Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2021, 23:16
5199
12

Поразка Динамо, перестрілка у Львові, Шахтар на чолі таблиці

Найцікавіші події 14-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 08 листопада 2021, 23:16
5199
12
Поразка Динамо, перестрілка у Львові, Шахтар на чолі таблиці
ФК Динамо

Тур вийшов результативним – забито 24 м'ячі. Не зафіксовано жодного нічийного результату. Тур прикметний насамперед прем'єрною поразкою в нинішньому сезоні «Динамо». Команда Луческу поступилася команді Максимова. Осічкою головного конкурента скористався «Шахтар», який обіграв «Колос». Ця перемога дозволила «гірникам» вийти на перше місце у таблиці.

Сенсація туру

У центральному поєдинку туру зустрілися «Динамо» та «Ворскла» - лідер чемпіонату та команда, яка прагне бути у топ-трійці. Матч повністю виправдав свій високий статус. У ньому було всього й багато: гольові моменти, воротарські сейви, вилучення, пенальті, емоції й емоції. У цій грі нервів сильнішими раптово виявилися гості. Перемога дозволила команді Максимова піднятися (хоч би тимчасово) на третє місце. А ось «Динамо» зазнало прем'єрної поразки в нинішньому сезоні. І першої під склепіннями УПЛ з листопада минулого року.

Штрафні туру

Рахунок у грі «Динамо» – «Ворскла» першими відкрили гості. І зробили це після блискуче розіграного штрафного удару. Штатний виконавець практично всіх стандартів полтавців Тілль дуже точно навісив у штрафний майданчик гостей, де Ранжел виграв верхову дуель у Забарного та відправив м'яч у сітку воріт.

Не менш витончено розіграли штрафний удар «гірники» у матчі проти «Колоса». На початку першого тайму «Шахтар» повів у рахунку після точного удару Матвієнка. Захисник донеччан відмінно відгукнувся на передачу Алана Патріка, пробивши м'яч зльоту повз голкіпера.

Пенальті туру

Другий гол у ворота «Динамо» підопічні Максимова забили з пенальті. Епізод, який призвів до призначення удару, спочатку особливих емоцій у арбітра Іванова не викликав: прохід Степанюка у своєму штрафному майданчику заблокував Сидорчук. Проте арбітр ВАР Романов порекомендував рефері переглянути епізод. І той переглянув. І призначив пенальті. Удар Тілля з «точки» виявився точним.

Штанга туру

Після того, як «Ворскла» повела у Києві 2:0, динамівці масово пішли вперед відіграватися. І помітно оголили тили. Цим ледь не скористався суперник. На 88-й хвилині гри Степанюк після контратаки правим флангом наважився на удар метрів із тридцяти. Удар у полтавського форварда вийшов дуже точним і сильним: без шансів для Бущана. Проте київського кіпера підстрахувала ліва штанга.

Слова туру

Після поразки від «Ворскли» наставник динамівців Мірча Луческу визнав справедливість результату. І взяв провину на себе. Але, як і часто раніше у подібних випадках, із застереженнями: «Вони виграли, вони зіграли краще. Які тут можуть бути коментарі? Суперник мав більше бажання, а також велику допомогу від судді. Не заслужили ми на перемогу, тому що не реалізували моменти і не чинили тиск. Потрібно переглянути гру, зробити аналіз. Було багато дивних ситуацій для мене. Були помилки у нас, які призвели до голів».

Кутовий туру

Нарешті свій перший гол за «Олександрію» забив капітан команди Дубра. У середині другого тайму матчу проти «Металіста-1925» Каспарс за традицією прийшов у чужу штрафну зону на розіграш кутового. І опинився у потрібний час у потрібному місці. Рослий центрбек влучним ударом головою замкнув подачу від кутового прапорця.

Маска туру

Під завісу першого тайму «Маріуполь» забив перший гол у ворота «Минаю». Відзначився Кащук, який використав фланговий простріл Топалова. Після взяття воріт Олексій побіг за лицьову лінію, де на радощах одягнув на обличчя велику пластикову маску. Арбітр матчу Анастасія Романюк жарту не зрозуміла й нагородила Кащука жовтою карткою.

Сейви туру

Не щастить «Минаю» з одинадцятиметровими. У грі проти «Маріуполя» закарпатці здобули право на пенальті. Але знов не реалізували. Майстер цієї справи Селезньов не грав через «зайві» попередження, тому лише емоційно спостерігав, як його партнер по команді Гончар виконував суддівський вирок. Виконував невпевнено: голкіпер маріупольців Турбаєвський спокійно зреагував на удар.

Зреагував на удар форварда «Руху» Борячука й воротар «Чорноморця» Кучерук. І в даному випадку доречно говорити про те, що польовий гравець не найкраще виконав удар з «точки».

Вилучення туру

Дві жовті картки за одну хвилину – та легко. Принаймні для двох футболістів – з «Минаю» та «Ворскли». Форвард закарпатської команди Ахмедзаде отримав перше попередження на шостій хвилині, доданій до часу другого тайму. Але надто бурхливо й емоційно Рустам відреагував на «гірчичник». І одразу від Анастасії Романюк отримав другу жовту картку.

Аналогічною провиною відзначився і форвард «Ворскли» Кравчук у грі проти «Динамо». Данило відіграв проти киян лише 13 хвилин. Він з'явився на полі на 68 хвилині, а на 79 та 80 отримав два «гірчичники» від судді Іванова.

Вболівальники туру

Гра в Ужгороді між «Минаєм» та «Маріуполем» склалася не на користь господарів. На 81 хвилині Кащук забив другий гол у ворота закарпатців, чим остаточно зняв усі питання про переможця. Це явно не сподобалося місцевим уболівальникам, котрі вибігли на поле. Фани закидали газон фаєрами. Гра була зупинена. Матч відновився через три хвилини.

Перестрілка туру

Відразу сім м'ячів було забито у матчі «Чорноморець» – «Рух». З Одеси цю зустріч було перенесено до Львова: 11 листопада збірна України на стадіоні «Чорноморець» проведе товариський матч проти збірної Болгарії. Гра спочатку проходила за сценарієм номінальних господарів. На початку другого тайму вони вели з перевагою в три м'ячі. Здавалося, розгрому не оминути. Але підопічні Кучука зуміли проявити характер та провести три м'ячі у відповідь. Однак вирішальне слово все одно виявилося за одеситами: вони забили переможний гол за хвилину до кінця основного часу другого тайму.

Рішення туру

У середині першого тайму арбітр матчу «Інгульець» – «Дніпро-1» Бойко призначив небезпечний штрафний у бік воріт господарів. Це рішення досвідченого рефері коштувало команді Лавриненка поразки: Довбик точно пробив у правий від воротаря кут воріт. Проте саме рішення призначити штрафний викликає, як мінімум, запитання, оскільки, як показав відеоповтор, проти Пихальонка в той момент опонент не порушував правила.

Дебют туру

Після невдалого поєдинку попереднього туру – проти «Львова» – у відставку подав виконувач обов'язків головного тренера «Колоса» Кузнєцов. Грою ковалівців проти «Шахтаря» керував черговий помічник Костишина – Вишняк. І теж із приставкою «в.о». Дебют у нового керманича «Колоса» вийшов невдалим: поразка 1:3.

Джокер туру

На 67-й хвилині поєдинку «Колос» - «Шахтар» у складі гостей на полі з'явився Мудрик, який замінив Соломона. І вже через п'ять хвилин Михайло відзначився забитим м'ячем. Фактично цей гол зняв усі питання про переможця протистояння.

Герой туру

Гру «Зорі» проти «Вереса» зробив Шахаб. Нарешті цей форвард по-справжньому акліматизувався в команді Скрипника. В активі іранця – шість голів та три результативні передачі в останніх п'яти матчах. Половину цих голів Захеді забив «Вересу». У першому випадку йому асистував Аллах'яр, у другому він обіграв воротаря і забивав уже у порожні ворота, а в третьому використав скидку Гладкого.

Гол туру

Божевільний м'яч у ворота «Львова» забив півзахисник «Десни» Калитвинцев. У другому таймі гості провели флангову атаку. Картушов подав, але невдало: м'яч від захисника «Львова» відлетів до Калитвинцева. І Влад сильним ударом зльоту метрів із 22-х увігнав м'яч у кут воріт Ільющенкова.

Символічна збірна туру: Різник – Дубинчак, Матвієнко, Дубра, Пердута – Тілль, Федорчук, Кащук, Калитвинцев - Гладкий, Шахаб.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал Сосьєдад – Реал Мадрид. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 26 квітня 2024, 20:01 1
Реал Сосьєдад – Реал Мадрид. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок у Ла Лізі

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
Так, доволі цікавий тур, але це лише половина чемпіонату. Так що і ДК, і ШД ще нічого не вирішили
просто парень
Та ещё все может поменяться, что Динамо, что шахтер играли не стабильно
maksimisgreat
По итогам тура получается, что Сидорчук, Забарный и Шапаренко должны быть дисквалифицированы из-за перебора желтых на следующий тур.
Serg Wojcev
этому принадлежал укртелеком кожда вернули никакой инфраструктуры не осталось все украдено сейчас розворовуют одесса облэнерго и т д
зато вила в лондоне за 100 мл фунтов и дачка под парижом 200 мл евро откуда деньги зин7???
Akkerman65
Вот и произошло. Динамо и Шахтёр поменялись местами. Думаю, что до конца чемпионата команды останутся на этих же позициях.
А ещё порадовали победы Мариуполя и Черноморца.Пацаны, работать и повышать мастерство!
Serg Wojcev
для того чтобы упл был более менее честным надо посадить ахметку хватит наворовался в последнем туре судьи проявили чудеса в трактовке правил сколько им заплатил они тоже должны сидеть и глава упл там же тогда может и сборная что-то выиграет а пока полный облиман