Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 27 листопада 2021, 03:15
2337
2

Андрій МЕДВЕДЄВ: «На жаль, вік та «пробіг» беруть своє»

Капітан збірної України підбив підсумки першого дня матчу з командою Норвегії

| Оновлено 27 листопада 2021, 03:15
2337
2
Андрій МЕДВЕДЄВ: «На жаль, вік та «пробіг» беруть своє»
Sport.ua. Андрій Медведєв та Віталій Сачко

Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв підбив підсумки першого ігрового дня у протистоянні проти команди Норвегії у Кубку Девіса (0:2):

– Ми всі добре знаємо Іллю, на що він здатний. Сьогодні був явно не його день. Він намагався, робив усе, що міг, що знає. Він добре готувався, але, мабуть, кінець сезону, важкий фізичний стан плюс деякі проблеми з коліном та привідним м'язом. Звичайно, складно грати Кубок Девіса, коли від тебе чекають перемоги, а ти не зовсім здоровий. Я не маю жодних сумнівів, що Ілля зробив усе, що міг. Звичайно, це був не найкращий день у тенісній кар'єрі. Але ми всі пройшли через це і як гравці, і як тренери. Ми розуміємо, що це спорт, це можливо. Сподіваємося, що завтра зможемо зібрати три очки, хоч розуміємо, що це дуже складно після сьогоднішнього результату.

Щодо Віталіка, то я неймовірно радий його дебюту, задоволений якістю гри. Якщо розібрати статистику першого сету, то якщо зібрати всі геймпоінти та брейкпоінти, то перший сет залишався за нами. У другому, можливо, забракло трохи досвіду, трохи фізики. Каспер додав у другій партії, можливо, він зіграв би так і у третій. Але це показує, що у нас є гравець, і не тільки Віталік, який може грати з діючою елітою тенісу, яка знаходиться в чудовій формі у себе вдома за підтримки своїх уболівальників. Це чудово, це вселяє надію, дає певну впевненість у майбутньому. Але так далеко ми поки що не заглядаємо, дивимось у завтрашній день. Спробуємо грати крок за кроком, спробуємо якось обіграти Рууда в одиночці, якщо подолаємо його в парі. Теніс – це така цікава гра, що 0:2 – ще не кінець матчу. Ми це знаємо та сподіваємося, що зможемо зробити завтра маленьке диво.

Тут у нас не все складалося добре з погляду тренувань, правильного харчування. Трохи обмежений вибір у Норвегії. Ми розуміємо, що підготуватися так само добре, як у Києві, дуже складно. Додамо до цього кінець сезону. Вся наша команда чекала на цей матч, ми дуже хочемо пройти далі. Не маю сумніву, що хлопці доклали максимум свого досвіду, зусиль, щоб підготуватися в оптимальній формі. На жаль, вік та «пробіг» беруть своє. Так склалося, що саме до цього матчу Ілля підійшов не в оптимальній фізичній формі. Гра в Іллі заснована на хорошому фітнесі, хорошій фізиці, на мощі, на ударах. Це не вдалося показати сьогодні, але треба і віддати належне Дурасовичу. Він грав набагато краще, ніж може грати. Показав добротний теніс. І хоча рахунок не відображає розстановки сил, проте він виграв заслужено. Як і в інших матчах, де ми були сильнішими, але противники створили нам складності, і результат виявився не на нашу користь.

– Ілля сказав, що «перегорів» перед матчем. Чи можна було спрогнозувати таку ситуацію?

– Можна, але Ілля – досвідчений боєць. Я не маю сумнівів, що він доклав максимум зусиль, щоб бути тут у найкращій формі, в якій він може бути на сьогоднішній день. На жаль, є обмеження щодо здоров'я. Чим старший ти за віком, тим важче грати наприкінці сезону. Гравець, проти якого ми грали, показав теніс вищого рівня, ніж зазвичай. Все сталося дуже швидко, не було за що зачепитися. Побачимо, що буде завтра.

Володимир КЛЕПАЧ, Sport.ua, з Осло

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова
Футбол | 15 квітня 2024, 15:42 17
Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям
Футзал | 15 квітня 2024, 18:45 3
Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям

Синьо-жовті невдало провели другий матч міжнародного турніру в Литві

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
temamx2727
Была у них тактика, в паре брать победу 3-2.
И слить дурасевичу. Ну это просто ппц.
Надо было Стаха ставить, если Илья перегорел. Тренера тоже нафиг.
Senior
Хто їздить до окупантів пограти в теніс, того взагалі не требя у збірну брати. У футболі це чітко розуміють. Чому у тенісі такого немає?