Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 07 грудня 2021, 08:17
7780
7

Підвело здоров'я. Анастасія Меркушина повертається до України

Володимир Бринзак розповів про хворобу української біатлоністки

| Оновлено 07 грудня 2021, 08:17
7780
7
Підвело здоров'я. Анастасія Меркушина повертається до України
Kevin Voigt/DeFodi. Анастасія Меркушина

Анастасія Меркушина після повернення до Центральної Європи покине розташування команди і повернеться в Україну. Причина – виявлені під час обстеження проблеми зі здоров'ям. Про це повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак:

«Під час тестів на коронавірус, які проводили в Естерсунді, зробили також тест на грип, внаслідок якого у Насті виявилося запалення верхніх дихальних шляхів. Тому вона й бігла так у гонках. Після першої фази хвороби вона ніби оговталася, і на тренуваннях виглядала добре. Але навантаження під час змагань показали, що це запалення позначається як лімітуючий фактор. Тому ми вирішили повернути Настю в Україну, де вона матиме можливість підлікуватися, після чого в Буковелі розпочне підготовку до січневої частини сезону. Можливо з участю у чемпіонаті України», - сказав Бринзак. 

Нагадаємо, в Естерсунді Меркушина взяла участь у двох стартах: фінішувала 71-ю в індивідуальній гонці, а також була 18-ою на першому етапі естафети. У Хохфільцен замість Насті викликана Катерина Бех. Раніше старший тренер збірної України Урош Вєлєпєц повідомив, що замість Валі та Віти Семеренко на Кубку світу виступить Ірина Петренко.

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки
Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3
Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 9
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
Нічого не маю проти Насті, здоров'я їй. Але щороку, щойно починається сезон, у нас купа хворих, втомлених, перетренованих у горах і т.д. Уже з третьої-четвертої гонок починаються пропуски, мовляв поберегли, дали відпочити. На п'ятий етап узагалі часто дублем приїжджаємо. Це при тому, що ніхто з топ-спортсменів практично нічого не пропускає. А потім тренери скаржаться на відсутність змагальної практики. То де ж вона візьметься, якщо наші біатлоністи виступають у курортному режимі?
pricolist
Поэтому она и бежала так в гонках. Без обид для Меркушиной, но она и без болезни бежпла очень слабо.
u6464u
Спорт.юа,будь ласка пищить правдиву інформацію, в естафеті вона була 19 - ою .
Николай Власов
СКОРЕЙШЕГО ТЕБЕ ВЫЗДОРОВЛЕНИЯ И ВОСТОНОВЛЕНИЯ НАСТЮШКА
Maksim Dimitrov
Здоровья ей конечно. Но биатлон это не ее)))
u6464u
По любому все жрут допинг , не может быть таких результатов без допинга ,просто в одних он более усовершенствован , в других он выямляенен , но без допинга результаты были бы другими.
Владимир Копяк
Читаем интервью Анастасии после эстафеты - ни одного слова о том, что у нее есть какие какие-то симптомы болезни (спортсиены лучше некоторых врачей знают свое состояние).Читаем интервью тренера - совершенно все по другому. Кто-то из них говорит не правду. Почему? Могу только предположить, что продолжаются эксперементы с допингом, не всегда удается попасть в нужный препарат, каждый организм реагирует по разному, вот и Анастасии не подошло...Теперь нужно время что бы вывести остатки прерарата с организма и пробывать что-то другое