Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 грудня 2021, 00:16
4800
1

Важкі перемоги грандів, Де Дзербі за склом, феєрія Дніпра-1

Найцікавіші події 16-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 01 грудня 2021, 00:16
4800
1
Важкі перемоги грандів, Де Дзербі за склом, феєрія Дніпра-1
СК Дніпро-1

Центральний матч першого туру другого кола відбувся у Дніпрі, де підопічні Ігора Йовічевича розбили команду Юрія Максимова – 5:1. Після цієї перемоги «Дніпро-1» закріпився на третьому місці. Лідери – «Динамо» та «Шахтар» - здобули синхронні та дуже складні перемоги – над «Минаєм» та «Інгульцем» відповідно. Внизу турнірної таблиці безнадійно застряг «Маріуполь».

Цифри та факти. Найважливіші події 16-го туру УПЛ

Суддя туру

Дуже цікаве рішення у грі «Маріуполь» – «Львів» ухвалив в одному з епізодів арбітр Дердо. У компенсований до першого тайму час він призначив досить небезпечний штрафний удар у бік воріт гостей. Але чомусь не дозволив господарям завершити його. Перший удар виявився заблокованим, а другий – у виконанні Мампассі – завершився взяттям воріт «Львова». Але Дердо на мить раніше сигналізував про те, що час вийшов.

Дим туру

Ну не можуть уболівальники «Минаю» без піротехніки. Нещодавно вони своїми димовими шашками ледь не зірвали гру проти «Маріуполя». Відзначилися подібними і в матчі проти «Динамо». На початку першого тайму, коли рахунок вже був на користь гостей, фани закарпатської команди влаштували футболістам справжню димову завісу. Але цього разу без наслідків – матч не було перервано.

Виконання туру

Переможну крапку у матчі «Минай» - «Динамо» поставив Шапаренко. І вся комбінація, що призвела до голу, і особливо завершальний удар гідні похвали. Сидорчук із правого флангу навісив у центр штрафного майданчика, звідки Шапаренко гарним ударом зльоту відправив м'яч у сітку.

Слова туру

Після гри з «Минаєм» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу пожурив своїх підопічних і віддав належне супернику: «Я попереджав. Говорив. Видно, вони не зрозуміли, бо коли розпочалася боротьба у другому таймі – вони почали поступатися. Вони запанікували. Вважаю, нам пощастило. Міг бути й інший результат. «Минай» створив три-чотири гарні моменти, вигравав єдиноборства, був агресивнішим, наполегливішим, більше бажав. Добре, що буде тиждень на підготовку до наступного матчу, бо не було пауз загалом у наших хлопців – збірна, Ліга чемпіонів».

Кутовий туру

«Десна» відкрила рахунок у виїзній грі проти «Чорноморця» після вдалого розіграшу кутового. Калитвинцев добре подав від кутового прапорця, захисник одеситів Біловар не зумів відбити м'яч на ближній штанзі, переправивши його на дальню. А там на нього вже чекав Тотовицький, який у дотик переправив футбольний снаряд у ворота.

 

Матч туру

На «Дніпро Арені» зустрілися команди Йовічевича та Максимова – реальні претенденти на третє місце. Матч обіцяв бути бойовим та впертим. Але перетворився на фірмовий розгром. Господарі відкрили рахунок уже на 11-й секунді гри. І далі понеслося: забили ще чотири рази. «Дніпро-1» був явно свіжіший, явно майстерніший і явно більш мотивований. А ось «Ворскла» помилилася на кілька матчів уперед. І змогла забити лише «гол престижу», який нічого не означає, на останніх хвилинах гри.

Сейв туру

На 50-й хвилині матчу у Дніпрі господарі отримали право на пенальті: у штрафному майданчику «Ворскли» було збито Гуцуляка. Форвард «Дніпра-1» Довбик отримав чудовий шанс збільшити свій голеадорський рахунок. Але не тут-то було. Його удар із «точки» парирував Різник. Проте саме Артему судилося стати героєм матчу, а не Дмитру.

Помилка туру

З героїв – в антигерої. Після того, як Різник відбив удар із одинадцятиметрової позначки, він привіз гол у свої ворота. Через дві хвилини Довбик реабілітувався, забивши ударом головою зблизька. А потім знову через дві хвилини саме голкіпер полтавців «допоміг» відзначитися Артему, коли не зумів винести м'яч від своїх воріт під пресом двох гравців суперника.

Демарші туру

На післяматчеву прес-конференцію після гри з «Дніпром-1» головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов не прийшов: відрядив туди свого асистента Омельчука. Для Юрія Вільовича така поведінка – не вперше: досі він уже двічі цього сезону без поважної причини не з'являвся на спілкування з пресою.

Подібний трюк провернув і наставник «Інгульця» Сергій Лавриненко, який не прийшов на флеш-інтерв'ю після гри із «Шахтарем». Причина відсутності головного тренера петровців, за словами помічника Лавриненка – Олега Стронцицького, дуже «поважна»: «зараз він не може». А на уточнююче запитання – чому не може – була така відповідь: «ну не може, і все».

Глядачі туру

У матчі минулого туру – проти «Руху» – головний тренер «Шахтаря» Де Дзербі був вилучений з тренерського містка за зайву емоційність, тому у грі проти «Інгульця» він не міг керувати діями своєї команди безпосередньо на полі. Керував «гірниками» асистент Де Дзербі – Поссанціні, а сам Роберто спостерігав за грою у компанії директора клубу Даріо Срни з ВІП-ложі. Але і там італієць дуже нервував, не випускаючи з рук електронну сигарету.

Цифра туру

Якщо перемагати – то по-справжньому, довго. А якщо програвати – то теж щиро. Приблизно за таким алгоритмом нині живе «Металіст-1925». Харківська команда, програвши на виїзді «Руху», зазнала п'ятої поспіль поразки у всіх турнірах. А до цього підопічні Валерія Кривенцова здобули п'ять поспіль перемог.

Удар туру

Єдиний гол у матчі «Колос» - «Верес» був забитий у середині другого тайму. Відзначився півзахисник господарів Ільїн. Олегу вдався точний дальній удар у правий від голкіпера кут воріт. Слід зазначити, що в тому епізоді спочатку помилилися польові гравці команди з Рівного, а потім воротар Когут «втратив» рамку. Однак у будь-якому випадку потрібно віддати належне Ільїну: він чудово зорієнтувався у ситуації та непогано приклався до м'яча.

Символічна збірна туру: Литовка – Додо, Білий, Довгий – Сидорчук, Пихальонок, Шапаренко, Ільїн, Гуцуляк – Довбик, Борячук.    

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Грозный
А когда у нас появились "гранды" (высшая знать в средневековой Испании) ?
Ну "топы" ещё понятно...