Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 грудня 2021, 20:29
2834
0

Мерзле поле у Луцьку, рекорд Різника, трилер у Чернігові

Найцікавіші події 17-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 07 грудня 2021, 20:29
2834
0
Мерзле поле у Луцьку, рекорд Різника, трилер у Чернігові
ФК Динамо

Перший зимовий тур сезону вийшов результативним та багатим на події. «Шахтар», забивши шість м'ячів «Львову», піднявся на перше місце. «Динамо» з пригодами розгромило у Луцьку «Верес». Божевільний матч вийшов між «Десною» та «Маріуполем». Голкіпер «Ворскли» Різник, взявши черговий пенальті, встановив новий рекорд УПЛ. У п'ятому поєдинку поспіль забиває форвард «Дніпра-1» Довбик.

Цифри та факти. Найважливіші події 17-го туру УПЛ

Розгром туру

«Шахтар» переміг «Львів» із різницею у п'ять м'ячів, що дозволило «гірникам» очолити турнірну таблицю. Щоправда, довгий час команді Де Дзербі не вдавалося зламати спротив суперника. Більше того, першими рахунок у грі відкрили гості: відзначився Ернест. Але наприкінці першого тайму Тете реалізував пенальті. А в другій половині поєдинку донеччан прорвало: забили відразу п'ять м'ячів.

Гол туру

Дуже крутий м'яч у ворота «Шахтаря» забив півзахисник «Львова» Ернест. На початку першого тайму йому вдався шикарний сольний прохід, за підсумками якого він залишив у дурнях одразу чотирьох опонентів. М'яч після дальнього удару спочатку влучив у штангу, після чого залетів у ворота Трубіна. Щоправда, вплинути на остаточний рахунок гри цей шедевр не допоміг: львів'яни розгромно поступилися.

Асистент туру

У матчі проти «Львова» півзахисник «Шахтаря» Мудрик відзначився одразу трьома результативними передачами. Сталося це наприкінці другої половини гри. Михайло асистував Бондаренку, Степаненку та Коноплі. А ще у його активі – зароблений пенальті, який реалізував Марлос.


ФК Шахтар

Поле туру

Матч у Луцьку, де проводить свої домашні поєдинки «Верес» (проти «Динамо») міг і не відбутися. Підігрів газону не був увімкнений, і поле перетворилося на бетон. Проте головний арбітр матчу Катерина Монзуль вирішила грати. Матч відбувся. Команди довго звикали до складного газону. «Розбігалися» лише у другій частині поєдинку, коли поле трохи розмерзлося.


ФК Динамо

Слова туру

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу після гри проти «Вереса» прокоментував епізод із перебиттям пенальті Циганковим: «Я бачу гравців «Вереса» у штрафному майданчику, першим увійшов їхній захисник, не бачу своїх футболістів. ВАР, мабуть, інтерпретував інакше цей епізод. Вважаю, що це чистий гол. Мене це не дивує, бо не вперше зустрічаємось із цим. У тому ж матчі із «Ворсклою» ВАР призначив пенальті, якого не було».

Рекордсмен туру

Голкіпер «Ворскли» Різник парирував пенальті у матчі проти «Руху». Дмитро наприкінці першого тайму впорався з ударом Климчука. Таким чином, цього сезону Різник відбив уже чотири поспіль одинадцятиметрових ударів, а один удар із позначки прийшовся в стійку. Це новий рекорд чемпіонатів країни – п’ять поспіль не забитих пенальті одному голкіперу.

Серія туру

Поразка від «Колоса» стала для «Металіста-1925» п'ятою поспіль. Це новий клубний антирекорд підопічних Валерія Кривенцова. Цікаво, що до цього харків'яни не програвали у п'яти матчах поспіль, здобувши чотири перемоги та одну нічию. Тепер на зміну світлій смузі прийшла темна.

Кутовий туру

Єдиний та переможний гол «Зорі» у грі проти «Інгульця» забив Фаворов після розіграшу «стандарту» у середині другого тайму. На 62 хвилині луганці отримали право на кутовий удар. М'яч від прапорця подав Булеца на дальню штангу, де виявився неприкритим Фаворов. З першим ударом Дениса – головою – Шуст упорався, а ось із другим, вже ногою – ні. Цей гол – прем'єрний для 30-річного захисника «Зорі» цього сезону.

Триходівка туру

Другий м'яч у ворота «Минаю» футболісти «Олександрії» забили після блискучої комбінації за участю трьох гравців. Дубра чудовою передачею зі своєї половини поля знайшов біля чужого штрафного Мірошниченка, той відпасував на хід Третьякову, і Максим сильним ударом у ближній кут засмутив гостей. У тому епізоді не найкраще зіграв воротар закарпатців Кучер, проте заслуг господарів поля цей факт навряд чи применшує.

Трилер туру

Ніщо не віщувало подібного сюжету: у грі «Десна» – «Маріуполь» ролі фаворита та аутсайдера були із початку розписані. Але все пішло за іншим сценарієм з перших хвилин зустрічі. У дебюті другої половини матчу гості вели у два м'ячі: обидва на рахунку Кащука. Але потім господарі прокинулися та зрівняли рахунок. І відразу могли вийти вперед, але Будківський не реалізував пенальті. Натомість реалізував свій шанс Волошин – за десять хвилин до кінця зустрічі. Але фінальна точка все одно була за азовцями. 3:3 – божевільна розв'язка у самому видовищному поєдинку туру.  

ВАР туру

У середині другого тайму матчу «Дніпро-1» – «Чорноморець» підопічні Йовічевіча забили третій гол: точним ударом відзначився півзахисник Ігнатенко. Проте арбітр Балакін спочатку взяття воріт Кучерука скасував, зафіксувавши у «дніпрян» офсайд. Але після підказки арбітрів ВАР гол Ігнатенка був зарахований.

Символічна збірна туру: Різник, Фаворов, Дубра, Цуріков, Юрченко, Степаненко, Мудрик, Циганков, Кащук, Вербич, Довбик.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Футболісти Челсі ледве не побилися за право пробити пенальті
Футбол | 16 квітня 2024, 00:07 3
ВІДЕО. Футболісти Челсі ледве не побилися за право пробити пенальті

Коул Палмер реалізував одинадцятиметровий на 64-й хвилині

Чи буде скандал? Жирона й агент Довбика могли порушити фінансовий фейр-плей
Футбол | 15 квітня 2024, 08:00 41
Чи буде скандал? Жирона й агент Довбика могли порушити фінансовий фейр-плей

Йдеться про фінансові деталі трансферу з «Дніпра-1» до іспанського клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.