Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 22 листопада 2021, 00:24
1474
0

Ювента – Галичанка. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ

Львів'янки намагатимуться закріпити успіх першої зустрічі та продовжити єврокубковий сезон

| Оновлено 22 листопада 2021, 00:24
1474
0
Ювента – Галичанка. Прогноз і анонс на матч Європейського кубка ЄГФ
ГК Галичанка

Поєдинок «Ювента» - «Галичанка» відбудеться у неділю, 21  листопада, у Словаччині. Початок гри о 20.30 за київським часом.

Після успішно проведеного домашнього поєдинку проти «Ювенти» тиждень тому на чемпіона України чекає гра у відповідь на майданчику суперника. За її результатом і визначиться команда, яка продовжить боротьбу на стадії 1/8 фіналу третього за рангом єврокубкового турніру серед жіночих команд.

Перший раунд двоматчевого протистояння з чемпіоном Словаччини «Галичанка» провела дуже непогано. Гості першими закинули м'яч і цим відкрили рахунок у грі, але це був єдиний момент у поєдинку, коли вони лідирували в рахунку. Далі матч проходив під диктування львівських гандболісток.

У першому таймі максимальний відрив «Галичанки» від «Ювенти» становив сім м'ячів, а завершилася перша тридцятихвилинка з рахунком 15:10 на користь львівського клубу. У другій половині гри словацький колектив зіграв більш зібрано і завершив цей відрізок внічию 12:12, але навіть із більш вищою якістю гандболу «Ювента» не змогла наблизитися до нашого чемпіона по ходу другого тайму ближче, ніж на три точні кидки. Фінальна сирена поєдинку зафіксувала перемогу українського клубу – 27:22.

Найрезультативнішими гравцями львівського матчу у складі «Галичанки» стали права крайня Діана Дмитришин (сім закинутих м'ячів) і розігруюча Мар'яна Маркевич, яка закинула шість голів у ворота словацького клубу. У складі «Ювенти» найбільш влучною з шістьма точними кидками стала ліва напівсередня Мартіна Поповцова.

Варто зазначити, що із чотирьох українських легіонерок «Ювенти» жодна не взяла участь у першій грі проти «Галичанки». Тріо польових гравців Наталка Дмитренко, Яна Борисевич та Євгенія Когуч були відсутні в заявці на матч, а голкіпер Ірина Яблонська-Бобаль весь поєдинок просиділа на лаві запасних свого клубу.

Привертає увагу той факт, що на тижні і «Галичанка», і «Ювента» не проводили офіційних зустрічей, тим самим повністю зосередившись на підготовці до поєдинку у відповідь 1/16 Кубка ЄГФ. Такий підхід вкотре демонструє, що обидва клуби явно не мають наміру припиняти боротьбу на цій стадії.

Виїзний матч проти чемпіона Словаччини буде непростим для нашого клубу. Фора в п'ять м'ячів робить «Галичанку» фаворитом у боротьбі за путівку до наступного раунду єврокубка, але це не та перевага, яка дозволяє розслабитися перед грою у відповідь. Втім, львівські гандболістки тиждень тому показали, що словачки є для них цілком посильним суперником і готові зробити вирішальний крок на шляху до 1/8 фіналу Кубка ЄГФ.

Прогноз Sport.ua: невелика перемога «Ювенти», але прохід «Галичанки» до наступного раунду за сумою двох матчів.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Ювента» - «Галичанка».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.