Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 30 листопада 2021, 19:43
1088
0

Артем ПРИМА: «Треба подивитися, в якій формі»

Український біатлоніст відновився після коронавірусу

| Оновлено 30 листопада 2021, 19:43
1088
0
Артем ПРИМА: «Треба подивитися, в якій формі»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Прима

Український біатлоніст Артем Прима перед стартом сезону переніс коронавірус, і перші гонки Кубка світу пропустив. Зараз він повертається до складу збірної України.

Прима поділився очікуваннями від майбутніх гонок:

«Приїхали, два дні були тренувальними. Потім вже були певні симптоми у деяких спортсменів, у тому числі і в мене, відчував себе не дуже добре. Команда на чолі з Юраєм та лікарями ухвалила рішення зробити тести і дізнатися, у чому справа. Коли дізналися, що є позитивні тести, то нас розселили і були на самоізоляції.

Десять днів у будиночку, жодного кроку вліво чи вправо. Без тренувань, лише після того, як ці десять днів закінчилися, потроху можна було виходити на прогулянку та подихати. А коли вже здали негативні тести, то потроху почали займатися тренуваннями.

Почав тренувальний процес 12-13 листопада. Перші два дні були просто погуляти та походити, пульсація - приходив у себе. Вже зробили чотири тренувальні блоки, останній - швидкісний. У принципі, все в порядку, але можна працювати, тренуватися. Побачимо: було швидкісні тренування, повторні тренування. Наче дихання сприяло цьому, але це одне коло. На старті треба бігти 12, 20 кілометрів, і мені самому цікаво, як організм себе буде показувати після COVID-19. Сподіваюся, це мені додасть сили і буду швидше бігти.

Ми вже з тренером проговорили. Якщо не буде якихось змін, то стартуватиму у спринті. Треба подивитися, у якій я формі, як себе почуваю, як зможу на дистанції бігти та що зможу показати. А там уже будемо приймати якісь рішення. А з приводу тренувань - це звичайне офіційне тренування.

Більше радостей було, коли після карантину ти вийшов, і це було неначе перші тренування. Як у юності, коли з траси тебе неможливо було вигнати. Кажуть: «Півтори-дві години», а ти хочеш ще трохи. Випустили неначе з клітки. Сумував за цим, це було».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.