Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 грудня 2021, 08:02
9787
0

Дерев'янченко повинен перемогти Адамеса. Хоча суперник молодший і більший

Буде непросто, головне, щоб вік не підвів

| Оновлено 06 грудня 2021, 08:02
9787
0
Дерев'янченко повинен перемогти Адамеса. Хоча суперник молодший і більший
boxing247.com. Сергій Дерев’янченко та Карлос Адамес

Сергій Дерев’янченко зустрінеться із Карлосом Адамесом. На повернення українця після двох титульних шансів чекали, але воно затягнулося більше, ніж на рік. Наразі суперник не топ, але той, хто може підвести українця до останнього шансу у кар'єрі.

Або пан, або пропав.

Українець програв три з останніх чотирьох поєдинків. Усі поразки – проти топів

Сергій Дерев’янченко – боксер, який все ніяк не одягне на талію цей пояс чемпіона. Він завжди десь поруч, але все ніяк.

2018 року українець вперше отримав шанс стати чемпіоном світу. Деніел Джейкобс – чудовий американський спортсмен із великою базою, довгими руками та історією перемоги над раком. Найважче випробування, яке Сергій не пройшов.

Не сказати, що Дерев'янченко його провалив. Зовсім ні. З Джейкобсом Сергій зробив усе, що міг, але цього не вистачило. На старті бою українець нарвався на зустрічний від американця – нокдаун. Далі довелося наздоганяти, але довгорукий та вертлявий суперник не давав влучати багато, хоч і настраждався з нашим спортсменом.

Поразка загалом по справі. Сергій просто виявився меншим за суперника і не потягнув кожен елемент умінь опонента потроху.

Наступним суперником став Джек Кулькай і після такого боксу, що був проти Джейкобса, здавалося, що Сергій винесе нового суперника ногами вперед. Але вийшло інакше. Кулькай уперся, Дерев'янченко не розкрився. Провозився весь бій, і українець переміг на тоненького. Навіть дружина Сергія в інтерв'ю говорила, що той бій – найгірший у його кар'єрі.

Після дуже посереднього протистояння Дерев’янченко одразу вийшов на наступного топ-суперника. Геннадій Головкін все ще здавався страшним і навіть лякав після того, як повторив шлях Джейкобса – звалив українця у першому раунді.

Але у наступних раундах казахському спортсмену довелося страждати. Бій вийшов кістку в кістку, хоча Дерев’янченко здавався кращим. Він більше й якісніше пробивав, мучив Головкіна, а той відповідав одиночними та подвійними ударами. Але судді побачили перемогу Геннадія, що зал, який був повністю за Головкіна, зустрів гулом.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Дерев'янченко (праворуч) проти Генадія Головкіна

Такий перформанс не міг залишитися непоміченим. Дерев’янченко не впав низько в рейтингах, а вже у вересні 2020 року зустрівся з Джермаллом Чарло – продуктом американського ринку, на якого ходять та дивляться лише там. На цей раз Сергій не впав ані в першому, ані в якомусь іншому раунді, але йому це не допомогло.

Знов-таки суперник просто надто зірковий та великий. Дерев’янченко намагався, атакував, проривався на зручну дистанцію, але цей бій – найбільш безперечний у черзі битв із головними бійцями дивізіону. Якщо з Джейкобсом заїкалися щодо спірності рішення, а з Головкіним ми всі кричали про це, то тут обурювалися лише затяті фанати Сергія – Дерев’янченко програв, хоч і знову показав себе круто.

Зустріч з Адамесом – точно останній шанс. Права на помилку немає

Сергію Дерев'янченку 36 років. Почесний вік для будь-якої вагової категорії. Позаду три битви з великими суперниками і безліч пропущених ударів. Українець не залишав ринг із цілим обличчям, а від Чарло нахапався навіть багато зайвого. Такий його стиль.

Попереду – не найпотужніший Карлос Адамес, який загороджує Сергію шлях до більшого та більш грошового поєдинку.

Адамесу всього 27, у нього єдина поразка – від Патріка Тейшейри, а ще він більший за українця. Вищий на п'ять сантиметрів (180 см проти 175 см) і має великий розмах рук (185 см проти 171 см). Другий показник особливо погано виглядає.

Але нічого страшного у домініканці немає. Великий, сильний, але не такий розумний, як Чарло чи навіть Джейкобс. Не такий сильний і не настільки вміє доносити удар, як Головкін. Хоча 76% дострокових перемог натякають, на що варто звернути увагу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Карлос Адамес

Жодного великого імені у рекорді та велике бажання його отримати – у вигляді українця. Адже на грошовий бій претендує не лише Дерев'янченко, а й Адамес.

Сергій мав зустрітися з мексиканською новою зіркою Хайме Мунгією замість Адамеса, і навіть раніше. Але справи не склалися. Хайме вийшов на Габріеля Росадо, а Сергій домовився з молодим домініканцем. Нормальний варіант, але втрачати час у 36 років – не найкраща ідея.

Адамес може бути надмотивованим, а Мунгія повинен вболівати за Сергія. З ним вони точно зберуть велику касу – в Америці Сергія люблять саме за бокс, чого не скажеш про Карлоса.

То хто фаворит?

Українець – лідер з відривом. На нього можна поставити загалом за 1.22. На Адамеса за 4. Загалом, усе виглядає розумно. Сергій просто набагато кращий, як боксер. Він і різноманітніший, і комбінує багато і добре, і ніколи ще не виглядав втомленим.

Адамес не може підтримувати темпу українця, не може якісно рубатися з ним на ближній. Може вдарити, так. Може зловити, звісно. Він більший і молодший – найголовніше. Але що це дає, якщо Дерев'янченко буде у своїй стандартно відмінній формі?

Ось тільки ми не знаємо, в якій формі Дерев’янченко. Сергій – віковий спортсмен, який провів поза рингом більше року. Тренувався, чимось займався, але в якій він формі і що зараз може - не ясно. Крім цього, незрозуміло, що з мотивацією. На Кулькая Сергій вийшов неготовим психологічно.

Читайте також: Девіс – яскравий боксер, але для ринку США. Йому треба боксувати з топами

Адамес – великий, молодий та мотивований. Цього може не вистачити, якщо Сергій буде у формі, а якщо трохи здав? Ніхто не знає, коли прийде спортивна старість. Іноді вона підкрадається прямо в рингу.

Звичайно, якщо унеможливити побоювання, українець зобов'язаний виносити Адамеса. Великого, але не настільки вмілого спортсмена. А потім виходити на Мунгію і як уже вдасться. Або творити історію та вносити в життя мексиканця першу одиницю. Або програвати та запам'ятатись, як найсильніший український навколотоп.

Головне, що Дерев'янченко точно запам'ятається. Він уже зробив для цього все.

Поєдинок Сергій Дерев’янченко – Карлос Адамес відбудеться в ніч із неділі на понеділок, 6 грудня, у Лос-Анджелесі. Орієнтовно поєдинок почнеться о 05:00 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.