Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 26 листопада 2021, 14:09
19325
9

Йожеф САБО: «Не розумію Де Дзербі та Скрипника»

Фахівець підбив підсумки провалу українських клубів у єврокубках

| Оновлено 26 листопада 2021, 14:09
19325
9
Йожеф САБО: «Не розумію Де Дзербі та Скрипника»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Колишній головний тренер київського «Динамо» та збірної України Йожеф Сабо прокоментував невдалий виступ українських клубів у єврокубках у сезоні 2020/2021.

«У грі з «Баварією» мені сподобалося «Динамо» у другому таймі. Динамівці в цьому проміжку часу були сильнішими за суперника і могли зіграти не тільки внічию, але й виграти. Для цього наша команда мала гарні моменти, але скористатися ними не вдалося. У цій грі у другій половині зустрічі наставник мюнхенців Нагельсманн випустив на поле декількох футболістів не з основного складу. Однак гравці, що вийшли, не підходять для такої команди, як «Баварія». Вони займали неправильну позицію, було дуже багато браку у передачах. Разом з тим, не можна не відзначити, що динамівці після перерви і фізично, і психологічно передавили «Баварію» і могли перемогти.

Якщо говорити про гру «Шахтаря», то мені вона цього сезону не подобається. Я не розумію Де Дзербі. Три місяці тому я одним із перших сказав, що Степаненко — один із найкращих опорних півзахисників в Європі. Так, він багато отримує карток, проте хлопець постійно грає у відборі. Він зустрічає контратаку та атаку супротивника, працює за бразильців. Бразильці ж, як відомо, не вміють захищатися та відбирати м'яч. Якщо взяти перший пропущений м'яч від Джеко, виникає питання: а де були наші півзахисники? Так, прибігли до воріт у заключній фазі, той самий Маркос Антоніо. Так, цей футболіст із м'ячем добре працює — і більше нічого. Раніше я вже говорив в інтерв'ю і повторюся: Де Дзербі важко, і як би він не хотів бачити все інакше, але поки що його команда не показує ту гру, яку я хотів би бачити.

Щодо «Зорі», то я вважаю, що Скрипнику треба йти. Його підопічні мають нульову дисципліну на футбольному полі. Як можна залишати «один на один» гравців, які не біжать, у захисті? Усі вони — тихоходи. Ще й на такому полі. Скільки могла забити «Рома», крім чотирьох м'ячів? В одному лише першому таймі ще п'ять-шість голів у воротах «Зорі» могло бути. А що могли луганці? Щось не пам'ятаю, щоб вони могли забити. Дуже слабо зіграли. Я не розумію Скрипника. В який футбол він грає, яку тактику він обирає? Повторюся: йому треба йти, бо команда в єврокубках грає все гірше та гірше. У чемпіонаті справи трохи кращі: то виграє, то програє.

Загалом три наші команди вилетіли, і це важко пережити. Але що ж робити? Не ті тепер часи, коли в європейських клубних турнірах чудово виглядали «Динамо», «Шахтар», «Металіст», «Дніпро», які пробивалися у футбольну весну… Тоді ці команди на рівних боролися з суперниками нинішнього зразка — і вигравали! На жаль, тепер виходимо на єврокубкові ігри і, м'яко кажучи, виглядаємо не найкращим чином. Все це, на мою думку, пов'язане зі зниженням рівня нашого чемпіонату. Навіть «Шахтар» та «Динамо» вже не ті, що були», — вважає Сабо.

Оцініть матеріал
(145)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Дженоа вдома без Маліновського програв Лаціо у Серії A
Футбол | 19 квітня 2024, 22:34 0
ВІДЕО. Дженоа вдома без Маліновського програв Лаціо у Серії A

Єдиний гол забив півзахисник римлян Луїс Альберто на 67-й хвилині

«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ
Футбол | 19 квітня 2024, 18:28 112
«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ

Наставник незадоволений тим, що команда пропустила у більшості

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
У Зари проходной двор с игроками. На смену лучшим приходят списанные или очень сырые игроки. Два иранца - некоторый проблеск. Но они, очевидно, уйдут.
aleks19826
Деду 81 год иимногиеив его возрасте забывают как его зовут, а он как анализирует все, фамилии игроков знает, а не как обычно 60+ спецы засыпают во время матчей. Уважуха нашей легенде и дай бог каждому в его возрасте так хорошо выглядеть и разбираться в футболе. Помню кварцяного внучка спалила лет 8 назад, типа дед засыпает во время матчей, что кварцу тогда ой как не понравилось. Здоровья старику и пусть водит свой крузак без личного шофера ещё лет 5. Дальше уже нельзя выпускать людей 85+ на дороги
onco-clown
Сплошной пессимизм..
А Скрипник в прошлом сезоне и вправду больше надежд подавал как тренер Зари, а теперь неясно: уходить ему или оставаться.
Akkerman65
Уйдёт Скрипник или останется не имеет никакого значения, потому что все видят, как ежегодно обновляется команда. А вот на итальянца ещё есть небольшая Надежда. Хотя считаю, что выиграть чемпионат недостаточно. Он должен вернуть Шахтёру привычный европейский уровень в следующем году. Или уйти. Будучи болельщиком Динамо, комментировать, что происходит сегодня не хочу. Вообще. Потому что непонятно, больно, обидно и стыдно.
Евгений Кедров
Итальянец просто заложник тупой ситуации.
Евгений Кедров
Да просто нет вложений в команду, ребяты. Ну с кем там что выигрывать?