Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 07 грудня 2021, 14:12
7381
0

IEM Winter 2021. Як пройшов груповий етап і чого чекати у плей-оф?

В рамках проекту від Sport.ua та Parimatch розповідаємо про один із останніх турнірів 2021 року

| Оновлено 07 грудня 2021, 14:12
7381
0
IEM Winter 2021. Як пройшов груповий етап і чого чекати у плей-оф?
IEM Winter

Після завершення PGL Major Stockholm сезон CS:GO наближається до свого завершення. 2021-й пройшов під знаком домінування Natus Vincere, які виграли більшість престижних чемпіонатів і, як підсумок, стали переможцями мейджора. Зараз увага переключається на інші змагання. Одним із останніх великих турнірів є IEM Winter 2021. Змагання проходять у Стокгольмі, куди приїхала більшість топових команд. Окрім призового фонду, клуби розігрують очки, які потрібні для виходу на IEM Katowice 2022 – перший престижний турнір після Нового року. Але цікавий турнір тим, що на ньому немає NAVI. Як борються між собою суперники без головного гегемона, ми розповімо в спецпроекті Лікнеп з кіберспорту, який ми ведемо разом з Parimatch.

Virtus.pro запалюють

Груповий етап проходить системою double elimination. 16 команд (по 8 у двох групах) борються між собою з чвертьфіналів, які програли мають шанс вийти до плей-оф через нижню сітку. За підсумками групових матчів по три найкращі команди кожної з груп вийшли до плей-оф, де переможці груп одразу пробилися до півфіналу, а команди, які посіли другі та треті місця починають із чвертьфіналів.

Одним із відкриттів чемпіонату стала Virtus.pro. Партнер компанії Parimatch на високому рівні проводить 2021 рік, але часто «ведмеді» були в тіні інших топових колективів СНД – NAVI та Gambit. Восени Jame і компанія вилетіли з топ-10 світового рейтингу. Але поступово клуб почав повертати колишні позиції, спочатку вихід до плей-оф мейджора, а тепер впевнена гра на IEM Winter. Virtus.pro безпомилково пройшли групову стадію, не програли жодного матчу та виграли свою групу. По ходу турніру команда здобула потужну перемогу над Gambit і тепер заслужено забезпечила собі місце у півфіналі. Завдяки цьому успіху Virtus.pro знову піднялися у світовому рейтингу, змістивши з шостого місця Ninjas in Pyjamas.

HLTV. Virtus.pro

G2 та Vitality – заслужені топ-3 команди світу

У групі А зібрався зірковий склад як серед гравців, так і серед назв команд. G2, Vitality, Astralis, Ninjas in Pyjamas, Liquid - всі топові організації, які у різний час були на провідних позиціях у світі. Зараз у цьому статусі знаходяться G2 та Vitality. Європейські склади без особливих труднощів пройшли свої матчі та зійшлися у фінальному протистоянні у групі, де непросту перемогу здобула команда Niko – 2:1.

Саме лідери своїх команд Niko та ZywOo, швидше за все, посядуть друге та третє місце у списку найкращих гравців року. Хто очолить рейтинг, питань не повинно бути (s1mple схвалює). Не дивно, що G2 та Vitality найчастіше зустрічалися з NAVI на вирішальних стадіях минулих турнірів, правда, з невдалим результатом для себе. Але поточна форма обох команд вселяє надію, що на майбутньому фінальному турнірі сезоні - BLAST World Finals вони знову зарубаються з народженими перемагати.

Jame – найкращий гравець турніру

Капітан Virtus.pro Джаме Jame Алі вкотре показує свій високий клас. Успішні результати «ведмедів» – наслідок потужної гри снайпера команди. Алі закінчив груповий етап із рейтингом 1.35, випередивши зірок світового CS:GO - Niko та dev1ce. Відзначимо хорошу індивідуальну гру ще двох кіберспортсменів Virtus.pro. FL1T зайняв четверте місце у груповому етапі (1.26), а YEKINDAR (1.19) увійшов до топ-10. На думку відомого аналітика Олександра Петрика, Jame та YEKINDAR повинні потрапляти до десятки рейтингу найкращих гравців 2021 року.

ESL. Джаме Jame Алі

Невдачі Astralis и Liquid можна пояснити

Один з найкращих клубів в історії CS:GO - Astralis зараз переживає не найкращі часи. Після відходу dev1ce у данському клубі пішли зміни. Деякий час команда грала у звичному складі, але нещодавно клуб здійснив масштабний перехід лідерів CompLexity – blameF та k0nfig. Також клуб залишив легендарний тренер zonic. Новому складу потрібен час, щоб зігратися. На IEM Winter данці зазнали двох поразок і залишили турнір ще на стадії групового етапу. Що характерно, Astralis вибили із турніру Liquid – ще одна проблемна команда. Проте вийти до плей-оф колективу FalleN не вдається. Американська організація весь рік грає нестабільно, перебуває то у топ-10, то покидає його. Такі результати не зовсім влаштовують і гравці та керівництво клубу. Все частіше у пресі виникають чутки про можливі зміни, команду може залишити хтось із ветеранів – FalleN чи Stewie2k.

Прогнози на півфінали

11.12 17:00 G2 - Ninjas in Pyjamas

У першому півфіналі очікується цікаве протистояння європейських складів. Французько-боснійський мікс G2 проти шведсько-данської команди з Ninjas in Pyjamas. Також цікавою може бути дуель зірок CS:GO – Niko проти dev1ce. Номінальним лідером є G2, які без поразок пройшли груповий етап. А востаннє команда програвала у фіналі мейджору Natus Vincere.

З іншого боку Ninjas in Pyjamas, які знаходяться у пошуку своєї оптимальної гри, адаптуючи у складі dev1ce та es3tag. На турнірі команда програла один раз, поступившись у групі Vitality, натомість у чвертьфіналі шведи пройшли GODSENT. Востаннє команди зустрічалися на мейджорі в Копенгагені, тоді G2 не відчули проблем із суперником і перемогли з рахунком 2:0. Компанія Parimatch дає на перемогу G2 коефіцієнт 1.60, успіх NiP оцінюється в 2.25.

11.12 20:15 Virtus.pro - Team Vitality

Інтригуюче протистояння. Virtus.pro боротиметься з топ-2 командою світу. На цьому турнірі колектив із СНД демонструє вражаючу форму і, незважаючи на те, що є андердогом у цьому протистоянні, може здивувати всіх. Відмінно себе виявляє снайпер команди Jame, інші гравці також на рівні. На турнірі команда обіграла сильних суперників та заслужено вийшла у фінал.

Vitality ударно проводить закінчення сезону. Чутки про можливе розформування складу, навпаки, згуртували команду. ApEX, ZywOo і компанія виглядають цілісно і потужно, не дарма вони так часто останнім часом зустрічалися з NAVI у плей-оф та фіналах турнірів. Зараз перевага на боці французів, але легкої прогулянки точно не буде. Компанія Parimatch дає на перемогу Virtus.pro 2.21, успіх Vitality оцінюється у 1.62.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін йде до півфіналу. Реал вибив Манчестер Сіті з Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 00:51 91
Лунін йде до півфіналу. Реал вибив Манчестер Сіті з Ліги чемпіонів

Переможця визначила серія пенальті

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 4
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.