Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2021, 01:50
6467
22

СУРКІС: «З Баварією не треба робити дитячі помилки, які були в Мюнхені»

Президент «Динамо» поділився враженнями від матчу УПЛ із «Чорноморцем»

| Оновлено 20 листопада 2021, 01:50
6467
22
СУРКІС: «З Баварією не треба робити дитячі помилки, які були в Мюнхені»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс поділився враженнями від матчу 15-го туру УПЛ із «Чорноморцем» (6:1), а також очікуваннями від поєдинку Ліги чемпіонів проти «Баварії».

– Ви дозволили зіграти орендованим футболістам. Чому?

– Інакше у «Чорноморця» не було би кому грати. Сьогодні ці хлопці переглянули, як треба грати. Вони ж усі хочуть виступати у київському «Динамо». І багато хто з них ображається. Нехай показують свій рівень, доводять та грають. Та й по-перше дозвіл грати орендованим дав головний тренер. Я в ці питання не лізу. Їм потрібно набиратися досвіду.

– Хто із орендованих гравців вам сьогодні сподобався?

 – За такого рахунку важко сказати, що хтось сподобався. Скорко непогано виглядав на початку зустрічі. Потім почалася нервовість. Пара центральних захисників, на мою думку, відіграла не зовсім якісно. А у другому таймі, коли вийшов Михайленко, стало спокійніше. Я зазвичай нікого не виділяю у чужій команді, бо дивлюся на свою.

– Поясніть феномен Гармаша.

– Я сам собі часто ставлю це питання – це вже досвід, чи майстерність, чи фарт. Він виходить і на перших хвилинах забиває. Дай Боже, щоб це так тривало. Денис – досвідчений футболіст. Іноді не справляється зі своїми емоціями. Але якщо тримає себе в руках, грає з усмішкою – у нього все виходить. А коли він починає нервувати, звісно, у нього нічого не виходить.

Це наш динамівець, він все життя провів у «Динамо». Він мав як прекрасні часи, так і не дуже. Але він доводить все на полі. Його Містер випускає – і він одразу ж забиває. Цей гравець необхідний сьогодні київському «Динамо» насамперед завдяки своєму досвіду, аби показувати молоді, як треба грати.

– Ви сильно здивувалися, коли п'ять хвилин арбітри намагалися з'ясувати, була рука чи ні, призначаючи пенальті?

– Сказати вам відверто? За такого рахунку я такої комедії не бачив скільки живу. І ви, мабуть, теж. Давайте будемо відвертими. А в нас футбол, а не цирк. По п'ять хвилин дивитися, був пенальті чи ні – та краще його скасували б, але не смішили б людей. Видно було, що захисник «Чорноморця» зіграв рукою. Я так розумію, дивилися, чи було поза грою чи ні. Але треба це робити швидко. Нині прийшов новий куратор – можливо, він навчить арбітрів, як треба працювати.

– Кулач забив свій перший гол за «Динамо». Чи заграє цей футболіст у вашому клубі?

– Насамперед, я дуже радий за нього у світлі того, що він дуже довго хворів. Він мав хірургічне втручання в серцевий м'яз у зв'язку з аритмією. Потім він підхопив COVID та дуже довго відновлювався. Але він хлопець дуже роботящий, на тренуваннях віддається повністю. Бажаю кожному футболістові, аби, виходячи на поле, вони віддавалися повністю грі. І, звісно, ​​нападник має забивати. Бо ж у нас багато нападників, а забиває Гармаш.

– Які у вас очікування від зустрічі з, мабуть, найсильнішим клубом світу?

– Неправильно, якщо ми шукатимемо виправдання – проти нас найсильніший клуб тощо. Потрібно виходити на поле, боротися та доводити. Адже футболісти дивляться на Захід. Саме у таких матчах вони мають доводити, що вони гідні грати у топ чемпіонатах. Збірна ж зіграла гідно з Францією, Іспанією… Потрібно виходити та грати, нікого не боятися. І не робити дитячих помилок, таких, яких ми припустилися в Мюнхені. Ми можемо програти, але дивлячись як – віддаючись грі, борючись до останнього. Ми маємо якісь примарні шанси зачепитися за євровесну. Хотілося б набрати більше очок, забити м'ячі у єврокубках. Дуже цього хотілося б. Хоча я особисто розумію, що «Баварія» це сьогодні топ-клуб і команда показує на сьогоднішній день фантастичний футбол.

– Цей тур у Лізі чемпіонів – ключовий?

– Вважаю, що для продовження боротьби в єврокубках він є ключовим. Звичайно, багато залежатиме від того, як зіграють «Барселона» з «Бенфікою». Але якщо ми зачепимося за очки, і «Бенфіка» не виграє, то ми можемо на їхньому полі поборотися. Ми могли у першому матчі з «Бенфікою» як виграти, так і програти. Хотілося б побачити хороший, якісний футбол. Щоб не було остраху та авантюри в обороні.

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 31
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
Баварія програли 2:1, Динамо виграло 6:1, але в мене нема навіть долі сумніву, що Динамо відгребе по самі помідори.
Scofield Lincoln
Даже если Динамо сыграет безошибочно, то Бавария победит с минимальным счётом! Просто у немцев выше исполнительское мастерство, а исполнителей там хватает!
Ігор Сірий
Неоднозначна людина. Але за свою команду горою. Думаю завдяки йому, у першу чергу, знову буде справжня боротьба за чемпіонство. Хоча по складу Шахтар сильніше.
Maxcrimea10
Шанс остановить немцев в ноябре, как в 1941, только один - заморозить. Играйте на Лобановского
Burevestnik
хорошо сказал:
- у нас много нападающих, а забивает Гармаш...
Михаил Грозный
Тут хватит одной взрослой ошибки.
И 0:1...
kortizol13
по заголовку можно подумать что не допусти одну ошибку с Баварией, то почти выиграли
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kortizol13
ошибки это следствие непрерывного давления Баварии, невозможно 90 минут постоянно оборонятся в глухой обороне и не допускать ошибок. сурок может мечтать о суперщашите мусоров без атаки, но такое возможно только в его больном воображении.
Oliynuk_sport
Поєдинки Ліги чемпіонів в Києві завжди напружені і важкі. Матч з Чорноморцем Динамо провело добре, результат матчу обнадіює.
FidanFCCO
Арендованные утырки установку выполнили сделать разницу мячей,желаю полной сраки огурцов от Баварии
funnypianoplayer
В этот раз надо просто не выйти на матч. 0:3 будет хорошим результатом.
S&L
Объективный, чёткий комментарий Игоря Михайловича. Успехов Динамо. Ребята с кожи вон будут лезть что бы сделать результат против Баварии, это уже между строк читается. К стати, ещё на жеребьевке ЛЧ, представители Баварии говорили о том что не хотелось бы ехать в Украину, поздней осенью или зимой, это о чём то да говорит. Верим, надеемся и ждём позитивного результата с Баварией ибо потом да, матч года с Бенфикой. Everything big starts with something small.
Turnok
Если игроки достойны играть в топ-чемпионатах, то и ценники на них должны быть адекватные.
--smart--Forever--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил