Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 22 листопада 2021, 03:24
2229
0

ЗАХОВАЙЛО: «Шевченко вирішив сушити гру з розрахунком на контратаки»

Спеціаліст – про тактику головного тренера «Дженоа» на матч із «Ромою»

| Оновлено 22 листопада 2021, 03:24
2229
0
ЗАХОВАЙЛО: «Шевченко вирішив сушити гру з розрахунком на контратаки»
ФК Рома

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло прокоментував поразку «Дженоа» Андрія Шевченка від «Роми» (0:2) у матчі 13-го туру італійської Серії А.

Дебют Шевченка у Серії А. Особисто для мене – це величезний професійний інтерес. Хочу переконатися, чи спрацюють ідеї Шеви, і як він розвиватиметься.

На перший матч Шевченко вибрав структуру у три центральні захисники. Схема 5-3-2. Перші 10 хвилин показали, що Андрій Миколайович вирішив сушити гру з розрахунком на контратаки та стандарти. Моуріньо вибрав ту ж формацію 5-3-2.

Вийшло своєрідне дзеркало. Перший тайм проходив у позиційній боротьбі. «Рома» мала територіальну перевагу, але зламати оборону було проблематично. Мхітарян виграв пару підбирань, і це, мабуть, усе, що запам'яталося у першому таймі.

Все найцікавіше почало відбуватися після сімдесятої хвилини. Моуріньо таки знайшов ключик. Було помітно, що у перехідних фазах від атаки в оборону «Дженоа» втрачала структуру та надійність. Моуріньо випустив швидкого Афена і практично спеціально віддав ініціативу. Дженоа полізла вперед, обріз... і план Моуріньо спрацював – 0:1. Судоми з перебудовою гри у Шеви не вийшли. Залишалося замало часу.

Висновок: хоч результат і негативний, але Шева впорався. У «Дженоа» великі кадрові проблеми. Перебудуватися в атакуючі моделі майже неможливо. Команда за всю гру завдала лише одного удару в площину воріт. Дуже багато ветеранів. Потрібно дотягнути до відкриття трансферного вікна», - сказав Заховайло.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.