаломі до етапу у Валь д'Ізері 28-річний хорват лише одного разу потрапляв у топ-10 – п'яте місце на домашній трасі у Загребі у січні поточного року. При цьому у гіганті Зубчіч зійшов у другій спробі.

З важливих новин зазначимо, що падіння К'єтіля Янсруда у Бівер Кріку не пройшло безслідно: норвежець отримав розрив зв'язок коліна та вибув до кінця сезону. Незважаючи на це, 36-річний норвезький ветеран уже заявив, що завершувати кар'єру не планує і повернеться в наступному сезоні. Проблеми зі спиною у Штефана Лутца – він пропустить кілька тижнів та повернеться вже після нового року.

Шиффрін стає головним фаворитом у загальному заліку

У жінок цими вихідними пройшли два супергіганти в Санкт-Моріці. Перший, суботній старт підтвердив ту розстановку сил, яку ми побачили за тиждень до цього в Лейк-Луїсі – Соф’я Годжа і Лара Гут-Бехрамі помітно сильніші за решту суперниць. З тією різницею, що на швейцарській трасі їхня дуель завершилася на користь господині змагань. Інші суперниці відстали на секунду і більше.

Однак у неділю дуже багато що змінилося. Через важкі погодні умови змагання перенесли на пізніший час, а трасу скоротили. Сама розстановка воріт також стала іншою, більш підступною та небезпечною. Через це сходів було багато - не дісталася до фінішу навіть Гут-Бехрамі. Швейцарка взагалі влетіла в огорожі на повній швидкості, і Ларі дуже пощастило, що, перевернувшись у повітрі, вона приземлилася на ноги і уникла серйозних травм.

Так чи інакше, схід з дистанції та 0 очок у своїй коронній дисципліні не можуть радувати Гут-Бехрамі з погляду боротьби за загальний залік. Особливо з огляду на те, що її головна конкурентка, Мікаела Шиффрін, у Санкт-Моріці двічі стала третьою. Американка все сильніше затверджується як фаворит №1 у боротьбі за ВКГ. А Гут-Бехрамі потрібно терміново додавати у швидкісному спуску – результатів рівня Лейк-Луїса точно буде недостатньо для боротьби із Шиффрін. На наступному тижні відбудеться швидкісний етап у Валь д'Ізері, там і оцінимо можливості Лари у даунхіллі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Мікаела Шиффрін

Ще один претендент на ВКГ, Соф’я Годжа, після другого місця у суботу в неділю лише замкнула топ-6. Враховуючи підступність траси та максимально агресивний стиль їзди італійки, були великі побоювання, що вона повторить долю Гут-Бехрамі, або, як мінімум, просто зійде з дистанції. Однак італійка пройшла найнебезпечнішу ділянку траси обережно – так, втратила на цьому досить багато часу, але залишилася ціла та набрала непогані очки. Дуже чітка ознака зрілості Годжі, якої їй так бракувало раніше. Зрілості, яка може допомогти їй у боротьбі за загальний залік.

Ну а недільний супергігант загалом був більше схожий на гігант – і через скорочену дистанцію, і через технічну складність. Доказів тому багато: це і перемога гігантистки Федеріки Бріньоне, і четверте місце Еліс Робінсон, і десята позиція Мішель Гізін, яка, за її словами, перед стартом нинішнього сезону швидкісні види не тренувала взагалі. Тому Петра Влхова може кусати лікті через те, що не приїхала до Санкт-Моріца. Хоча, зважаючи на те, що словачка повністю відмовилася від швидкісних видів у нинішньому сезоні, мети захистити ВКГ вона перед собою не ставила.

Одним із героїв етапу в Санкт-Моріці можна назвати і Елену Куртоні: шосте місце у суботу та друге – у неділю. При цьому і в супергіганті в Лейк-Луїсі 30-річна італійка дуже сильно виступила – сьомий результат. Провалилася Корінн Сутер - 21-ше та 26-те місця. У цілому нині швейцарка тягне на одне з головних розчарувань старту сезону: вона перетворилася на вузького спеціаліста швидкісного спуску, та й там поки що безнадійно поступається Годжі.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Лижні гонки

Старти вікенду:

Субота, 11 грудня

Давос (Швейцарія), спринт, вільний стиль, чоловіки/жінки

Неділя, 12 грудня

Давос (Швейцарія), розділка 15 км, вільний стиль, чоловіки

Давос (Швейцарія), розділка 10 км, вільний стиль, жінки

Вражаюча розділка від Клебо

Кубок світу з лижних гонок цього вікенду вирушив у Давос. Цей етап завжди сприймався як дуже специфічний через висоту в 1500 м над рівнем моря, на якій розташована місцева траса. Проте цього сезону етап у Давосі був дуже актуальний через те, що олімпійська траса Ігор 2022 року в Пекіні розташована на практично ідентичній висоті.

Йоханнес Клебо ще до етапу в Давосі повідомив, що залишиться тут на тренувальний збір і наступний етап у Дрездені пропустить. Участь у Тур де Скі до планів норвежця входить. А ось Ханс Крістер Холунд здивував: він оголосив про те, що після етапу в Давосі робить тривалу паузу у змаганнях, яка завершиться вже на Олімпіаді у Пекіні!

Щодо самого етапу в Давосі, то результати Йоханнеса Клебо помітно перевищили очікування. Так, перемога норвежця в спринті нікого не здивувала, а ось те, що в неділю він став другим у коньковій розділці, шокувало: таких високих результатів у найменш улюбленому вигляді програми він не показував ще ніколи.

Getty Images/Global Images Ukraine. Йоханнес Клебо

Ще одним героєм етапу в Давосі став Сергій Устюгов, який двічі потрапив на подіум: друге місце у спринті та третє – у розділці. Особливо важливим є успішний виступ у суботу: попередні два спринти в нинішньому сезоні Устюгов провалив, і, з огляду на дуже хорошу загальну форму росіянина, багато хто починав думати, що як спринтер він уже закінчився, але, як бачимо, скептики виявились неправими.

Одразу після етапу в Давосі Устюгов заявив, що планує пропустити Тур де Скі. Все поставлено на Олімпіаду у Пекіні, і зрозуміти Сергія можна. Тур де Скі він уже вигравав, а ось олімпійських медалей в активі досі немає, а недопуск до Ігор 2018 року в Пхенчхані, напевно, досі залишається болючою раною для Устюгова. Тим більше, Сергію вже 29 років, і останніми роками проблем зі здоров'ям дуже багато – цілком можливо, Пекін-2022 стане останньою Олімпіадою, де він ще здатен боротися за медалі.

А ось партнер Устюгова по збірній Росії Олександр Большунов етап у Давосі, напевно, захоче якомога скоріше забути. Він упіймав застуду, через що пропускав суботній спринт, і лише в останній момент вирішив виступити у недільній розділці. Рішення було помилковим: не зовсім здорового Большунова не вистачило на всю дистанцію, і він зайняв лише 12-те місце. До речі, через хворобу (не коронавірус) етап у Давосі пропускав і Іво Нісканен.

Ну, а впевнену (якщо не сказати розгромну) перемогу здобув Сімен Хегстад ​​Крюгер, який у найближчого переслідувача, Клебо, виграв понад 20 секунд. До того ж, для Крюгера це вже друга перемога в коньковій розділці поспіль: тиждень тому він виграв і гонку в Ліллехаммері. Тоді на рівних з ним протягом усієї дистанції боровся той же Холунд, який у Давосі програв ще й Харальду Остбергу Амундсену.

Не зумів гідно виступити на домашній трасі Даріо Колонья – лише 24-те місце. Віри в те, що легендарний швейцарець чарівним чином набере пікову форму до своєї прощальної Олімпіади, з кожним етапом стає дедалі менше.

Щодо суботнього спринту, то зазначимо чергову невдачу Федеріко Пеллегріно, який знову вилетів у чвертьфіналі. Італієць провалює старт сезону - здається, спільні тренування зі збірною Росії на користь йому не пішли.

Йохауг взяла реванш у Карлссон

У жінок етап у Давосі був дуже важливим з того погляду, що перші дві розділки цього сезону Тереза ​​Йохауг програла Фріді Карлссон. І третя поразка поспіль, безсумнівно, почала б дуже серйозні розмови про кризу норвежки. Однак цього не трапилося - конькову розділку в Давосі Йохауг впевнено виграла, випередивши Карлссон на 17 секунд.

Шведка, до речі, фінішувала третьою, програвши ще й Джессіці Діґгінс. Другий подіум у сезоні для американки, проте провести дві поспіль гонки на топ-рівні їй поки що не вдається: у Ліллехаммері вона, навпаки, стала другою у спринті, але слабко виступила у розділці. Так чи інакше, чинна володарка Кубка світу явно прогресує після невдалого старту сезону в Руці.

Як і рік тому, дуже сильно виступила в Давосі партнерка Дігінс по збірній США Розі Бреннан. Тоді вона здобула дві перемоги, причому в розділці розгромила суперниць, зумівши привести найближчому переслідувачу, Юлії Ступак, цілих 34 секунди. Цього разу 33-річна американка двічі стала четвертою, але не слід забувати, що минулорічний етап у Давосі був дуже скромним за складом учасників – його пропускали збірні Норвегії та Швеції. При цьому в спринті Бреннан могла виступити краще. У фіналі вона запнулася і впала під час атаки в останній підйом, а так Розі була готова якщо не на перемогу, то як мінімум на подіум.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тереза Йохауг

Відзначимо, що знову успішно виступила в Давосі не лише досвідчена Бреннан, а й молода американка Хейлі Свірбул, яка замкнула топ-6. Це її другий найкращий результат у кар'єрі на Кубку світу – після третього місця в аналогічній гонці у тому ж Давосі рік тому. Але, знову ж таки: з поправкою на склад учасників нинішній виступ Свірбул варто оцінювати не нижче торішнього подіуму.

Ще один крок уперед зробила Інгвільд Остберг, яка в цьому сезоні пропускає спринти і пробігла лише три розділки. І з кожною наступною гонкою результати зіркової норвежки лише покращуються: після 33-го місця у Руці та 14-го у Ліллехаммері Інґвільд у Давосі стала восьмою. Відверто кажучи, після тієї неймовірної кількості проблем зі здоров'ям, які були у Остберг в останні два роки, такі результати і така позитивна динаміка приємно вражають.

Продовжують розчаровувати лідери збірної Росії, Наталія Непряєва та Юлія Ступак, які не пробилися у фінал спринту та не потрапили навіть у топ-10 розділки. Схожим чином ним виступила і Тетяна Соріна, і найкращою з росіянок стала героїня ліллехаммерської естафети, Вероніка Степанова - 20-річна росіянка замкнула топ-10.

У спринті третю перемогу із трьох можливих у нинішньому сезоні здобула Майя Дальквіст – думаю, вже зараз можна говорити про те, що упустити МКГ у спринті в нинішньому сезоні шведка може лише у разі форс-мажору. Окрім Дальквіст, у фінал пробилася ще одна шведка – Емма Рібом. А ось віце-чемпіонка Руки Йоханна Хагстрьом знову вилетіла у чвертьфіналі, причому, на відміну від Ліллехаммера, така невдача з падінням не пов'язана. Провалилися у спринті норвежки Майкен Касперсен Фалла та Крістін Шістад, які не змогли пройти кваліфікацію. При чому досвідчена Фалла посіла найприкріше 31-ше місце.

Знову невдало виступила у своїй улюбленій коньковій розділці Рагнхільд Хага: після 11-го місця в Ліллехаммері в Давосі норвежка стала 10-ю. З такими результатами у профільній дисципліні шансів потрапити до складу команди на Олімпіаду вона не має.

Слабко виступила в Давосі Кріста Пармакоскі. Лідер збірної Фінляндії виглядала дуже солідно на відкритті сезону в Руці, проте після цього захворіла та етап у Ліллехаммері пропускала. Схоже, хвороба для Пармакоскі не пройшла без наслідків, і в Давосі Кріста помітно не дотягувала до свого рівня 2-тижневої давності: у спринті фінка вилетіла вже в чвертьфіналі, а в розділці посіла лише 16-те місце.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Двоборство

Старти вікенду:

Субота, 11 грудня

Отепя (Естонія), HS97/10 км, особистий Гундерсен

Неділя, 12 грудня

Отепя (Естонія), HS97/10 км, особистий Гундерсен

Переможний дубль від Ріїбера в Отепя

Кубок світу з двоборства нарешті дістався Отепя: у попередні два роки етапи тут скасовувалися спочатку через організаційні проблеми (нестача фінансування в організаторів), а потім – через карантинні обмеження.

Були проблеми з проведенням етапу і цього разу, але пов'язані вони були з погодою. У п'ятницю не зуміли провести тренування та кваліфікацію, а у суботу вранці – і стрибкову спробу основного турніру. Організатори вирішили поміняти місцями два види програми: спочатку провести лижну гонку у форматі мас-старту, а потім – стрибкову спробу, сподіваючись, що ближче до вечора погодні умови стануть сприятливішими.

Цей розрахунок організаторів спрацював, і змагання вдалося провести, проте їхня справедливість та спортивна складова викликала багато питань. Гонка у форматі мас-старту досить прогнозовано не принесла відчутних розривів, через що вплив стрибків на підсумковий результат був набагато вищим, ніж гонки. Тут проблема і в самому форматі мас-старту, і в тому, що траса в Отепя досить проста за рельєфом, і в контактних гонках тут дуже складно просіювати групу. Все ж таки в таких випадках, коли першим видом програми йде лижна гонка, її потрібно проводити у форматі розділки.

Щодо результатів етапу в Отепя, то тут нічого незвичайного: переможний дубль оформив Ярл Магнус Ріїбер, який вже зараз йде у відрив у загальному заліку. Суботня перемога стала для норвезького домінатора ювілейною, 40-ю у кар'єрі на Кубку світу. Більше тільки у Ханну Маннінена (48) та Еріка Френцеля (43): у Ріібера є шанс уже в цьому сезоні побити рекорд легендарного фіна, наколотивши півсотні перемог за один олімпійський цикл – неймовірно!

Getty Images/Global Images Ukraine. Ярл Магнус Ріібер

При цьому зазначимо, що у суботу Ріїбер завдяки чудовому фінішу виграв і мас-старт. А в неділю норвежець вже на трампліні зняв усі питання про переможця, забезпечивши собі понад 40 секунд переваги перед гонкою та можливість пройти дистанцію в економ-режимі.

Одним із тіньових героїв етапу в Отепя став японець Рьота Ямамото, який двічі посів четверте місце. До цього вікенду 24-річний японець лише двічі за кар'єру потрапляв у топ-5 у особистих гонках на Кубку світу.

Ще після відкриття цьогорічного Кубка світу в Руці ми відзначали різкий прогрес 22-річного німецького таланта Юліана Шміда, який перетворився на одного з найшвидших лижників у світовому двоборстві. Причому успіх 2-разового чемпіона світу серед юніорів не був разовим спалахом, і вже в Отепя він дістався до першого в кар'єрі подіуму на Кубку світу, замкнувши топ-3 у неділю.

Доля другого-третього місць у неділю вирішувалась у масовому спринті з 12 осіб. Без завалів у такій ситуації обійтися не могло, і в результаті постраждав зірковий Вінценц Гайгер. У суботу він також виступив невдало: 12-те та 13-те місця – німець точно захоче поскоріше забути етап у Отепя. У неділю зміг порадувати своїх уболівальників Крістьян Ілвес, який після третього результату у стрибках зумів фінішувати восьмим у гонці – досить непоганий результат для естонця, у якого дуже рідко вдаються солідні фініші з великих груп.

Виступала на етапі в Отепя та збірна України, правда у складі одного лише Дмитра Мазурчука – Віктор Пасічник цей вікенд пропускав. У неділю Мазурчук показав 34-й результат на трампліні, що, здавалося, давало йому непогані шанси поборотися за очки. Однак у гонці Дмитро відверто розчарував та фінішував лише 40-м.

Загальний залік Кубка світу:

Кубок націй:

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон світу з ковзанів Свінгс виграв етап кубка Європи зі спідскейтингу
Інші види | 22 квітня 2024, 22:10 0
Чемпіон світу з ковзанів Свінгс виграв етап кубка Європи зі спідскейтингу

Бельгієць підтверджує статус одного з найсильніших ролерів світу

Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 24 квітня 2024, 21:01 14
Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.