Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 27 листопада 2021, 04:47
2048
0

Норвегія – Україна. Прогноз та анонс на матч Кубку Девіса

Виїзний матч проти команди, у складі якої грає восьма ракетка світу

| Оновлено 27 листопада 2021, 04:47
2048
0
Норвегія – Україна. Прогноз та анонс на матч Кубку Девіса
ФТУ. Ілля Марченко

26-27 листопада у рамках додаткових стикових матчів Першої Світової групи Кубку Девіса пройде зустріч збірних Норвегії та України. У березні цього року українці в плей-оф уже переграли команду Ізраїлю (3:2), а норвежці – суперників із Узбекистану (3:1). Обидві збірні потрапили до четвірки переможців з найменшим рейтингом, тому змагатимуться за одну з двох путівок, що залишилися в Кваліфікацію Davis Cup Finals-2022.
 
У такій же неприємній ситуації через скорочення фінального турніру з 18 до 16 команд опинилися команди Румунії та Перу, вони боротимуться за другу путівку. Під час жеребкування стикових матчів Україна та Перу отримали перші номери посіву, тож вибір наших суперників скорочувався до двох. Волею жереба нам випало помірятись силами з Норвегією. Дивлячись на те, що у румунської збірної на матч з перуанцями є лише один гравець із топ-600, треба визнати, що нам трохи не пощастило.
 
Хто буде грати
 
Склад збірної України:
 
Ілля Марченко (одиночний рейтинг 163/парний рейтинг 880)
Сергій Стаховський (216/142)
Віталій Сачко (237/183)
Олексій Крутих (382/441)
Денис Молчанов (парний рейтинг – 93)
 
Капітан команди – Андрій Медведєв.


ФТУ. Андрій Медведєв

Склад нашої команди на даний момент зібраний найсильніший. Придертися можна лише до п'ятого номера, на місце якого є кілька приблизно рівних кандидатів, але тренерському штабу видніше. Найбільше непокоїть стан нашої першої ракетки. Ілля Марченко визнав, що за тиждень до матчів ще перебував не в найкращих кондиціях, а якби не матчі Кубку Девіса – взагалі закінчив би сезон достроково.
 
Щодо Сергія Стаховського, то багаторічний лідер української збірної восени пропустив майже два місяці після хвороби, але в листопаді встиг пограти на трьох челенджерах і навіть дістатися в останньому до півфіналу. Цей факт не може не тішити. Стаховському точно грати пару з Денисом Молчановим, і, швидше за все, одиночку в суботу.
 
У п'ятницю ми побачимо дебют за збірну Віталія Сачка, він змагатиметься з Каспером Руудом. Також Віталій записаний і в одиночку в суботу, але це малоймовірний варіант. Олексій Крутих навряд чи готовий змагатися на такому рівні та приїхав набиратися досвіду.


ФТУ. Каспер Рууд и Виталий Сачко

 
Склад збірної Норвегії:
 
Каспер Рууд (одиночний рейтинг 8/парний рейтинг 177)
Віктор Дурасович (340/438)
Лукас Хеллюм Лілеєген (1290/1506)
Андреа Петрович (1835/2246)
Герман Хойєрал (парний рейтинг 2472).
 
Капітан команди – Андерс Хасет.
 
Перший номер збірної Норвегії цього сезону став справжнім топ-тенісистом. Каспер Рууд останні пару років перманентно прогресував, перетворившись із сильного ґрунтовика на дуже небезпечного опонента ще й на харді. П'ять титулів, 51 перемога у сезоні, місце у першій десятці та півфінал Підсумкового турніру ATP – це дуже серйозно. Каспер буде явним фаворитом одиночних матчів в українцями, а також зіграє ще й пару. У парній комбінації обіграти його буде простіше, в одиночці – фантастично складно. Але ми пам'ятаємо, як Сергій Стаховський, наприклад, несподівано для всіх перемагав дуже сильного ґрунтовика Мартона Фучовича на його домашніх кортах у Будапешті.


ФТУ. Віктор Дурасович

Наш головний суперник – Віктор Дурасович. Саме у матчах з ним хлопці Медведєва планують брати два очки. Віктор має зіграти і в парі, решта членів норвезької команди зібрана більше для кількості. Результати Дурасовича не дуже вражають, якщо не брати до уваги вихід до основи недавнього турніру ATP 250 у Стокгольмі. У першому колі основи він навіть нав'язав боротьбу у другому сеті Енді Маррею, але програв на тай-брейку. Дурасович грає в активний теніс, але, за словами Віталія Сачка, який обігрував цього року норвежця на ґрунті, психологічно нестабільний і не може довгий час тримати однаковий рівень гри.
 
Капітан команди, 53-річний Андерс Хасет, виступав за збірну Норвегії як гравець з 1987 по 1994 роки. Грав лише матчі одиночного розряду, здобув 9 перемог у 16 ​​матчах.
 
Матчі між собою
 
З Норвегією це буде вже четверта зустріч. Раніше всі вони проходили у рамках зональних змагань, востаннє ми схрещували ракетки у 2005 році. Тоді на кортах «Наука-Спорт» у Києві було здобуто переконливу перемогу 4:1. Два очки команді приніс Михайло Філіма (одиночка ​​і пара), який наразі є членом тренерського штабу чоловічої збірної. Обидва матчі за участю Михайла були виграні у п'яти непростих сетах. Зараз таке неможливо, адже часи змінилися і тепер у Кубку Девіса грають у форматі Best of Three (поки одна зі сторін не виграє дві партії).


ФТУ. Михайло Філіма

Ще за рік до того матчу норвежці перемогли в Осло на харді (3:2), а ось дебютна зустріч відбулася далекого 1996 року на ґрунті. Історичні паралелі присутні, тоді у складі команд грали наш нинішній капітан Андрій Медведєв та батько Каспера Рууда – Крістіан (колишній гравець топ-40). Рууд-старший програв усі три свої матчі, а протистояння завершилося з рахунком 4:1.

Місце зустрічі та де дивитися
 
Матчі відбудуться на закритому хардовому корті спортивного центру «Oslo Tennis Arena» у столиці Норвегії.
 
Пряма телетрансляція буде доступна для перегляду на офіційному сайті Федерації тенісу України та на цифровій платформі Суспільне телебачення.
 
Розклад матчів
 
П'ятниця, 26 листопада (початок о 19:00 за Києвом)
 
Матч 1: Дурасович – Марченко
Матч 2: Рууд – Сачко
 
Субота, 27 листопада (початок о 15:00 за Києвом)
 
Матч 3: Рууд/Дурасович – Молчанов/Стаховський
Матч 4: Рууд – Марченко
Матч 5: Дурасович - Сачко


ФТУ. Сергій Стаховський

Прогноз
 
Збірна України розробила єдиний робочий план перемоги над суперниками, адже у нас дійсно мало шансів перешкодити Рууду взяти два очки в одиночних матчах. Звичайно, завжди є тиск за результат за домашніх трибун, але всерйоз сподіватися на перемогу в цих поєдинках не варто. Потрібно брати два очки проти Дурасовича та вигравати пару. Але є одне але, у нас немає права на помилку. Три матчі – три перемоги, інакше ніяк. Тому є невеликі побоювання, що десь та й «порветься». Перший матч у п'ятницю може або додати нам шаленої впевненості, або одразу поховати шанси на загальну перемогу.
 
На закінчення хотілося б додати, що команда, що програла, з наступного сезону знову гратиме у плей-оф Першої Світової групи.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Норвегії 3:2

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем
Теніс | 25 квітня 2024, 13:10 0
ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем

23-річний бразилець підписав Рафі футболку

Збірна України визначила заявку на ЧС з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:28 2
Збірна України визначила заявку на ЧС з хокею

Зі списку після контрольних матчів виключили трьох гравців

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.