Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 01 грудня 2021, 07:02
3422
0

ЛОЧМАН: «На Євро Україна потрапила до групи смерті»

А до тренерського штабу збірної України вперше запросили іноземного фахівця

| Оновлено 01 грудня 2021, 07:02
3422
0
ЛОЧМАН: «На Євро Україна потрапила до групи смерті»

Тренер національної збірної України В'ячеслав Лочман задоволений роботою команди на зборах в угорському Балатонбогларі.

Екс-гравець збірної, який увійшов до тренерського штабу національної команди разом із Міхаелем Біглером, поділився враженнями від співпраці з досвідченим німецьким фахівцем, а також відзначив настрій гравців на боротьбу з повною самовіддачею на Євро-2022. Зі sport.ua Лочман поділився про те, як пройшла підготовка.

Національна збірна України розпочала підготовку до чемпіонату Європи-2022. Ми пройшли тижневий збір в Угорщині за шикарних умов. У цьому тижневому циклі ми не мали матчів. Тренерський штаб хотів подивитися на хлопців. Все ж склад команди омолодився, і нам важливо знати, якими силами ми боротимемося на Євро.

У тренувальному процесі кожен із гравців хотів показати, на що він здатний. Кожен викладався максимум. Ми повністю задоволені нашими хлопцями. Вони показали, що нас рано списувати з рахунків, хоча всі кажуть, що Україна потрапила до «групи смерті». Так, проти нас гратимуть сильні команди. Але на цьому зборі хлопці показали, що заздалегідь ми не вибуваємо з боротьби.

Ви дебютуєте у тренерському штабі збірної. Які враження?

Це мій перший досвід роботи у національній збірній та мій перший збір із командою. Можна сказати, що ми з ними знайомилися, хоч багатьох я знаю вже кілька років. Серед гравців збірної є п'ять осіб, які свого часу виступали за ЗНТУ-ЗАС.

Для мене національна команда – це перш за все престиж країни. Я сам грав за збірну протягом 15 років та представляв Україну на європейських та світових аренах. І зараз у ролі тренера для мене величезна честь бути разом із хлопцями.

На зборах перебувають 20 гандболістів, а також тренери, лікарі, масажисти, фізіотерапевти. Але це ще не вся наша збірна. Наша збірна – це весь тренерський штаб, це Федерація гандболу України, це Міністерство молоді та спорту. Ми всі єдине ціле. Ми повинні працювати в одному напрямку та разом йти до намічених цілей. Бо якщо випаде хоча б одна ланка, то хорошої гри не буде.

Я колись казав, що гандбол є змістом мого життя. Фактично, це все моє життя. Я почав займатися гандболом у семирічному віці, потім довгі роки виступав на професійному рівні, а зараз став тренером.

Для гравця виклик у національну команду є показником майстерності та визнанням високого рівня. І бути тренером збірної – це велика честь та велика відповідальність. Тому що багатомільйонна країна чекає від нас добрих результатів.

Як складається співпраця з Міхаелем Біглером?

До тренерського штабу збірної України вперше запросили іноземного фахівця німця Міхаеля Біглера. Після тижня зборів гравці залишились задоволеними. Вони показали, що у нас є виконавці гарного рівня, а команда має серйозний потенціал.

Особисто я здобув колосальний досвід співпраці з тренером, за плечима якого робота з європейською збірною та перемоги у клубах на рівні Бундесліги. До того ж, усі наші гандболісти раніше займалися з іноземними фахівцями. Тож вони зробили великий крок уперед.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.