Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2021, 07:12
625
0

Андрій ВОРОБЕЙ: «Руху буде дуже важко зупинити Шахтар»

Колишній форвард «гірників» поділився очікуваннями від поєдинку «Шахтар» – «Рух»

| Оновлено 20 листопада 2021, 07:12
625
0
Андрій ВОРОБЕЙ: «Руху буде дуже важко зупинити Шахтар»
ФК Шахтар

Екс-форвард «Шахтаря», а зараз ТБ-експерт Андрій Воробей поділився своєю думкою щодо майбутнього матчу 15-го туру УПЛ між «Шахтарем» та «Рухом».

— Минулого сезону «Рух» двічі змусив уболівальників «Шахтаря» переживати. Спочатку відібрав очки у гірників у Львові, а потім до останнього чинив опір у Києві. Чи зможе команда Кучука знову скласти конкуренцію «Шахтарю»?
— «Шахтар» є хорошим подразником для всіх команд. Думаю, що Рух знову спробує показати себе на тлі гірників. Але донеччани зараз у такій формі, що «Руху» буде дуже складно їх зупинити. «Шахтар» у оптимальній формі, ще й за підтримки своїх уболівальників.

— «Рух» у матчі з «Чорноморцем» показав досить яскраву гру в атаці. Чи варто чекати на видовищний футбол і в суботу на НСК «Олімпійський»?
— Звичайно, львів'ян прорвало у матчі з одеситами, але все ж таки не варто забувати, що доведеться грати не з «Чорноморцем», а з «Шахтарем». Це вже буде зовсім інша гра для команди Кучука. Думаю, гірники вже не дозволять стільки свободи в атаці своєму супернику. Однозначно, що у суботу «Шахтар» домінуватиме, контролюватиме багато часу м'яч. Інакше під керівництвом Де Дзербі донеччани грати не вміють.

— Чи зіграє фактор втоми збірників «Шахтаря» після матчу в Боснії на руку «Руху»?
— Я так не думаю. Гравці збірної України наразі психологічно на підйомі. Вони виконали завдання та з позитивними емоціями повернулися до клубу. Навпаки, я думаю, психологічний чинник на боці «Шахтаря», а про втому не може бути мови, враховуючи кадровий потенціал «гірників».

— У «Руха» в атаці грає орендований у «Шахтаря» Андрій Борячук. У суботу він, найімовірніше, на поле не вийде. Як ви вважаєте, чи це втрата для львів'ян?
— Однозначно, адже він непогано виявив себе в останніх матчах. Йому хотілося б довести свою спроможність, показати свої найкращі якості. Але все ж таки не варто забувати, що один у полі не воїн. По собі знаю, що, виходячи на поле проти своєї рідної команди, завжди маєш подвійний настрій.

— Як ви вважаєте, Фернандо вже зумів стати гідною заміною Траоре?
— Поки що, думаю, про це ще рано говорити. По-перше, Фернандо – зовсім іншого плану футболіст. Але видно прогрес, він став основним футболістом, йому довіряє тренер. Хлопець зміцнів і почав забивати. Якщо продовжить так само, у нього буде хороше майбутнє в «Шахтарі». Мені подобається цей гравець, має хорошу швидкість. Як мінімум, до зимової перерви він буде номером один у команді через відсутність конкуренції.

— За підсумками минулого туру Шахтар повернувся на вершину турнірної таблиці. Як ви вважаєте, наскільки важливим для гірників буде утримати перший рядок до початку зимової паузи?
— Уся боротьба ще попереду. Тут значно важливіше не втрачати очки у всіх матчах. У нас зараз такий чемпіонат, що все може вирішитись в одному конкретному матчі – втратив очки та втратив чемпіонство. Це розуміють і «Динамо», і «Шахтар». Тому і матч із «Рухом» для «гірників» украй важливий – не можна оступатися і втрачати очки.

— Ви самі плануєте відвідати матч «Шахтаря» та «Руху»?
— Так, збираюсь. Погода хороша, сприяє походу на матч. Чекаю цікавого футболу!

Матч «Шахтар» – «Рух» відбудеться у суботу, 20 листопада, на НСК «Олімпійський». Початок – о 17:00. Квитки на гру можна придбати за посиланням.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.