Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 25 листопада 2021, 02:13
2337
30

МАРЛОН: «Четверте місце Шахтаря у групі Ліги чемпіонів буде провалом»

Бразильський захисник вірить, що «гірникам» вдасться обіграти «Інтер» та «Шериф»

| Оновлено 25 листопада 2021, 02:13
2337
30
МАРЛОН: «Четверте місце Шахтаря у групі Ліги чемпіонів буде провалом»
ФК Шахтар. Марлон

Центральний захисник «Шахтаря» Марлон, який відіграв раніше кілька сезонів у Італії, поділився думкою з тамтешньою пресою про поєдинок «гірників» у п'ятому турі групової стадії Ліги чемпіонів проти «Інтера».

- Я провів у «Сассуоло» три роки, і ми встановили рекорд за очками, вписавши свої імена до історії клубу. Повернення до Італії – це особливе почуття для мене, тому що ця країна важлива у моєму особистому житті та кар'єрі. Тут у мене народилося двоє дітей. Я багато чому навчився в італійців, бо прожив із ними три напружені роки. Італія завжди буде зі мною, і я радий цьому. Дуже задоволений повернутися до Італії.

- Що спонукало вас прийняти пропозицію «Шахтаря» та поїхати до Києва за Де Дзербі?
– Для мене це був великий виклик. Я перебуваю в амбітному клубі. Мені не вистачало відчуття, що я можу щось виграти, наприклад, чемпіонат чи зіграти у Лізі чемпіонів. «Шахтар» дав мені це, до того ж з великою впевненістю. Україна прийняла мене добре, і я почуваюся чудово. Сподіваюся вписати своє ім'я в історію «Шахтаря». Це чудова команда, яка бореться за чемпіонство та в Лізі чемпіонів, вона може здивувати багатьох.

- Ви були здивовані, дізнавшись, що інтерес «Шахтаря» матеріалізується?
- Так, я був здивований, хоча містер Де Дзербі вже казав мені, що хоче взяти мене з собою. Я був спокійний, бо він уже казав мені про це. Потім це сталося. Я дуже щасливий, бо мені справді подобається працювати з ним. Мені подобається його спосіб життя та його уявлення про футбол. Думаю, це ідеально відповідає моєму профілю як гравцю. Гра у «Шахтарі» та спілкування з Де Дзербі – джерело великої гордості для мене.

- Чи не могли б ви розповісти про футбольну філософію Де Дзербі з точки зору одного із його футболістів?
- Моє сприйняття дуже позитивне, це футбол, який приносить задоволення. Ви завжди володієте м'ячем, що, безумовно, передбачає перемогу у матчі. Філософія Де Дзербі… Він хоче розважати глядачів та футболістів.

- Ви єдиний, хто переїхав із «Сассуоло» до «Шахтаря»: наскільки важлива ваша фігура у роздягальні?
- Звісно, ​​у мене важлива роль. Але у «Шахтаря» вже були важливі футболісти, які добре розуміють футбол. Тож я поділяю з ними цю роль. У мене багато обов'язків, тому що я вже працював із ним, і зараз допомагаю партнерам по команді краще зрозуміти його гру. Думаю, нам удасться досягти бажаного рівня. Хлопці дуже розумні й одразу розуміють, що просить тренер. Я важливий у роздягальні, але не менш важливі ті, хто був тут довше і знає філософію та ідеї клубу.

– Де Дзербі заявив на прес-конференції: «Ми не залишимо м'яч навіть «Реалу». У підсумку ви програли 0:5 та 1:2. Чи може бажання нав'язувати свій футбол, навіть проти сильніших суперників, бути негативною стороною цієї філософії?
- Наша манера гри завжди має бути однаковою. Ми ніколи не повинні змінювати ідеї незалежно від суперника. Звичайно, ми маємо поважати того, хто нам протистоїть, але не маємо змінюватися. Головна характеристика тренера та «Шахтаря» - це гра. Ми граємо у футбол. Бувають поразки, перемоги та нічиї, але ми повинні мати ідею та продовжувати свій шлях. У нас має бути таке саме ставлення до справи як у чемпіонаті України, так і у Лізі чемпіонів. «Шахтар» має залишатися самим собою.

- Чи можна буде говорити про провал у разі вильоту з Ліги чемпіонів із четвертого місця в групі?
- Так, на мій погляд, це безперечно буде провалом. У «Шахтарі» ми завжди ставимо собі високі завдання. Це буде складний результат для сприйняття, але ми все ще маємо шанси на кваліфікацію, і ми сподіваємося на успіх. Хочемо виграти ці дві гри.

- Чим ви поясните присутність у «Шахтарі» такої великої кількості бразильських футболістів?
- Я також не зовсім це розумію (сміється). Це мене тішить, тому що бразильців багато, і багато хто з них залишив свій слід. Вони відчинили свої двері для нас, і я сподіваюся, що також зможу це зробити разом з іншими бразильцями. У мене чудове відчуття, тому що я одягаю футболку, яку раніше носили такі гравці, як Вілліан та Дуглас Коста.

- Ви дивилися матч «Інтер» – «Наполі»?
- Я не дивлюся багато матчів. Мені подобається вивчати те, що ми робимо, інтерпретувати та добре виконувати свою роботу. Я бачив основні моменти та бачив, що «Інтер» виграв з рахунком 3:2.

- Як ви оцінюєте рахунок 0:0 у першому матчі? Склянка наполовину повна чи наполовину порожня?
- Наполовину порожня, бо ми мали шанси виграти той матч. Якби нам удалося бути більш уважними до деталей, думаю, ми б виграли. Але це футбол, і ми не маємо залишати місця для жалю. Звичайно, є деякий смуток з приводу матчу проти «Реала» (1:2), і проти «Шерифа», але нам потрібно дивитися вперед.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zhorik678
не надо смешить людей всё было просрано ещё в первой игре и получается что дурак мыслями богатеет
Sauron
Конечно, будет!
Имея Шериф в группе, полным фиаско можно назвать любое кол-во очков меньше 6.
said Andre
Место Шахтёр заслужил 4 место это уровень тренера а также капалкина и ахмэда.Рожденные лазить в норах летать не могут.
Vitason
Правильнее будет не четвертое,а последнее место!!!
Dfs2262ar
Марлон! Полный провал в шахтере - это ты!!! Такая бездарность! Пацаны в академии лучше тебя играют!
Алексей Голяченко
Вот видешь закарпатфан. Ты много болтаешь ерунды в жанре фантастики. Так что я бы поспорил кто из нас реально смотрит на ситуацию в групповых играх ЛЧ наших клубов. А обижаться ты брось, я понимаю что падлецу все к лицу, но не всегда
Ol.Dk
Гастрабайтер, це буде закономірність
New Zealander
Треба усього лише дві перемоги і ми в ЛЧ. Хто б міг подумати, що Шахта вже вчетвертий рік поспіль до останнього зберігатиме шанси на вихід із групи. Фантастика. Дякуємо за надію