Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 листопада 2021, 00:38
10696
35

СУРКІС: «Фарм, не фарм. Луческу дозволив відданим у оренду грати з Динамо»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс розповів про стосунки з «Чорноморцем»

| Оновлено 19 листопада 2021, 00:38
10696
35
СУРКІС: «Фарм, не фарм. Луческу дозволив відданим у оренду грати з Динамо»
ФК Динамо. Ігор Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс розповів, хто вирішив дозволити відданим у оренду в «Чорноморець» футболістам грати проти киян у матчі УПЛ:

«Дозволити орендованим «Чорноморцем» футболістам грати проти «Динамо» – це особисте рішення Мірчі Луческу. Я в усе, що стосується організації матчу із «Чорноморцем», взагалі не влазив. Ми й про перенесення матчу до Києва домовилися на прохання Луческу, бо ми всі пам'ятаємо, чим закінчилися наші виїзди до Маріуполя. Головний тренер міг повезти на один із двох матчів другий склад? Міг. Погодьтеся, ми могли б собі це дозволити і, швидше за все, це не позначилося б на результаті. Але Луческу, як максималіст, обидва рази повіз до Маріуполя основу. На неї випало велике навантаження, і ключові гравці втомилися. Як результат – не найкращий стан у матчі з «Барселоною». Адже ми й другу гру з маріупольцями хотіли перенести до столиці, але не вдалося.

Шанси продовжити євросезон у Лізі Європи, хай і теоретичні, у нас залишаються. Потрібно чіплятись. Ми подали запит до «Чорноморця», і нам пішли назустріч. Зіграємо із одеситами на стадіоні «Динамо». Поле, до речі, там зараз супер.

Оренда гравців до Одеси? Йдеться про зовсім ще молодих хлопців. Вони абсолютно необстріляні, їм треба пограти на найвищому рівні. «Чорноморець» – чудовий варіант, тим більше, що у цій співпраці був зацікавлений і президент клубу Леонід Клімов, який взяв на себе частину зарплат гравців. І навіть якщо наші одесити не створять у п'ятницю конкуренції, ми не можемо позбавити їх шансу проявити себе на очах у Луческу. Якщо вони сильніші за тих, хто грає в «Динамо», то заради бога – нехай буде ротація. Взимку чи влітку поміняємось складами. Хтось поїде до Одеси, а хтось повернеться до Києва.

Кожен футболіст має свій шлях. Скажімо, Скорко та інші вирішили вирушити до «Чорноморця», а от Вівчаренко – залишився у «Динамо». Мороз, будь його повна воля, взагалі хотів продовжувати роботу з усіма колишніми підопічні за командою U-21. До речі, якщо хтось вважає, що це Суркіс влаштував Мороза в «Чорноморець», дуже помиляється. Я про це призначення дізнався від самого Юрія Леонтійовича, коли він прийшов до мого кабінету і повідомив, що його запросив Климов.

Нехай кажуть: фарм, не фарм. Люди не розуміють, що завтра ситуація може змінитись, і в тому ж «Чорноморці» нікого з динамівців не залишиться. Ви пам'ятаєте ситуацію у «Колосі»? Там було п'ять наших гравців і приблизно стільки ж тих, хто був у «Динамо», але з різних причин не заграв – Лисенко, Петров, Мілько, Оріхівський. Але при цьому ніхто не казав, що Ковалівка – це фарм. «Колос» не хоче користуватися орендованими у «Динамо» гравцями? Це його право. А чи правильно це чи ні – покажуть результати. Деякі висновки можна робити вже зараз.

Щодо питання про фарми. Дивіться: у нас у країні працюють дві сильні академії – у «Динамо» та в «Шахтарі». Давайте додам: ще щось наклеюється у «Дніпрі-1». Тож чи можна дивуватися, що вихованцями цих шкіл користується більшість клубів? І як це пов'язано з тим, хто десь грає. Наприклад, мені абсолютно без різниці, де грають «Маріуполь» та «Шахтар».

Де зіграють у другому колі «Динамо» та «Чорноморець»? Я вам говорю про це офіційно: матч другого кола між «Динамо» та «Чорноморцем» відбудеться в Одесі. Переліт не такий складний і дуже недовгий. Одеса – чудове місто, там чудові готелі тощо. Але у нас більшість гравців приїдуть після матчів першої та молодіжної збірних. Їхній настрій та стан незрозумілий. А вже 19 листопада грати проти «Чорноморця». Один день без перельотів, переїздів, розселень – у нашій позиції фактор важливий».

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Реал Мадрид – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 06:11 0
Реал Мадрид – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Поєдинок відбудеться 4 травня о 17:15 за Києвом

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
stop2018
Так если бы не разрешили, там играть было бы не кому)))
Алексей Голяченко
Молодец Луческу. Есть задел что бы мокнуть кротов и в этом направлении
SergeyKharkiv
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Фарм не фарм....В нашем чемпионате всем лигам нада провести аудиторку своих футбольніх школ.Это просто жесть.Куча мала просто футбольного мусора с тренерами физруками которые потом не знают куда девать.
Ограничить количество арендованых до двух в составе.Плюс заставлять определённое время отыграть в соснове своих клубов своим воспитаникам.
Если нет зачем тогда все эти футбольные школы нужны.Не чемпионат а базар лига.За сборную вообще страшно...
SergeyKharkiv
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Хуакин Гусман Лоэра
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
--smart--Forever--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ENJOY--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил