Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 грудня 2021, 19:15
50837
23

Повз Катар: відомі футболісти, які не поїдуть на чемпіонат світу

Sport.ua – про гравців, які пропустять головний турнір планети

| Оновлено 01 грудня 2021, 19:15
50837
23
Повз Катар: відомі футболісти, які не поїдуть на чемпіонат світу
Getty Images/Global Images Ukraine. Ерлінг Холанд

Нещодавно відбулося жеребкування стикових матчів у рамках кваліфікації на ЧС-2022. Деякі збірні вже вийшли на чемпіонат світу. Іншим потрібно зробити ще кілька кроків на шляху до світової першості. До третьої категорії входять команди, які вже втратили шанси на поїздку до Катару. Далі подивимося, хто з відомих гравців пропустить головний турнір планети.

Теєму Пуккі, Лукаш Градецьки (Фінляндія)

Getty Images/Global Images Ukraine. Теему Пуккі

Збірна Фінляндії зупинилася за крок від виходу на стикові матчі. «Суомі» посіли 3-тє місце в групі D, пропустивши вперед збірну України, від якої вони відстали на 1 очко. У рамках відбору на ЧС-2022 фіни здобули 3 перемоги, зазнали 3 поразки та 2 рази зіграли внічию. Цього виявилося замало навіть для виходу до плей-оф. Тепер форвард «Норвіча» Пуккі, який у жовтні став найкращим бомбардиром в історії збірної Фінляндії, буде змушений спостерігати за головним турніром планети по телевізору. Те саме стосується і голкіпера «Байєра» Градецьки, який є капітаном фінської збірної.

Едін Джеко, Міралем П'яніч, Сеад Колашинац, Раде Круніч (Боснія та Герцеговина)

Getty Images/Global Images Ukraine

Боснія у відборі на ЧС-2022 виступила ще гірше, ніж Фінляндія. У кваліфікації боснійці здобули лише одну перемогу, зазнали 3 поразок та 4 рази зіграли внічию. «Золоті лілії» посіли передостаннє, 4-те місце у групі D. Гірше за них у цій групі виступив лише Казахстан. Джеко («Інтер»), П'яніч («Бешикташ»), Колашинац («Арсенал»), Круніч («Мілан») – усі ці відомі хлопці пропустять головний турнір планети. Джеко з високою ймовірністю вже не братиме участі в наступному відборі.

Еран Захаві (Ізраїль)

Getty Images/Global Images Ukraine

Така людина, як Захаві, не була б зайвою на чемпіонаті світу. Найкращий бомбардир відбору на Євро-2020 забив 7 м'ячів у рамках кваліфікації на ЧС-2022. Але цього виявилося замало. Ізраїль посів лише 3-тє місце у групі F, відставши на 7 очок від зони стикових матчів. Під час відбору на світову першість «біло-сині» здобули 5 перемог, зазнали 4 поразок та 1 раз зіграли внічию. Але збірна Шотландії була кращою, тому й пройшла до плей-оф, де, до речі, зіграє з Україною. А форвард «ПСВ» та збірної Ізраїлю залишився за бортом турніру.

Ерлінг Холанд, Мартін Едегор (Норвегія)

Getty Images/Global Images Ukraine

У збірної Норвегії цікава та хороша команда, але на чемпіонаті світу її не буде. «Вікінги» зайняли 3-тю позицію в групі G, поступившись Туреччині місцем у зоні стикових матчів. У рамках відбору на ЧС-2022 норвежці здобули 5 перемог, зазнали 2 поразок та 3 рази зіграли внічию. Для виходу на світову першість цього виявилося недостатньо. Можливо, Норвегію підкосили травми Холанда. Нападник дортмундської «Борусії» забив 5 м'ячів у перших трьох матчах кваліфікації, а потім пропустив усі інші ігри. Як би там не було, у молодого «вікінга» ще все попереду. Як і у півзахисника «Арсеналу» Едегора, який належить до потенційних футбольних зірок.

Стефан Савіч, Адам Марушич, Стеван Йоветіч (Чорногорія)

Getty Images/Global Images Ukraine. Стефан Йоветич

У складі збірної Чорногорії є свої гучні імена, але вони не виконали завдання виходу на чемпіонат світу. Чорногорці посіли лише 4-те місце в групі G, розташувавшись позаду Норвегії. У рамках відбору на ЧС-2022 «соколи» здобули 3 перемоги, зазнали 4 поразок та 3 рази зіграли внічию. Чорногорці часто втрачали очки у кваліфікації. Тепер Савіч («Атлетіко»), Марушич («Лаціо») та Йоветіч («Герта») будуть змушені спостерігати за головним турніром планети по телевізору. Але у кожного з них буде ще як мінімум по одній нагоді вийти на світову першість разом із головною командою країни.

Ян Облак, Йосип Ілічіч (Словенія)

Getty Images/Global Images Ukraine. Ян Облак

У складі збірної Словенії виступає один із найкращих голкіперів сучасності – Облак. Але в рамках відбору на ЧС-2022 стражник воріт «Атлетіко» та капітан словенської команди пропустив 12 голів, що досить багато. У підсумку Словенія посіла лише 4-те місце в групі Н. На її рахунку 4 перемоги, 4 поразки та 2 нічиї. Так і вийшло, що один із найкращих голкіперів сучасності не поїде на чемпіонат світу. Те саме стосується й одноклубника Руслана Маліновського – Ілічіча. Цілком можливо, що півзахисник «Аталанти» вже не братиме участі у відборі до наступної світової першості.

Мілан Шкріньяр, Станіслав Лоботка, Марек Гамшик (Словаччина)

Getty Images/Global Images Ukraine. Милан Шкриньяр

Словаччина виступила у відборі на ЧС-2022 майже так само, як і Словенія. Команди набрали однакову кількість очок. Словаки виявилися вище у турнірній таблиці лише за рахунок кращої різниці забитих та пропущених м'ячів. «Соколи» у кваліфікації на світову першість здобули 3 перемоги, зазнали 2 поразок та 5 разів зіграли внічию. Через нічиї словаки серйозно недорахувалися очок, тому не дійшли навіть до зони стикових матчів. Внаслідок цього Шкріньяр («Інтер»), Лоботка («Наполі») та Гамшик («Трабзонспор») опинилися за бортом головного турніру планети. Гамшик, який є багаторічним лідером словацької національної команди, нового шансу вже може і не отримати.

Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(302)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Стало відомо, скільки Чорноморець хотів отримати за Салюка
Футбол | 28 березня 2024, 12:13 4
Стало відомо, скільки Чорноморець хотів отримати за Салюка

Пропозиція «Хаммарбю» виявилася нецікавою одеському клубу

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
norma_zap
В конце марта этот список станет еще длиннее и еще громче.
euro2012_za_2012euro
Роналду или итальянцы дополнят список
Dneprgol
Мне одному показалось сначала, что на главном фото Толя Тимощук?))
Avaksi
Из больших потерь для ЧМ наверно только Холланд и Облак.
sv_2000
Холланд, Облак и с натяжкой Джеко по настоящему именитые игроки, остальные - ничего особенное, ЧМ от них не убудет)) По настоящему жаль только Норвегию, симпатичная команда.
Вот после матча Португалия - Испания именитых лузеров сильно прибавится))
ffff
Да и с самого начала отбора шансы у этих сборных поехать в Катар были не велики. Так что всё прогнозуемо.
aleks19826
Тут нова тема для статті: "клуби, гравці яких не зіграють на мундіалі", або "Країни з найменшою кількістю учасників на чс"🤣🤣😁
Вадим Кузьменко
И весь состав звёздной сборной Украины
Юрій Попович
Пропоную скласти з них збірну. Дійшла би до півфіналу.
Boss
Забыли добавить в этот список еще более менее известных.
Малиновский, Зинченко, Ярмоленко, Яремчук и Ко.
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил