Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 сiчня 2022, 20:59
18112
16

Конкуренту Зінченка світить в’язниця за зґвалтування. Що там відбувається?

Бенжамену Менді нині не до футбольної кар'єри…

| Оновлено 07 сiчня 2022, 20:59
18112
16
Конкуренту Зінченка світить в’язниця за зґвалтування. Що там відбувається?
Getty Images/Global Images Ukraine. Бенжамен Менді

Українські футбольні вболівальники дуже радіють, коли у складі «Манчестер Сіті» впевненою та яскравою грою вирізняється наш співвітчизник Олександр Зінченко. Волею Хосепа Гвардіоли вихованець академії «Шахтаря» з'являється у стані «містян» на лівому фланзі оборони – нерідній для українця позиції, але на якій той цілком і повністю влаштовує каталонського наставника. Втім, в останніх матчах Гвардіола все частіше довіряє місце на лівій «бровці» оборони номінальному правому фулбеку Жоау Канселу, котрий виграє конкуренцію не тільки у Зінченка, а й у Бенжамена Менді, якого «Манчестер Сіті» придбав у «Монако» ще влітку 2017 року за 57,5 ​​мільйонів євро.

І якщо Зінченко ще намагатиметься нав'язати конкуренцію Канселу та відвоювати довіру Гвардіоли, то з футбольною кар'єрою Бенжамена Менді, здається, нині все виглядає дуже сумно. Він не грає із середини серпня, коли в ЗМІ буквально вибухнула новина про можливу причетність французького легіонера «містян» до кількох випадків зґвалтування.

З чого все починалося?

Наприкінці серпня англійські футбольні засоби масової інформації облетіла шокуюча звістка – 27-річний лівий фулбек «Манчестер Сіті» Бенжамен Менді підозрюється у причетності до чотирьох випадків зґвалтувань жінок, одна з яких не досягла 18-річчя. Крім цього, слідство інкримінує французькому футболісту «злочини соціального характеру», суть яких в інтересах справи не розкривається.

Через кілька днів після сенсаційної новини, у Честері відбувся суд над Менді, на якому обирався запобіжний захід для французького гравця. Суддя уважно вислухав доводи сторони обвинувачення, які полягали в тому, що Менді, перебуваючи у своєму маєтку в Престбері, графство Чешир, вчинив акти насильства сексуального характеру щодо трьох жінок, одна з яких на момент вчинення протиправних дій була неповнолітньою.

Getty Images/Global Images Ukraine

Події за трьома із п'яти початкових пунктів звинувачення відбулися у жовтні 2020 року, а в січні нинішнього Менді нібито зробив спробу сексуального насильства щодо ще однієї жінки. Ще один епізод, за версією слідства, трапився вже у серпні поточного року.

У ході судового засідання з'ясувалося, що станом на серпень нинішнього року Менді вже перебував під слідством, через що його відпустили на волю під заставу. Після ще одного зафіксованого випадку насильства сторона звинувачення категорично переконувала суд у недоцільності чергового виходу Бенжамена на волю під заставу до остаточного рішення у цій справі. Ці аргументи знайшли розуміння у судді, і той у підсумковому рішенні ухвалив взяти Менді під варту.

Примітно, що у серпні на суді було чотирнадцять журналістів від різних видань, а саме засідання почалося із затримкою, викликаною необхідністю присутності на ньому перекладача з французької. Менді на процесі виступив лише з метою підтвердження своєї особи, віку та адреси, а його інтереси представляв відомий адвокат Крістофер Стейблс. Захисник «Манчестер Сіті», як зазначали журналісти, не виявив жодних емоцій під час процесу, а наприкінці слухань залишив зал судових засідань у супроводі двох лікарів.

Як відреагували у Манчестер Сіті?

Керівництво «Манчестер Сіті» оперативно відреагувало на звинувачення на адресу свого футболіста. Буквально наступного дня, як стало відомо про інцидент навколо Менді, «містяни» випустили офіційне звернення, в якому наголосили, що відстороняють захисника від роботи до завершення розслідування.

«Манчестер Сіті» може підтвердити, що після того, як йому було пред'явлене звинувачення, Бенжамена Менді було відсторонено від роботи до завершення розслідування. Клуб не коментуватиме ситуацію до закінчення слідства», - йдеться в офіційному комюніке «містян».

Після того Менді не тренувався і більше не грав за «Манчестер Сіті», а його оціночна вартість на Transfermarkt впала до 10 мільйонів євро – мінімального показника за весь час перебування Бенжамена у стані «містян».

Цікаво, що, крім «Манчестер Сіті», на ситуацію відреагували й деякі інші зацікавлені сторони. Зокрема, компанія Electronic Arts, яка є розробником лінійки популярних футбольних симуляторів FIFA, оголосила про вилучення Бенжамена Менді з ігрового процесу у зв'язку із пред'явленими йому звинуваченнями в насильстві.

«Оскільки Бенжамен Менді був відсторонений від виступів за «Манчестер Сіті» та збірну Франції, він також буде вилучений з цих команд у FIFA 22, а його поява у FIFA Ultimate Team та Ultimate Draft припинена до рішення суду», - повідомили в Electronic Arts.

Як справи зараз?

На даний момент Бенжамен Менді знаходиться в HMP Altcourse - приватній чоловічій в'язниці категорії В, розташованій неподалік Ліверпуля. В'язниця включає шість житлових блоків, центр першої ночі, три житлові блоки для професійного навчання та медичний центр. Ув'язненим пропонується денне навчання та вечірні заняття, а також семінари та програми з роботи із правопорушниками. Загалом у виправній установі перебуває 1324 особи, які чекають на вердикт судів або відправлені відбувати покарання згідно із відповідними рішеннями.

Getty Images/Global Images Ukraine

Донедавна про Менді кілька тижнів нічого не повідомлялося, проте буквально напередодні спалахнуло знову. У пресу потрапили відомості, що Бенжамена звинувачено ще за двома епізодами зґвалтувань, в яких захисника «Манчестер Сіті» звинуватила одна жінка.

Усього станом на сьогодні Менді звинувачується за шістьма пунктами у зґвалтуваннях, а також за одним пунктом «злочинів соціального характеру». Усі жертви стверджують, що стали об'єктами нападок і насильства з боку Менді в його маєтку, вартістю 5 мільйонів фунтів, котрий знаходиться в Престбері – престижному невеликому поселенні, яке користується особливою популярністю серед футболістів, зокрема, «Манчестер Сіті».

Крім Менді звинувачення в насильстві сексуального характеру, яке відбулося стосовно чотирьох жінок в маєтку футболіста «Манчестер Сіті» в Престбері, також висунули 40-річному чоловікові під ім'ям Луї Саа Маттурі з Еклса (Великий Манчестер). Спочатку останній, якого поки що незрозуміло, що пов'язує із Менді, звинувачувався у чотирьох епізодах, до яких напередодні також було додано ще два.

Чим усе може скінчитися?

Про те, що ситуація для Менді серйозна, стало зрозуміло ще 10 вересня, коли суд остаточно відмовився випустити футболіста «Манчестер Сіті» під заставу, відправивши того до в'язниці до рішення по суті. Бенжамен, як повідомляє британська преса, був здивований такою позицією судової влади, а згодом виявився шокованим, коли в HMP Altcourse його розмітили не у віп-крилі, де є камери для ув'язнених з особливим статусом, а у звичайному блоці.

На даний момент зрозуміло, що Менді та другий обвинувачений чоловік мають постати перед судом 24 січня 2022 року, на якому, як очікується, і буде винесено вердикт у цій справі. Втім, сторони, напевно, ще матимуть час і бажання оскаржити початкове рішення, а тому навряд чи точку в цій історії можна буде поставити так рано.

Поки що в пресу не потрапляє інформація про те, який термін може реально загрожувати Менді, якщо його визнають винним за всіма чи хоча б частиною епізодів. Проте вже зараз юристи зазначають, що від початку футболіст обрав досить небезпечну позицію, не визнаючи за собою жодної провини. У тому випадку, якщо докази сторони звинувачення здадуться суду більш ґрунтовними, Менді не матиме жодного шансу на поблажливість, і ризикує отримати максимально можливу санкцію.

Нагадаємо, що Бенжамен Менді якийсь час вважався найдорожчим захисником світового футболу за сплаченою за нього сумою відступних (на даний момент француз є вже лише 10-м у цьому списку). За час професійної кар'єри фулбек у складі збірної Франції ставав чемпіоном світу у 2018 році, з «Монако» вигравав чемпіонат Франції, а з «Манчестер Сіті» – три чемпіонати Англії, чотири Кубки футбольної ліги, один Кубок та один Суперкубок Англії. Всього провів у складі «містян» 75 матчів, у яких відзначився 2 забитими м'ячами та 12 результативними передачами. Наприкінці 2018 року за указом Президента Франції Бенжамену Менді разом з іншими футболістами національної збірної цієї країни з футболу присвоєне звання Кавалера ордена Почесного легіону.

Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

У Металісті 1925 підтвердили бажання преміювати арбітрів
Футбол | 25 квітня 2024, 13:17 0
У Металісті 1925 підтвердили бажання преміювати арбітрів

Андрій Нєдєлін прокоментував інсайд Ігоря Бурбаса

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
станет на колено с кулаком вверх на суде и его оправдают а девок посадят
OKs100
В общем, это типичный поступок типичного футболиста. Часто огромные деньги сильно портят человека.
justhateme
може до якоїсь умовної довжини - там був сeкс за згодою, а як Бенжі йшов далі, то вже зґвалтування?
Александр Щуцкий
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zack1976
Что происходит??? Мир меняется. Щас скоро неправильный взгляд станет изнасилованием.
Рулят фемки и, ещё больше, всякие фрики и трансгендеры.
Servicant
МС "попал" на 60 млн. евро! Обидно, наверное.
cooperchack
Обычная история подобна той что была у Роналду.Все хотят денег и славы за чужой счёт.
lenares85
Вопрос он приглашал проституток и их насиловал или знакомых там Зину с Седан интервью взять.
SrnaNeSriPodNogi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VikyKrasotulechka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил