Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 27 листопада 2021, 01:58
2010
0

Каспер РУУД: «Я не був готовий до такої гри Віталія Сачка»

Лідер збірної Норвегії розповів про перемогу над українцем у Кубку Девіса

| Оновлено 27 листопада 2021, 01:58
2010
0
Каспер РУУД: «Я не був готовий до такої гри Віталія Сачка»
Sport.ua. Каспер Рууд (праворуч)

Лідер збірної Норвегії та восьма ракетка світу Каспер Рууд розповів про перемогу над українцем Віталієм Сачком (6:3, 6:2) у матчі Кубка Девіса.

– Яка для вас різниця між іграми проти українських тенісистів та матчами Підсумкового турніру ATP, на якому ви виступали тиждень тому?

– Коли ти часто граєш матчі, між ними немає особливої ​​різниці. Корт той же, лінії ті самі, особливо якщо не звертати увагу на те, що проти тебе не суперник із топ-10. Іноді буває важко грати проти суперників, ігри яких не так часто бачиш. Це я трохи відчув сьогодні. Йому вдавалося активно вигравати м'ячі приголомшливими ударами. До такого я спочатку не був готовий. Але мені вдалося взяти кілька ключових очок та виграти перший сет. Це дозволило мені трохи заспокоїтись, бо я був схвильований. Матчі Кубка Девіса завжди багато важать для гравців.

Але ще раз повторюся, коли ти граєш матч, ти не замислювався над тим, хто саме з того боку сітки. Єдиний раз, коли я багато про це думав, це був матч проти Роджера Федерера два роки тому [програв у трьох сетах у третьому колі Ролан Гаррос 2019 – прим.]. Тоді я подумав: «Вау, це інший рівень».

 Чи відчуваєте ви додатковий тиск, коли захищаєте кольори свого прапора?

– Так, є таке, особливо коли граєш вдома на рідних кортах перед повною трибуною вболівальників. Хочеться перемогти, хочеться принести збірній перемогу, тому є певна знервованість. Тиск сьогодні був особливо сильним після того, як Віктор провів добрий матч та обіграв першого номера української команди. У нас вийшов ідеальний старт протистояння, але водночас відчувається величезний тиск. На папері я маю перемагати, але думати про це, звичайно ж, не дуже хотілося. Але я вже звик до такої ситуації, перед останніми матчами у Кубку Девіса завжди були такі розклади.

 Завтра зіграєте пару?

– Так, зіграємо разом із Віктором знову. Сподіваємося зіграти краще, ніж минулого разу [коли програли Денису Істоміну та Санжару Файзієву з команди Узбекистану – прим].

Володимир КЛЕПАЧ, Sport.ua, з Осло

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.