Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 грудня 2021, 19:38
2729
0

Динамо Бухарест – Мотор. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Останній єврокубковий матч запоріжців у нинішньому календарному році

| Оновлено 09 грудня 2021, 19:38
2729
0
Динамо Бухарест – Мотор. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Динамо Бухарест» - «Мотор» відбудеться у четвер, 9  грудня, в Румунії. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».    

Сьогодні чемпіон України проведе свій завершальний лігочемпіонський поєдинок із запланованих на 2021 рік. Перед великою зимовою перервою підопічні Гінтараса Савукінаса вирушили до Бухаресту, де їм доведеться битися з одним із прямих конкурентів за вихід у плей-оф.

Ще до старту змагань передбачалося, що «Динамо Бухарест», «Мотор» та португальський «Порту» змагатимуться за останнє прохідне шосте місце, яке дозволить продовжити боротьбу в Лізі чемпіонів. По ходу турніру до розбірок у нижній частині турнірної таблиці несподівано приєднався німецький «Фленсбург», але кардинально питому вагу цієї зустрічі це змінює слабко. Сьогодні у Бухаресті відбудеться матч між прямими конкурентами за вихід із групи.

На даний момент чемпіон Румунії займає останнє місце в октеті В з чотирма набраними очками, але це зовсім не дозволяє списувати їх з рахунків. Від зони плей-оф «Динамо Бухарест» відокремлює лише три пункти, а попереду у румунів домашній поєдинок з «Мотором» та виїзний з португальським «Порту». При цьому під час турніру підопічні іспанського тренера Хав'єра Паскуаля показали, що вони можуть обігравати навіть грандів європейського гандболу, що підтверджують сенсаційні домашні перемоги над польським «Віве Кельце» та угорським «Веспремом». А ось поразки від прямих конкурентів (по одному разу від «Мотора» та «Порту» та двічі від «Фленсбурга») каменем тягнуть румунський клуб на дно турнірної таблиці.

Результати матчів «Динамо Бухарест» у Лізі чемпіонів сезону 2021/2022:

16 вересня. «Динамо Бухарест» (Румунія) – «Віве Кельце» (Польща) – 32:29

23 вересня. «ПСЖ» (Франція) – «Динамо Бухарест» (Румунія) – 41:30

30 вересня. «Динамо Бухарест» (Румунія) – «Порту» (Португалія) – 26:27

14 жовтня. «Барселона» (Іспанія) – «Динамо Бухарест» (Румунія) – 36:32

21 жовтня. «Мотор» (Україна) – «Динамо Бухарест» (Румунія) – 28:27

28 жовтня. «Динамо Бухарест» (Румунія) – «Веспрем» (Угорщина) – 31:29

17 листопада. «Фленсбург» (Німеччина) – «Динамо Бухарест» (Румунія) – 37:30

28 листопада. «Динамо Бухарест» (Румунія) – «Фленсбург» (Німеччина) – 20:28

2 грудня. «Веспрем» (Угорщина) – «Динамо Бухарест» (Румунія) – 47:32

Група В. Турнірна таблиця.

1. «Віве Кельце» (Польща) – 14 очок (9 ігор)

2. «Веспрем» (Угорщина) – 12 (9)

3. «ПСЖ» (Франція) – 11 (9)

4. «Барселона» (Іспанія) – 11 (9)

5. «Мотор» (Україна) – 8 (9)

6. «Фленсбург» (Німеччина) – 7 (9)

7. «Порту» (Португалія) – 5 (9)

8. «Динамо Бухарест» (Румунія) – 4 (9)  

Варто зазначити, що у Бухаресті чемпіону України не зможе допомогти правий крайній Артем Козакевич, який отримав травму у попередньому поєдинку Ліги чемпіонів проти німецького «Фленсбурга». Замість Артема до Румунії полетів його колега по амплуа Юрій Кубатко. Також традиційно залишилися поза грою через травми білоруський голкіпер Іван Мороз та литовський лівий напівсередній Йонас Трухановічус, повернення яких планується вже на другу половину сезону.

Не обійшлося без втрат і у «Динамо Бухарест». Чемпіону Румунії в майбутній зустрічі не допоможе тунісець Амін Баннур, який є основним правим напівсереднім у своїй команді. Замість нього більше ігрового часу мають отримати його напарники за позицією - іспанець Едуардо Гурбіндо та натуралізований румун Хав'єр Умет Гамінде, який також родом з Іспанії.

Сьогоднішній поєдинок матиме дуже велике турнірне значення. Перемога дозволить «Мотору» власноруч з великою долею ймовірності викреслити з-поміж своїх переслідувачів «Динамо Бухарест» і максимально наблизити себе до підсумкового виходу із групи. Поразка для українського чемпіона на даний момент катастрофою не стане, але вона може сильно нагадати про себе в майбутньому, адже в такому разі основні розборки за вихід у плей-оф будуть перенесені на наступний рік. Варіант з перемогою чемпіона України виглядає набагато позитивніше і будемо розраховувати, що саме так і завершиться майбутній поєдинок.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Sport.ua проведе текстову трансляцію поєдинку «Динамо» - «Мотор».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.