Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 29 листопада 2021, 13:37
1413
0

На UK Championship зіграно поєдинки другого раунду

Фаворити зазнають несподіваних втрат

| Оновлено 29 листопада 2021, 13:37
1413
0
На UK Championship зіграно поєдинки другого раунду
wst.tv. Хоссейн Вафаей

В англійському Йорку відбувається Відкритий чемпіонат Великобританії – п'ятий рейтинговий турнір сезону та перший у серії Triple Crown. Крім UK Championship, до серії входять Чемпіонат світу та Мастерс. 11 гравців за всю історію вигравали усі три турніри «Потрійної корони». Вони мають право носити на жилетах спеціальний значок. Крім того, на турнірах цієї серії – найвищі призові (якщо не рахувати China Open).

Призовий фонд цьогорічного чемпіонату Великобританії становить понад мільйон фунтів. Із них переможець отримає 200 тис., а фіналіст – 80 тис. фунтів. Усі матчі, починаючи з 1/64 та аж до півфіналу, грають до шести перемог. Фінал, запланований на 5 грудня, відбудеться у форматі до 10 виграних партій.

Чинним переможцем UK Championship був Ніл Робертсон, який минулого року переміг у фіналі Джадда Трампа (10:9). Однак тепер австралієць завершив боротьбу вже в першому раунді, поступившись любителю Джону Естлі (2:6). Інший фаворит, який програв аматору - Шон Мерфі (поступився 19-річному Сі Цзяхуею з рахунком 5:6).

Не змогли подолати перший раунд Лу Нінь, Скотт Дональдсон, Лянь Веньбо, Райан Дей. Не краще виступив і українець Юліан Бойко, який у 1/64 програв Ентоні МакГіллу (0:6). Зате Гері Вілсон зумів оформити свій четвертий максимум у кар'єрі, це сталося в поєдинку з Іаном Бернсом (6:2). Унікальний матч провів і Тепчайя Ун-Нух. Зустріч зі Стівеном Хендрі він розпочав із трьох сенчурі за 28 хвилин! Таїландець став четвертим снукеристом в історії, який оформив п'ять сотенних серій у матчі до шести перемог (додавши до них дві півсотні). Зрештою здобув переконливу перемогу з рахунком 6:1.

У другому раунді втрати у лавах фаворитів продовжилися. У 1/16 фіналу не зуміли пробитися Джо Перрі, Янь Бінтао, Алі Картер, Мартін Гоулд, Дін Цзюньхуей та той же Гері Вілсон. Але найгучнішою сенсацією став і виліт другого номеру посіву (першим був Ніл Робертсон) Марка Селбі. Хосейн Вафаей чудово розпочав матч проти чинного чемпіона світу та №1 світового рейтингу, вигравши першу сесію «всуху», 4:0. Після перерви Марк спробував нав'язати боротьбу, але зрештою іранець завершив поєдинок перемогою на останньому чорному – 6:2!

UK Championship, 1/16 фіналу (29-30 листопада):
Марк Джойс  – Джордан Браун 
Ентоні МакГілл  – Чжоу Юелун  
Рікі Волден  – Ентоні Гамільтон  
Люка Бресель  – Стівен Магуайр  
Кайцрен Вілсон  – У Йізе  
Бен Вулластон  – Лайем Хайфілд  
Ноппон Саенгкхам  – Стюарт Бінем  
Марк Кінг  – Ронні О'Салліван  
Джадд Трамп  – Меттью Селт  
Баррі Хокінс  – Цао Юйпен  
Девід Гілберт  – Марк Аллен 
Енді Хікс  – Домінік Дейл 
Джон Хіггінс  – Чжао Сіньтун  
Сем Крейгі  – Пітер Лайнс  
Грем Дотт  – Джек Лісовскі  
Сяо Годун  – Хоссейн Вафаей 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.