Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:01
1380
0

Перша ліга. Лідери впевнено виграли, Ужгород залишив останню сходинку

Огляд матчів 19-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:01
1380
0
Перша ліга. Лідери впевнено виграли, Ужгород залишив останню сходинку
ФК Ужгород

Відбулися матчі 19-го туру Першої ліги України, в яких арбітри показали 5 червоних карток, а також призначили сім пенальті, п'ять із яких було реалізовано. Цікаво, що сім пенальті було призначено у двох іграх.

«Нива» на виїзді виграла у «Гірника-Спорт», тим самим перервавши дев'ятиматчеву безпрограшну серію команди з Горішніх Плавнів. До речі, ця вікторія дозволила тернопільській команді зрівнятися за очками із «Гірником-Спорт». У обох команд по 26 очок і вони ділять 6-7 місця в турнірній таблиці. До слова, «Нива» виграла дві виїзні зустрічі поспіль, не пропускаючи голи.

«Поділля» виявилося сильнішим за «Краматорськ». Колектив із Хмельницького виграв зустріч із рахунком 2:1. Зазначимо, що з 65-ї хвилини краматорчани грали у меншості, оскільки червону картку отримав Козлов. Ця перемога дозволила «Поділлю» випередити «Краматорськ». Команда Віталія Костишина із 23 очками йде десятою, краматорчани з 22 балами перебувають на 22 позиції.

Знову здивував і порадував «Ужгород». Закарпатці у рідних стінах змогли з рахунком 1:0 обіграти міцну «Волинь». Переможним голом відзначився Хомченко на 55-й хвилині. До речі, «Ужгород» переміг у другій поспіль зустрічі із сильним суперником. Минулого туру підопічні Богдана Блавацького переграли на виїзді «Оболонь» також із рахунком 1:0. Такі успіхи дозволили закарпатцям із 15 очками в активі піднятися з останнього місця на 15-те.

Впевнену вікторію здобув «Металіст». У присутності майже 27 тисяч фанів харків'яни перемогли з рахунком 3:0 на своєму полі у поєдинку з «Олімпіком». У цій зустрічі м'ячі забивали Пейшото, Банада та Підлепенець. Тепер у команди Олександра Кучера 50 очок і вона, як і раніше, впевнено лідирує у Першій лізі. Що стосується Пейшото, то він із 13 голами очолює бомбардирські перегони.

В одному із найцікавіших матчів 19 туру «Оболоні» вдалося реабілітуватися за поразку минулого туру від «Ужгорода». «Пивовари» обіграли на виїзді «Прикарпаття» з рахунком 2:0. Цікаво, що під час зустрічі суддя вилучив по одному футболісту з кожної команди. Ця перемога дозволила «Оболоні» із 33 очками закріпитися на третьому місці. «Прикарпаття» із 28 балами йде п'ятим.

«Кривбас» після нульової нічиї з «Гірником-Спорт» розщедрився на голи у виїзному поєдинку проти «Кременя». Криворізька команда п'ять разів забила у ворота колективу із Кременчука. За «Кривбас» точно пробивали Щедрий, Дебелко, який реалізував пенальті, та Хобленко, який оформив дубль. Також ще один м'яч влетів у ворота після автогола Головка. Також додамо, що на 56-й хвилині Ґонсалвез не реалізував пенальті. До речі, Хобленко з 11 голами впевнено йде другим у гонці найкращих снайперів, відстаючи від Пейшото лише на 2 голи. Також криворіжці Щедрий та Дебелко з 6 голами в активі перебувають у списку найкращих голеадорів. Додамо, що «Кривбас» із 41 очком впевнено посідає друге місце. «Кремінь» після цієї поразки опустився на 15 місце.

У заключний день 19 туру «Агробізнес» та «Полісся» розписали мирову 0:0.

А один із найцікавіших поєдинків туру залишився на десерт. «Альянс» та «ВПК-Агро» зіграли у гольову нічию 3:3. Арбітр зустрічі Задиран призначив у цьому поєдинку п'ять пенальті, чотири з яких було реалізовано. За команду з Липової Долини тричі з одинадцятиметрового забив Загинайлов. У складі «агрономів» дублем з гри відзначився Шевченко. Ще один м'яч із пенальті забив Куліш, який міг оформити дубль, але ще один одинадцятиметровий він не реалізував. Після цієї нічиї «Альянс» із 30 очками продовжує перебувати на 4-му місці, яке дозволяє поборотися за вихід до УПЛ.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 19-й тур

19 листопада

«Гірник-Спорт» - «Нива» - 0:2
Голи:
Вовченко, 12, Бичек, 65.

20 листопада

«Поділля» – «Краматорськ» – 2:1
Голи:
Веремієнко, 21, Мораренко, 34 – Гунічев, 86.

Вилучення: Козлов, 65 («Краматорськ»).

«Ужгород» - «Волинь» - 1:0
Гол:
Хомченко, 55.

«Металіст» - «Олімпік» - 3:0
Голи:
Пейшото, 36, Банада, 83, Підлепенець, 86.

Вилучення: Прядун, 90+1 («Олімпік»).

21 листопада

«Прикарпаття» – «Оболонь» – 0:2
Голи:
Суханов, 53, Батальський, 61.

Вилучення: Писко, 13 – Бородай, 74.

«Кремінь» – «Кривбас» – 0:5
Голи:
Щедрий, 17, Дебелко, 32 (з пенальті), Головко, 37 (автогол), Хобленко, 74, 77

Нереалізований пенальті: Гонсалвез, 56 («Кривбас»).

22 листопада

«Агробізнес» - «Полісся» - 0:0

«Альянс» - «ВПК-Агро» - 3:3
Голи
: Загинайлов, 17, 58, 69 (всі – з пенальті) – Шевченко, 31, 47, Куліш, 52 (з пенальті)

Нереалізований пенальті: Куліш, 71 («Альянс»).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 19
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.