Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 16 листопада 2021, 21:39
7985
4

Фінляндія – Франція. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022

Je suis l'Ukraine?

| Оновлено 16 листопада 2021, 21:39
7985
4
Фінляндія – Франція. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

У вівторок, 16 листопада, у Гельсінкі на стадіоні «Олімпіястадіон» відбудеться матч восьмого туру кваліфікації чемпіонату світу-2022 з футболу, у якому зіграють збірні Фінляндії та Франції. Стартовий свисток італійського арбітра Марко Гуїди з Торре-Аннунціати прозвучить о 21:45 за київським часом.

Фінляндія


«Суомі» – наші ключові суперники у боротьбі за право зіграти у плей-оф кваліфікації чемпіонату світу-2022. На жаль, доля збірної України багато в чому залежатиме не стільки від того, наскільки вдало зіграє сама команда Олександра Петракова, а від того, як Фінляндія на своєму полі зіграє проти чинних чемпіонів світу. Маркку Канерва чудово знає, як саме налаштовувати свій колектив на важкі та відповідальні поєдинки, що ми вже бачили напередодні, коли навіть у меншості «пугачами» були обіграні представники Боснії та Герцеговини (3:1).

Єдине, що має нас обнадіювати у цій ситуації, це те, що фіни не є непереможними суперниками. Це, у тому числі, показали вольові зусилля збірної України під час матчу в Гельсінкі місячної давності (2:1), яких вистачило для того, щоб упоратися зі щільною обороною та швидкою атакою опонентів. Збірна Франції також знає, як давати собі раду з цим суперником, оскільки обігравала його за кілька днів до нас (2:0). Фактично, фінам потрібна виключно перемога, тоді як поразка ризикує залишити їх за бортом кваліфікації, а нічия, можливо, змусить нас брати до рук калькулятор.

Франція


Нашим найбільшим побоюванням є те, що команда Дідьє Дешама цілком здатна включити режим «ситого кота», і у головах достроково завершити собі турнір. Для Фінляндії це було б значним подарунком, тому що і за чинними чемпіонами світу часом спостерігався факт відсутності мотивації у тих ситуаціях, які цього не вимагали. Подразнюючим чинником для «Les Bleus» у цій ситуації може бути те, що вони явно не без гріха пройшли відбірну кампанію, тому трохи заборгували своїм фанатам.

Франція в недавньому минулому стали володарями трофею Ліги націй УЄФА, що дозволило трохи компенсувати невдачу у 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швейцарії. Безумовно, приємно, що Україна забезпечила команді Дешама дві з трьох утрат очок, але тепер кожен уболівальник нашої збірної хоче, щоб французи більше не допускали осічок, і потім вільно готувалися до майбутнього мундіалю, а ми вже якось поборемося в плей-оф. У будь-якому разі, у це хочеться вірити. Відносини з Фінляндією у Франції йдуть на 30 років довше, ніж із нашою збірною, але й не програвали «Les Bleus» цій збірній ніколи в офіційних матчах.

Орієнтовні склади


Фінляндія: Градецький – Хямяляйнен, Вяйсянен, Іванов, О'Шонессі, Тойвіо – Камара, Шуллер – Лод – Пуккі, Пох'янпало.

Франція: Льоріс – Ленгле, Упамекано, Зума – Т. Ернандес, Тчуамені, Канте, Дінь – Грізманн – Мбаппе, Бен-Йеддер.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі французи подарують шанс фанатам збірної України, а нашій команді залишиться ним тільки вдало скористатися. Нашою ставкою буде позиція – Франція переможе і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.80 за лінією Parimatch.

16 листопада, вівторок

Фінляндія – Франція
Гельсінкі. «Олімпіястадіон». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Oll.tv
Арбітр: Марко Гуїда (Торре-Аннунціата, Італія)
Прогноз Sport.ua – 1:3
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»
Футбол | 19 квітня 2024, 16:19 4
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»

Головний тренер львівської команди – про поразку від «Інгульця»

Артета оцінив невдачу в АПЛ та виліт Арсенала з Ліги чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 20:20 1
Артета оцінив невдачу в АПЛ та виліт Арсенала з Ліги чемпіонів

Це був не найкращий тиждень для лондонців

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ua
да успокойтесь вы, уже без разницы какое место займем, в отбор уже попали команды, которых мы при всем желании не пройдем и фины тоже вряд ли пройдут, токлько шанс попасть на Россию, но вроде как с ней нас должны развести, а всем остальным мы продуем
Azaka
Впевнений, що фіни виграють 1:0 або 2:1. В кінці гри фіни вб'ють вирішальний.