Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 09 листопада 2021, 19:52
44431
13

Інтригуючий вибір. Як Італія відреагувала на появу Шевченка в Дженоа

Думки італійських ЗМІ та фанатів щодо зміни наставника «Дженоа»

| Оновлено 09 листопада 2021, 19:52
44431
13
Інтригуючий вибір. Як Італія відреагувала на появу Шевченка в Дженоа
ФК Дженоа. Андрій Шевченко

Минулої неділі Андрій Шевченко був офіційно призначений на посаду головного тренера аутсайдера Серії А, «Дженоа». Легендарний екс-форвард «Мілана» тепер уже як тренер повертається до Італії, де провів свої найкращі роки як гравець. Звичайно, така подія викликала великий резонанс не лише в Україні, але й на Апеннінському півострові.

Інформація про те, що Шевченко очолить «Дженоа», розірвала інформаційний простір пізно ввечері у п'ятницю. Фактично першим про переговори екс-наставника збірної України із «Грифонами» повідомив відомий інсайдер Джанлука Ді Марціо. Його сайт намагається передбачити, яким буде Шевченко-тренер у «Дженоа» крізь призму його роботи з великими тренерами під час ігрової кар'єри:

«Після завершення кар'єри гравця у 2012 році Шевченко спробував стати парламентарієм, але спроба провалилася. Після цього Андрій зрозумів, що його майбутнє таки у футболі, в якості тренера. І тепер, після 5 років на чолі збірної України, він повертається до Серії А.

Вчителів Шевченка-тренера було багато: від Дзаккероні до Анчелотті, від Моуріньо до Лобановського, тренера «Динамо» Київ, який і запустив Шеву у світ Великих. Лобановський був революціонером, який перетворював футбол на видовище завдяки своїм інноваціям. І Шевченко багато разів казав, що Лобановський – його вчитель.

Getty Images/Global Images Ukraine

Проте Шевченко-тренер може вважатися міксом тренерів, з якими працював. Він намагається грати гордо, але уважно, в атакувальному стилі, але впорядковано, видовищно, але цинічно, коли це необхідно.

Крім тактичних нюансів, у Анчелотті він також навчився багато чому з точки зору управління командою та роздягальнею. Від таких вчителів можна брати тільки найкраще, починаючи зі скромності та спокою. Влітку 2012 року, одразу після завершення кар'єри гравця, Шевченку запропонували посаду головного тренера збірної, але він відмовився, заявивши, що ще зарано.

У 2016 році він уже прийняв повторну пропозицію від української Федерації і був на той момент уже готовим тренером. Під його керівництвом команда зростала і дісталася чвертьфіналу Євро-2020.

Шева почав з ідеєю гри в 4 захисники, але під кінець правління у збірній знайшов у собі сміливість перейти на схему в три захисники, з якою і пройшов такий успішний шлях на Євро-2020. Однак його улюбленою схемою залишається 4-3-3. При цьому «Дженоа» в останні роки звикла грати в 3-5-2, тому висока ймовірність того, що почне Шева з тією ж схемою.

Якщо ж Андрій зважиться на революцію, то гіпотетично його 4-3-3 виглядатимуть так: Сірігу – Крішіто, Васкес, Мазьєлло (Максімовіч, коли повернеться після травми), Камб’язо – Ровелла, Бадель, Ернані (або Мелегоні) – Екубан, Дестро , Пандєв».

Також сайт Ді Марціо відзначає кумедну деталь: свій останній матч як головний тренер збірної України Шевченко провів у Римі на «Стадіо Олімпіко» у чвертьфіналі Євро-2020. Там же почнеться і його шлях як наставника «Дженоа» - він зіграє з «Ромою» Жозе Моуріньо, свого колишнього тренера у «Челсі». Останні невдачі «Вовків» запустили розмови про звільнення «Особливого», і буде дуже символічно, якщо у відставку його відправить саме Андрій разом з «Дженоа».

Getty Images/Global Images Ukraine

Генуезьке видання «Secolo XIX» вже почало фантазувати на тему зимової трансферної кампанії «Дженоа» із Шевченком. Серед можливих підписань називаються чотири імені: екс-підопічні по збірній України Олександр Зінченко та Віталій Миколенко, Крістіан Пулішич із «Челсі» та Саму Кастільєхо із «Мілану». Хоча назвати це інсайдами складно – швидше, просто здогади.

Резонанс призначення Шевченка викликало не лише серед італійських журналістів, а й серед простих уболівальників. Багато фанатів «Мілана» з теплотою сприйняли повернення свого колишнього героя до Італії, і заявили, що тепер підтримуватимуть «Дженоа»:

«З сьогоднішнього дня у «Дженоа» стало на одного фаната більше», - такого роду коментарів від фанатів «Мілана» на просторах інтернету можна зустріти достатньо.

«Ймовірно, у боротьбі за виживання тепер вболіватиму за «Дженоа», хоча вже три роки як я сподіваюся, що вони вилетять», - пише вболівальник.

«Боже, моє кохання, як же я мріяла про твоє повернення до Італії! Ти завжди будеш моїм чемпіоном, Андрію», - пише давня шанувальниця таланту Шеви.

«Поводьтеся з ним добре, прошу вас», - звертається до керівництва «Дженоа» уболівальник. Прохання досить зрозуміле з огляду на те, що «Грифони» в останні роки були далеко не найпривабливішим місцем роботи для тренерів. Для попереднього власника клубу Енріко Преціозі звичною справою були по 2-3 зміни тренера за сезон, а довше 2 років у нього в «Дженоа» затримався лише Джан П'єро Гасперіні.

У вересні «Дженоа» придбала американська компанія «777 Partners». Проте багато хто в Італії бачить за цією компанією слід не кого іншого, як Сільвіо Берлусконі. Особистий лікар впливового політика та бізнесмена, Альберто Дзангірілло, на нещодавньому матчі «Дженоа» проти «Сассуоло» сидів поряд з менеджером «777 Partners» Андресом Бласкесом. В італійських ЗМІ активно ходять чутки, що саме Дзангірілло стане новим президентом «Дженоа». І деякі вболівальники вважають, що поява у «Дженоа» Шевченка – ще один слід Берлусконі, хрещеного батька одного з його синів:

«А власниками точно стали «777 Partners», а не хтось інший? Скільки грошей заховано за кордоном у Дона Сільвіо?», - запитує один із користувачів Твіттера.

Багато хто вважає, що з появою нового власника та нового тренера справи у «Дженоа» підуть на виправлення:

«Факт приходу Шевченка означає, що нові власники хочуть добра клубу, на відміну від Преціозі. Якби я був фанатом «Дженоа», я був би щасливий. Звільнили посередність, призначили Великого».

«Я задоволений. Мені шкода Баллардіні (попередній тренер «Дженоа», - прим.), але мені подобається Шева. Почекаємо, перш ніж судити його», - пише вболівальник генуезців.

«Дорогий Шевченко, від щирого серця бажаю тобі реалізувати те, чого ми, фанати «Дженоа», чекаємо на все життя. Хорошої роботи тобі й уперед, «Дженоа».

Багато фанатів «Мілана» вважають, що для Шевченка «Дженоа» - трамплін перед поверненням у стан «россонері» вже в якості наставника:

«Ні пуху ні пера тобі, легендо. За кілька років ти повернешся додому, я впевнений».

«Він зможе зробити собі кар'єру, потрібен лише час. Вітаю, Шева».

«Великий Шева! Бажаю тобі всього самого найкращого. І хто знає, може одного разу ти зможеш повернутися і перемагати у кольорах наших сердець, на тренерській лаві на «Меацца».

«Шевченко у «Мілані». З 2023 року», - упевнений фанат «россонері».

Деякі вболівальники «Мілана» навіть вважають, що у матчі проти свого колишнього клубу Шевченко не надто сильно чинитиме опір:

«Гарантовані три очки для нас, дуже добре».

Проте далеко не всі в Італії вірять в успіх Шевченка на посаді головного тренера «Дженоа»:

«Вони могли б дати цю роботу бродязі, який сидить біля стадіону, досвіду у нього стільки ж», - пише один із користувачів Твіттера.

«Він закінчить так само, як і Маестро Пірло».

«Баллардіні, готуйся повертатися. Термін – 4 місяці», – ще один невтішний прогноз.

«Ненавиджу Шеву, він зіпсується там».

«Шевченко? Тоді як купа італійських тренерів вільні?».

«Ні, Шева, не роби цього», «Бідний Шева» - таких коментарів у мережі чимало.

«Колишні гравці «Мілана» як тренери – це суцільна біда. R.I.P. «Дженоа».

«Звичайний ідіотизм - міняти тренера замість того, щоб посилитися в січні».

Деякі вболівальники вважають, що підбір гравців у «Дженоа» зараз настільки слабкий, що Шевченко був би корисний команді навіть на футбольному полі:

«Нехай спробують його в ролі тренера, що грає», «Який тренер? Випустіть його грати, він все ще кращий, ніж усі ваші форварди».

Проте навіть принципові суперники «Мілану» сприйняли появу Шевченка у Серії А позитивно:

«Інтригуючий вибір. Шева мені завжди подобався, скромний хлопець, крім того, що гравець великого таланту», - пише один із фанатів «Інтера».

Багато вболівальників уже почали давати Шевченку поради щодо комплектації складу:

«Дженоа», підпишіть Супрягу. Шевченко зробить його своєю копією».

«Купіть Шапаренка у січні, гірше точно не буде».

«Шева перетворить Дестро на нового Шеву», - вважає фанат «Дженоа».

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Грозный
Как? Как?
Они там в Италии должны благодарить со слезами на глазах. Потому что уровень их чемпионата поднимется ещё выше.
LomUs17
Супряга и Шапаренко, согласен, вполне!
qwrtp111
"свій останній матч як головний тренер збірної України Шевченко провів у Римі на «Стадіо Олімпіко» у чвертьфіналі Євро-2020. Там же почнеться і його шлях як наставника «Дженоа»"
Игра будет на поле Дженоа
markten1984
Перспективы Шевы в Дженоа сомнительны. Но в том и дело, что от него не ждут чудес. Клуб брал его больше ради пиара,как любят это делать американцы. А если он оставит Дженоа в серии А, ему прямая дорога через несколько лет в Милан
odiniznashih
Главная интрига теперь его матч с Ромой - Заря будет играть после них.
Bibenco
Простые итальянские болельщики интересуются Динамо. Для меня это открытие.
Alex86 1
Шева в конце каденции критиковал дескать игроки в СБУ не такие, стало быть и результат требовать особо не приходится, однако лезет в клуб аутсайдер с посредственными игроками, имеющий все шансы на вылет, да еще и календарь такой шо запросто в "актив" нового тренера накидают серию из поражений ... в общем фиг его знает о чем договорились они с руководством и о каких кредитах доверия, но пока все крайне пессимистично. Хорошо конечно шо взяли в топ чемп, + начал тренерскую карьеру в клубах, но по факту только чудо поможет если выйдет себя там проявить. В больших трансферных кампаниях от клуба тоже оч вряд ли.
Владимир Копяк
Ни для кого в Италии не секрет, что старший сын Шевченко, де факто сын старшого отпрыска Берлускони... Потому дедушка устроился крестным, да и яхту стоимостью 25 лимонов зелени Андрюша получил за согласте замять скандал в семействе своего босса, согласившись взять в жены в интересном положении фотомодель с сомнительной репутацией в Европе. Так что приход Андрюши в Италию, да еще в команду, которую будет спонсировать Берлускони, было ожидаемо. Будет ли толк с этой авантюры? Посмотрим... Я думаю, что семейство Берлускони такой поворот событий вполне устраивает - родственники в полном сборе...