Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 17 сiчня 2022, 16:29
1428
0

СК Прометей – Девелопрес. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Лідер української Суперліги зустрінеться зі срібним призером чемпіонату Польщі

| Оновлено 17 сiчня 2022, 16:29
1428
0
СК Прометей – Девелопрес. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
СEV

У вівторок 7 грудня у Запоріжжі відбудеться матч групового етапу Ліги чемпіонів з волейболу серед жінок. Чемпіон України та лідер цьогорічного турніру СК «Прометей» прийматиме польський клуб «Девелопрес».

СК Прометей

Нагадаємо, що підопічні Івана Пєткова вперше виступають на груповій стадії Ліги чемпіонів і у своєму дебютному поєдинку в Мінську грали з російським «Локомотивом» із Калінінграда. Незважаючи на те, що українки поступилися суперницям із загальним рахунком 0:3, як мінімум в двох із трьох сетів наші волейболістки боролися практично до останнього розіграшу і програли лише з невеликим відставанням 21:25 та 23:25.

В період між іграми Ліги чемпіонів чинні володарки золотих нагород національної першості та лідери нинішнього сезону встигли провести три офіційні поєдинки. Спочатку волейболістки СК «Прометей» впевнено здобули Суперкубок України, обігравши у півфіналі свого головного опонента южненський «Хімік» з рахунком 3:0, а у фіналі в чотирьох сетах перемогли запорізьку «Орбіту-ЗНУ-ЗОДЮСШ».

Щодо чемпіонату України, то тут команда, що представляє Дніпропетровську область, без особливих проблем впоралася зі своїми землячками із дніпровської «Аланти» 3:0. Таким чином, після першого кола СК «Прометей» провів 9 матчів і в усіх досяг успіху при співвідношенні виграних та програних партій 27-1.

Девелопрес

Волейболістки з польського міста Жешув в п'яти останніх чемпіонатах своєї країни чотири рази піднімалися на п'єдестал пошани. Двічі вони здобували бронзові нагороди та ще в їхньому активі два комплекти срібних медалей. В сезоні 2021-2022 років «Девелопрес» йде на другому місці, поступаючись чемпіону Польщі та лідеру турніру «Хеміку» (Поліце) лише одним очком. До речі, нещодавно, 3 грудня, дві найкращі жіночі польські команди зустрічалися одна з одною в Жешуві і господарки майданчика здобули важку перемогу з рахунком 3:2.

В жіночій Лізі чемпіонів «Девелопрес» вже виступає не вперше. Наприклад, минулого сезону польська команда також грала в групі А, де її суперницями були два італійські клуби - «Савіно» і «Бусто-Арсіціо», а також німецький «Палмберг». В підсумку, польки виграли лише один матч у «Савіно» 3:1, решту програли й посіли останнє 4 місце. Трохи краще вони виступили в сезоні 2017-2018 років, коли посіли третє місце в групі А, перемігши в 2 матчах із 6.

В нинішньому складі польського клубу зібрано сильних гравців, які представляють різні країни. Насамперед, йдеться про догравальниць Бруне Маркез (Бразилія), Єлену Благоєвич (Сербія), Ізабеллу Рапач (США) та ще одну американку діагональну Кару Бахему. Разом з ними найчастіше виходять на майданчик місцеві волейболістки - центральні блокуючі Анна Стенсел та Магдалена Юрчик, зв’язуюча Юлія Бінжицька та ліберо Олександра Жигловська. Є у заявці ще одна легіонерка із Грузії Анн Каландадзе, але вона найчастіше виходить на заміну. Тренує команду французький фахівець Стефані Антіга.

В першому матчі групового етапу цьогорічного турніру «Девелопрес» у себе вдома завдав поразки німецькому клубу «Дрезднер» з рахунком 3:2. Найкращими у складі польського клубу були Кара Бахема, яка набрала 20 очок, Бруна Маркез – 16, Анна Стенсел – 15 та Єлена Благоєвич – 10.

Статистика матчів

В єврокубкових турнірах СК «Прометей» та «Девелопрес» ще не зустрічалися.

7 грудня, вівторок

СК «Прометей» - «Девелопрес»
Запоріжжя. Палац спорта «Юність». 19:00
Трансляція на телеканалі «Xsport»
СК ПРОМЕТЕЙ - ДЕВЕЛОПРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:3

 

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 29
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.