Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
2240
1

Зеніт – Челсі. Прогноз і анонс на матч Лиги чемпіонів

Чинний тріумфатор турніру хоче вийти з групи з першого місця

Зеніт – Челсі. Прогноз і анонс на матч Лиги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 8 грудня, у Санкт-Петербурзі на стадіоні «Санкт-Петербург» відбудеться матч шостого туру Ліги чемпіонів УЄФА з футболу, у якому зіграють місцевий «Зеніт» та лондонський «Челсі». Стартовий свисток нідерландського рефері Сердара Гезюбююка пролунає о 19:45 за київським часом.

Зеніт


Доля підопічних Сергія Семака визначилася ще за підсумками поєдинку минулого туру проти шведського «Мальме» на виїзді, коли український центральний захисник Ярослав Ракицький у прямому розумінні затягнув свою команду до раунду плей-оф Ліги Європи УЄФА за допомогою результативного удару з пенальті на другій компенсованій хвилині (1:1). Оскільки явні фаворити квартету встигли відірватися від своїх переслідувачів, то «Зеніт» просто не мав місця для маневру, але й продовження єврокубкового сезону хоча б у такому вигляді є для чинного чемпіона Російської Федерації досить великим успіхом на тлі невдалих виступів минулих років.

Піднятися вище «синьо-біло-блакитні» вже точно не зможуть, опуститися нижче – також. Отже, грати доведеться перед своїми вболівальниками лише за клубний престиж. Швидше за все, з такими самими мотивами «Зеніт» вирушав і на матч першого туру в Лондоні, однак у результаті показав якісний опір, пропустивши лише один гол (0:1).

У плані конкуренції на внутрішній арені для команди Семака мало що змінилося останнім часом – її просто немає, а помітний прогрес московського «Динамо» помітно лише на тлі безглуздих утрат очок із боку чемпіонів країни, як це сталося, наприклад, минулими вихідними у матчі проти «Ростова» (2:2). Тому якісно підготуватися до єврокубкового матчу за допомогою ігор у чемпіонаті, як і раніше, «Зеніт» не був здатний.

Челсі


У представника англійської Прем'єр-ліги, на відміну від російських суперників, що дуже символічно, насправді, хоча б є якийсь вибір у питанні власної долі. «Пенсіонери» це право завоювали у дуже ефектному стилі, коли минулого туру не залишили жодного шансу туринському «Ювентусу» в домашньому поєдинку (4:0). Принагідно, «Челсі» відібрав у «Старої Синьйори» лідерську позицію, проте при цьому має однаковий з нею показник за набраними очками, зате істотно перевершує за іншими показниками. Різниця голів 10:1 – це не жарти, тим більше, коли цей єдиний м'яч став причиною єдиної на поточний момент поразки.

Очевидно, що АПЛ є більш потужною першістю, ніж РПЛ, тому у «синіх», якщо не кожного вік-енду, досить часто є можливість проводити поєдинки, які анітрохи не поступаються за рівнем напруги матчам Ліги чемпіонів УЄФА. Рівень суперників при цьому ролі не грає, оскільки серйозні проблеми може створити той же Брентфорд (1:0), але при цьому Лестер здасться порівняно легким опонентом (3:0). Проте, цілком можливо, що це рівень нинішнього «Челсі» настільки високий, що успішно заперечив «Вест Хем» у дербі кількома днями раніше (2:3).

Орієнтовні склади


«Зеніт»: Кержаков – Дуглас, Ракицький, Ловрен, Караваєв – Вендел, Барріос – Клаудіньо, Кузяєв, Малком – Азмун.

«Челсі»: Менді – Рюдігер, Тіаго Сілва, Крістенсен – Алонсо, Лофтус-Чік, Жоржіньо, Джеймс – Хадсон-Одої, Маунт – Лукаку.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості зможуть забрати з поля суперників необхідний їм результат. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Челсі» (-1.5) з коефіцієнтом 2.48 за лінією Parimatch.

8 грудня, середа

«Зеніт» – «Челсі»
Санкт-Петербург. «Санкт-Петербург». 19:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua – 0:3
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex93
После 1-го тайма Зенит разрывает по игре действующего победителя ЛЧ.
Но счет только 2-1.