Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 05 грудня 2021, 01:25
6606
0

Тренер збірної Росії: «У Тюмені у Фуркада «від'їхав дах»

Французький біатлоніст вважав, що його неможливо перемогти

| Оновлено 05 грудня 2021, 01:25
6606
0
Тренер збірної Росії: «У Тюмені у Фуркада «від'їхав дах»
Getty Images/Global Images Ukraine. Мартен Фуркад

Старший тренер жіночої збірної Росії з біатлону Михайло Шашилов розповів історію, яка сталася з п'ятиразовим олімпійським чемпіоном Мартеном Фуркадом на фінальному етапі сезону-2017/2018 Кубка світу у Тюмені.

«У Тюмені на фіналі Кубка світу-2018 був цікавий епізод. Фуркад поїхав із пристрілки перед мас-стартом і взяв запасну гвинтівку. Я тоді подумав: основну зламав, чи що? Фуркад побіг гонку з запасною - програв усе на світі (19-е місце з 4 промахами. - Прим.).

Я вирішив: треба спіймати Франка Бадью, вони їдуть о п'ятій ранку. Я знайшов перекладачку, щоб усе зрозуміти дослівно, зустрів його зранку: поясни, навіщо ви поміняли гвинтівку? Бадью розповів: у Фуркада трохи дах від'їхав, і він вирішив, що з будь-якою гвинтівкою виграє. Бадью з ним посперечався: з будь-якої гвинтівки не стрільнеш, бери запасну, біжи гонку - і переконаєшся.

Я слухав Бадью і не міг зрозуміти: хлопці, ви ризикнули гонкою Кубка світу заради такої суперечки? А він відповів: зате ти уяви, яка мотивація з'являється у Мартена - спочатку уявив з себе щось, потім отримав по носі і розлютився. Тобто Бадью пожертвував однією гонкою та довів Фуркаду, що треба працювати навіть після найуспішнішого сезону. Великий тренер».

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.