Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 11 листопада 2021, 00:15
2321
1

Тенеріфе – Прометей. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА

Чемпіон України спробує взяти реванш за прикру домашню поразку

| Оновлено 11 листопада 2021, 00:15
2321
1
Тенеріфе – Прометей. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Тенеріфе» – «Прометей» відбудеться в середу, 10 листопада, в Іспанії. Початок зустрічі о 21.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Матчем в одному із найсонячніших регіонів Європи «Прометей» відкриє для себе друге коло групового турніру Ліги чемпіонів ФІБА. Наші баскетболісти зустрінуться з іспанським «Тенеріфе», який вважається одним з основних претендентів на перемогу в єврокубковому турнірі і дуже непогано виступає в Лізі АСВ – найсильнішому національному чемпіонаті на континенті.

Попри свій статус явного фаворита, в першому матчі між сьогоднішніми суперниками підопічні досвідченого іспанського тренера Хесуса Відоретти цілком могли повернутись із Запоріжжя на щиті. «Прометей» ні в чому не поступався грізним іспанцям, впевнено виграв першу половину матчу та лише провал у третій чверті, яку чемпіон України програв з рахунком – 4:26, знецінив старання українського клубу. Але й після цього підопічні Ронена Гінсбурга зуміли відіграти відставання в одинадцять очок і могли претендувати як мінімум на овертайм, але точний триочковий практично з сиреною від канадського форварда «Тенеріфе» Аарона Дорнекампа приніс перемогу іспанському клубу.

Після перемоги у Запоріжжі суперник «Прометея» зіграв ще дві гри в Лізі чемпіонів ФІБА і здобув у них одну вікторію та зазнав однієї поразки.

Наведемо всі результати «Тенеріфе» в єврокубковому турнірі:

6 жовтня. «Прометей» (Україна) – «Тенеріфе» (Іспанія) – 70:73

13 жовтня. «Тенеріфе» (Іспанія) – «Динамо Сассарі» (Італія) – 87:60

27 жовтня. «Людвігсбург» (Німеччина) – «Тенеріфе» (Іспанія) – 80:69

В чемпіонаті Іспанії у «Тенеріфе» все йде дуже непогано. Після дев'яти зіграних турів суперник «Прометея» з шістьма перемогами в активі та трьома поразками в пасиві разом із «Мурсією» та «Гран-Канарією» ділить місця з третього по п'яте та випереджає у турнірній таблиці такі потужні команди як учасника Євроліги «Басконію» та ряд колективів, які представляють Іспанію у Кубку Європи.

Порівняно з матчем у Запоріжжі іспанський клуб отримав більш ніж серйозне посилення. У стрій повернувся грузинський бігмен Гіоргі Шермадіні, який пропускав матч першого туру Ліги чемпіонів ФІБА через травму. Можна довго перераховувати ігрові переваги дворазового переможця Євроліги, але найкраще про його вміння грати в баскетбол каже звання діючого MVP іспанської Ліги ACB. Ще раз нагадаю – найсильнішої національної першості у Європі.

У свою чергу, «Прометей» вирушив до Іспанії без Ді Джея Стефенса, який тільки-но розпочав своє відновлення після гучної травми, отриманої в поєдинку української Суперліги з «Кривбасом». Разом з командою прибув до Іспанії і Олександр Мішула, який може дебютувати у Лізі чемпіонів ФІБА. Втім, гравець збірної України лише зовсім нещодавно відновився після травми, і розраховувати на серйозну допомогу від нього у грі з таким сильним суперником поки що зарано.

Варто зазначити, що один матч четвертого туру групи А вже зіграний. Досить несподівана домашня перемога італійського «Динамо Сассарі» над німецьким «Людвігсбургом» – 82:75 до краю закрутила боротьбу у квартеті на всіх його поверхах. Складно сказати зараз, але дуже схоже, що результат матчу на Сардинії не на руку «Прометею», оскільки український клуб втратив стратегічну перевагу в одну перемогу над італійцями.

У виїзному матчі проти «Тенеріфе» нашому чемпіону дуже важко буде розраховувати на успіх. Домашній паркет + повернення одного з лідерів (при втраті одного з ключових гравців у нашого клубу) + сильніший ростер та просто досвід щотижневої гри в Лізі АСВ на боці «Тенеріфе». Однак, якщо «Прометей» зіграє проти іспанців так само, як і в Запоріжжі, але при цьому виключить провали у своїй грі, шанси на перемогу будуть. Залишається побажати підопічним Ронена Гінсбурга показати якісний баскетбол та зачепитися за результат в Іспанії.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1.Людвігсбург

4

3

1

335:296

+39

7

2.Тенеріфе

3

2

1

229:210

+19

5

3.Динамо Сассарі

4

1

3

302:343

-41

5

4.Прометей

3

1

2

221:238

-17

4

10 листопада

«Тенеріфе» (Іспанія) – «Прометей» (Україна)

Прогноз Sport.ua: перемога «Тенеріфе»

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Грозный
Тут может быть всё что угодно.