Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 грудня 2021, 23:40
2486
4

ОФІЦІЙНО. УАФ збудує під Борисполем базу для національних збірних

У гостях в УАФ та Андрія Павелка побував президент УЄФА Александер Чеферін

| Оновлено 09 грудня 2021, 23:40
2486
4
ОФІЦІЙНО. УАФ збудує під Борисполем базу для національних збірних
УАФ. Чеферін та Павелко

Українська асоціація футбола анонсувала проект зведення Національної навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу в селі Княжичі поблизу Борисполя під Києвом. Заплановано, що комплекс служитиме тренувальною базою як для національних чоловічих та жіночих збірних, так і для дитячих, юнацьких команд.

Із нагоди 30-річчя Української асоціації футболу на особисте запрошення президента УАФ Андрія Павелка 8 грудня до Києва прибула делегація УЄФА на чолі з Александером Чеферіном. У перший день візиту президенти УАФ та УЄФА обговорили порядок денний запланованих зустрічей, а також провели робочу нараду за участі представників Української асоціації футболу.

9 грудня президент УЄФА Александер Чеферін та президент УАФ Андрій Павелко в Офісі Президента України зустрілися з Володимиром Зеленським. Серед основних питань, які обговорювалися, були, зокрема, розвиток футболу в Україні, досягнення та плани УАФ. Серед них – проведення в країні змагань під егідою УЄФА.

Андрій Павелко зазначив: «Вдячний главі держави за його велику увагу до спорту номер один у нашій країні та підтримку ініціативи щодо подачі заявки УАФ на проведення в Україні Суперкубку УЄФА 2024 або 2025, чемпіонату Європи з футболу серед жінок 2025. Також обговорили перспективу проведення в Україні чоловічого чемпіонату Європи з пляжного футболу, чемпіонату Європи U-21, чемпіонату Європи U-17, чемпіонату Європи з футзалу, фіналу Ліги конференцій УЄФА».

Особливу увагу під час зустрічі також приділили й питанням розвитку футбольної інфраструктури. У цьому напрямку за останні кілька років Україні вдалося досягти значного прогресу, який відзначають на рівні УЄФА. Нові та безпечні міні-майданчики з футболу з’являються в найменших населених пунктах країни, а завдяки проекту «Велике будівництво» активно відновлюються та реконструюються й великі стадіони в містах. Президент УАФ Андрій Павелко подякував Президенту України Володимиру Зеленському за всебічну підтримку цього проєкту.

Крім того, на зустрічі із главою держави йшлося й про підтримку, яку УЄФА надає Україні в реалізації програм для дітей-переселенців із тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. «Упевнений, ми будемо й надалі продовжувати співпрацю в цьому напрямку», – зауважив Андрій Павелко. На завершення зустрічі Президент України вручив Александеру Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня. «Це заслужена висока оцінка багаторічної плідної співпраці УЄФА та української футбольної спільноти», – зазначив президент УАФ.

ВІДЕО. Тренувальна база збірних: 12 гектар, стадіон, академія, гібридні поля

ФОТО. Президент УЄФА зустрівся із Зеленським та Павелком на честь 30-річчя УАФ

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
ладно пургу гнать, уже лет шесть как на него бабло УЕФА давал...на эти денежки Павелко и забацал завод по производству говно-полей
Ёкарный Бабай
Одну уже построили На ее развалинах второй Гвардиола тренирует.
grifon.
чи для шахти?