Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 листопада 2021, 03:24
2201
0

ЙОВІЧЕВІЧ: «Це один із найкращих матчів Дніпра-1, коли я тут тренер»

Коуч СК «Дніпро-1» дав прес-конференцію після перемоги над «Ворсклою»

| Оновлено 28 листопада 2021, 03:24
2201
0
ЙОВІЧЕВІЧ: «Це один із найкращих матчів Дніпра-1, коли я тут тренер»
СК Дніпро-1. Ігор Йовічевіч

Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч дав післяматчеву прес-конференцію після перемоги над «Ворсклою» (5:1) у матчі 16-го туру УПЛ.

– Дуже пишаюся тим, як виглядала команда сьогодні. Зустрілися дві команди, що перебувають у хорошій формі, на ходу. «Ворскла» – дуже хороша команда, має досвід у Лізі Європи. Ми ж тільки йдемо до того, щоб бути на тих же позиціях, що й вони. Насправді, цей матч дає нам впевненість. Стресовий матч, в якому ти маєш перемогти. Вийшов один з найкращих матчів за час, поки я тут тренер. Пишаюся командою. Ми контролювали матч повністю обидва тайми, захищалися з м’ячем у ногах, не давали змоги продемонструвати їм свої козирі: швидку атаку, шукаючи Тілля, Рангела, латералей, які швидко підключаються. Ми готувалися дуже серйозно, бо поважаємо «Ворсклу», і показали свій респект, граючи на максимумі. Вийшло так, і думаю, це є для нас шляхом та напрямком, в якому маємо рухатись.

– В останнім часом значно підвищилася мотивація гравців, їхнє ставлення до гри. Це ваша робота чи, може, підвищили преміальні?

– Робоча етика на тренуванні дає впевненість в організації гри. Тренуються хлопці, як у матчі – дуже інтенсивно. А кожен матч грають, ніби останній. І поки буде так, можемо перемагати, як сьогодні. Коли все виходить, зростає довіра до самого себе та до партнера. Знаю, що «Ворскла» – дуже хороша команда. Якби ми зіграли з ними завтра, можливо, був би інший результат. Але завжди маєш бути кращим сьогодні – у той момент, коли граєш матч. Зірки зійшлися, і кожен футболіст дав свій максимум сьогодні.

Стиль «Ворскли» – вертикальний швидкий футбол. А ми запропонували свій стиль – захищатись з м’ячем у ногах, домінувати та не давати бігти на чужій половині поля. Це був план на гру. Бо знаємо небезпечність Якубу та Пердути, які високо піднімаються як вінгери, плюс є три нападники. Тож, найкращий шлях – відштовхувати їх від наших воріт. Комбінувати краще, мати добру динаміку паса, малу відстань гравцями, щоб після втрати м’яча бути одразу у пресингу. І дійсно, ми підбирали багато м’ячів після втрат. Загалом, молодці команда, я дуже пишаюся ними. Але в ейфорії можемо перебувати лише сьогодні. Завтра вже готуємося до ЛНЗ, це буде інше змагання, і мушу визначити концентрацію та трохи знизити ейфорію, якщо вона є. Але думаю, що її немає, бо у футболі існує лише сьогодні.

– Наскільки важко буде втримати третю позицію?

– Ми йдемо матч за матчем. Не замислююся про позицію. Не хочу, щоб ми думали про результат. Маємо замислюватися над процесом, який приведе до результату. Коли нас атакують високим пресингом, коли стоп-гра, коли суперник сідає у другий блок, як маємо розкрити оборону у низькому блоці, як зробити структуру для проведення контратак. Ось це є процес, у якому я вимагаю концентрації. А концентрація тебе просто втягує бути на максимумі. Лише тоді з’являється талант. «Ворскла» посідає третє місце та грає в Європі. Ми прагнемо до тих же позицій, до позицій «Зорі», «Олександрії», які мають свій досвід. Ми такого досвіду ще на маємо. Є енергія та запас, які я відчуваю та не даю гравцям розслабитися. Та вони самі не хочуть розслабитися, вони просто мене мотивують, а я – їх.

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Кравчук (Ворскла).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Дніпро-1).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
1’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Дніпро-1).
Джерело СК Дніпро-1
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.