Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2021, 18:10
6225
1

Розгром від Динамо, вилучення Де Дзербі, нестримний Тілль

Найцікавіші події 15-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 23 листопада 2021, 18:10
6225
1
Розгром від Динамо, вилучення Де Дзербі, нестримний Тілль
ФК Шахтар. Роберто Де Дзербі

Перше коло чемпіонату України завершено. На верхній сходинці турнірної таблиці двовладдя: «Динамо» та «Шахтар» йдуть нога в ногу. Щось подібне можна сказати і про третє місце: «Дніпро-1» та «Ворскла» набрали однаково очок. Та й у нижній частині таблиці щільність також досить серйозна, хоча станом на зараз «Маріуполь» є головним претендентом на виліт. 

Цифри та факти. Найважливіші події 15-го туру УПЛ

«Дербі» туру

Відкривав останній тур першого кола матч у Києві між «Динамо» та «Чорноморцем». Гра мала відбутися в Одесі, але на прохання динамівців її перенесли до столиці. Керівництво «Динамо» дозволило своїм гравцям, які виступають за «Чорноморець» на правах оренди, зіграти проти «метрополії». Однак із якихось причин зіграли не всі основні. Та й кияни діяли напіврезервом. У підсумку в цьому дивному дербі розгромно перемогли підопічні Луческу.

Почин туру

Нарешті свій перший гол за «Динамо» забив літній новобранець Кулач. Влад зараз дуже рідкісний гість у складі «біло-синіх». Проте на матч проти «Чорноморця» Луческу його випустив. І український форвард зумів відзначитись першим голом в офіційних матчах за «Динамо». Кулач влучним ударом встановив остаточний рахунок у грі – 6:1.


ФК Динамо. Владислав Кулач

Сенсація туру

«Львів» ще жодного разу не перемагав «Зорю». До цього туру. Більше того, нинішнього сезону львів'яни у рідних стінах взагалі не перемагали. А ось «Зоря» останні шість матчів виграла. Загалом команда Скрипника у грі проти команди Дулуба вважалася явним фаворитом. Але лідер свого статусу не підтвердив: програв 1:2. І не скажеш, що незаслужено.


 

Скоростріл туру

Півзахисник «Львова» Шина забив у ворота «Зорі» вже на першій хвилині матчу. Фактично, прем'єрна атака господарів завершилася результативно. Все почалося із прострілу з правого флангу. Гості начебто відбилися, але першим на м'ячі опинився Ременяк. Удар у нього не вийшов, але зрештою м'яч відскочив до Шини, удар якого був точним.

Голи туру

Максим Луньов та Маркос Антоніо забили голи-близнюки. Обом вдалися красиві дальні точні удари практично в «дев'ятку» воріт «Львова» та «Руху» відповідно. Але якщо гол донецького бразильця подарував його команді перемогу, то точний постріл українського півзахисника «Зорі» лише підсолодив гірку пігулку поразки.

Вилучення туру

Не «дограв» до фінального свистка у матчі проти «Руху» головний тренер «Шахтаря» Де Дзербі. Спочатку італієць посварився зі своїм колегою Кучуком, за що обидва наставники отримали по жовтій картці. Другу Роберто отримав за надто емоційне святкування голу. І був змушений покинути тренерський місток.

Дубль туру

Ще один яскравий матч за «Дніпро-1» провів Довбик. Форвард був постійно націлений на ворота «Олександрії». З першої спроби він не зміг забити – м'яч запустив повз штангу. Але потім забив одразу два голи. За дві хвилини. Спочатку на 29-й впевнено реалізував пенальті. І за кілька хвилин пробив Білика ударом у дальній кут.

Прорив туру

Здійснилося! Нарешті свій перший гол за «Минай» провів досвідчений форвард Селезньов, який виношує ідею побити бомбардирський рекорд Реброва/Шацьких. Євген зрівняв рахунок у грі проти «Інгульця», результативно зігравши на добиванні. Це взяття воріт нападник святкував так, ніби забив у фіналі Ліги чемпіонів. До рекорду екс-динамівців Селезньову залишилося забити шість голів.

Герой туру

Два голи забив, дві результативні передачі віддав – такий «улов» півзахисника «Ворскли» Тілля у матчі проти «Маріуполя». Олів'є відкрив рахунок у грі. Він же його й подвоїв. А у другій половині зустрічі відзначився ще двома асистами – Пешичу та Тамму. Тепер на його рахунку 15 очок за системою «гол плюс пас»: 8 м'ячів та 7 передач. За цим показником він вийшов на перше місце в УПЛ.


ФК Ворскла

Фол туру

Долю матчу у Чернігові, де зустрічалися місцева «Десна» та «Колос», визначив епізод на початку другого тайму. Досвідчений захисник «сіверян» Селін на 53-й хвилині отримав пряму червону картку – за «фол останньої надії». І був змушений залишити поле.

Гості досить оперативно розіграли «зайвого» гравця – через 14 хвилин Сітчінава забив свій перший гол за «Колос», який виявився єдиним і переможним.

Кутовий туру

Дуже класно розіграли кутовий удар футболісти «Вереса» у другому таймі матчу проти «Металіста-1925». На 61 хвилині подачу від кутового прапорця на ближній штанзі прийняв Нємчанінов, який потилицею переправив м'яч на дальню штангу, де Солдат у падінні головою переправив футбольний снаряд у сітку.

Символічна збірна туру: Волинець – Пердута, Логінов, Довгий, Ісмаїлі – Маркос Антоніо, Тілль, Буяльський, Пасіч Г. – Довбик, Степанюк.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 26
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»
Футбол | 25 квітня 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень деяких українських футболістів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lupulov1958
какие мы молодцы ЧЕМПИОНЫ выиграли у уничтоженного ЧЕРНОМОРЦА.