Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
1220
1

БУРЯК: «Коли обіграли Баварію, у Києві було свято, перекрили Хрещатик»

Відомий у минулому футболіст згадав знакову перемогу над мюнхенським клубом

БУРЯК: «Коли обіграли Баварію, у Києві було свято, перекрили Хрещатик»
ФК Динамо Київ. Леонід Буряк

Відомий український футболіст та тренер Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua згадав перемогу «Динамо» над «Баварією» у Кубку європейських чемпіонів у сезоні 1976/77.

— Коли ви «Баварію» обігравали у 70-х, шанси були 50 на 50 перед матчами?
— «Баварія» це була «Баварія». І в нас команда була сильна. Тоді, якщо «Динамо» одну нічию на рік грало, то трагедія була. Ми справді у 70-х «Баварію» кілька разів обіграли. У нас у порівнянні з іншими командами був позитивний результат у поєдинках із «Баварією».

— Ви один із тих українських футболістів, кому вдалося забити «Баварії». Ви пам'ятаєте свій гол у ворота мюнхенців у Києві у матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка європейських чемпіонів 1976/1977? Тоді «Динамо» перемогло 2:0 та вийшло до півфіналу.
— Звичайно, пам'ятаю. Я маю касети всіх тих матчів. У першій грі у Мюнхені перемогла «Баварія» з рахунком 1:0. У домашньому матчі із «Баварією» ми мали велику перевагу. Вже під завісу зустрічі Конькова збили у штрафному майданчику мюнхенців. Турецький суддя обслуговував зустріч. Він дав пенальті, який я на 83-й хвилині реалізував. А вже за п'ять хвилин я зробив навіс, і Петя Слободян головою забив другий м'яч у ворота «Баварії». У підсумку ми виграли з рахунком 2:0 і вийшли до півфіналу.

— Яка атмосфера панувала тоді у Києві? Все-таки обіграли таку топову команду.
— Свято було у Києві! Так само, як і після перемоги над «Баварією» у матчі за Суперкубок УЄФА-1975. Пам'ятаю, що тоді все було перекрито, зокрема, Хрещатик. Багато людей було на тих матчах.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
В 75му *Спортивна газета*вся була від корки до корки про той матч,в той час це було викликом,т.я.ніякої новини про здобутки соціалізму.