Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 08 листопада 2021, 23:56
2639
2

Без сумніву найкращий. Як українець s1mple прийшов до перемоги на мейджорі

Розповідаємо про шлях суперзірки світового кіберспорту

| Оновлено 08 листопада 2021, 23:56
2639
2
Без сумніву найкращий. Як українець s1mple прийшов до перемоги на мейджорі
PGL. Олександр s1mple Костилєв

«Народжені перемагати». Команда української організації Natus Vincere здобула головну перемогу в CS:GO - стала чемпіоном PGL Major Stockholm. NAVI не залишили шансів усім на турнірі, у фіналі обіграли G2 та виграли 1 мільйон доларів. Це перша перемога на мейджорі CS:GO в історії клубу. Лідер команди Олександр s1mple Костилєв отримав нагороду MVP турніру.

Ми розповімо, як український кіберспортсмен прийшов до цієї перемоги - свого головного досягнення в кар'єрі.

Олександру Костилєву всього 24 роки, але здається, що він вічність грає в CS:GO. Розпочав свою кар'єру s1mple у 2013 році, виступаючи за місцеві колективи. Популярність придбав граючи одиночні змагання на LAN-турнірах у Києві. Вже у юному віці демонстрував потужну індивідуальну гру.

Пізніше приєднався до відомої команди HellRaisers, а потім разом із легендою Natus Vincere Єгором markeloff Маркеловим грав за FlipSid3 Tactics.

У 2014-му трапився дивний епізод у кар'єрі s1mple - він отримав бан від ESL за використання читів у Counter-Strike 1.6 і спробу обходу бана. Рівно через два роки гравця було офіційно розбанено.

У 2016-му році 19-річний s1mple несподівано для багатьох перейшов до американської організації Team Liquid, з якими потрапив у топ-8 на MLG Major Championship: Columbus, а на ESL One: Cologne 2016 вивів команду на друге місце. Саме його гра багато в чому сприяла успіхам колективу.

HLTV. Олександр s1mple Костилєв

Ера NAVI

У серпні 2016 року Олександр повернувся до України. Одна з найвідоміших та найавторитетніших організацій світу Natus Vincere оголосила про підписання Костилєва. У NAVI s1mple замінив легенду клубу, українця Данила Zeus Тесленка. З перших турнірів Костилєв показував свій високий рівень та вивів команду на новий рівень.

NAVI були завжди одними з головних фаворитів на мейджорі, але досягти успіху на турнірі не вдавалося – виліт у чвертьфіналі ELEAGUE Major 2017, 12-14 місце на PPG Major Krakow 2017, бронза на ELEAGUE Major 2018.

Незважаючи на серію невдач на мейджорі, s1mple у кожному турнірі був найкращим гравцем своєї команди та одним із найкращих у світі. У кожному році він входив у топ найкращих гравців за версією HLTV (аналог Золотого м'яча у футболі прим.), а в 2018 році став найкращим.

На FACEIT Major 2018 NAVI поступилися у фіналі команді Astralis і посіли друге місце на мейджорі, наступного року була бронза на IEM Katowice 2019. У NAVI змінювався склад, спочатку команду покинув Іоанн Edward Сухарєв, потім кар'єру завершив Данило Zeus Тесленко. Перестановки у складі не дозволяли показувати стабільну гру, але s1mple демонстрував вражаючу індивідуальну гру та посідав топ-2 місце за підсумками року.

HLTV. Олександр s1mple Костилєв

Лише на початку 2021 року Natus Vincere знайшли ідеальний баланс у складі. П'ятірка з s1mple, electronic, Boombl4, Perfecto та B1t знайшла стабільність і вже майже півроку лідирує у світовому рейтингу. Влітку про українського кіберспортсмена вийшла документальна стрічка, яка розповіла про п'ять років s1mple в NAVI.

У вересні український клуб переміг на IEM Cologne 2021, а крім цього виграв сезон Intel Grand Slam і додатковий 1 мільйон доларів. Intel Grand Slam присуджується команді, яка виграє чотири турніри рівня Masters у серії ESL Pro Tour. До ESL Pro League Season 14 команда s1mple стала чемпіоном IEM Katowice 2020, DreamHack Masters Spring 2021 та IEM Cologne 2021.

Домінування було очевидним, але не було одного – перемоги на мейджорі. Саме з цими думками Костилєв та NAVI їхали до Стокгольма, де вперше за два роки проходив мейджор із глядачами на трибунах. Усю турнірну сітку Natus Vincere пройшли безпомилково, виграли шість матчів, не віддавши при цьому жодної карти. У півфіналі розгромили Gambit (екс-лідер рейтингу), а у фіналі у яскравому стилі здолали G2. Очікувано, s1mple отримав нагороду MVP як найцінніший гравець турніру. Підсумковий рейтинг Костилєва склав 1,49, він взяв 6 медаль MVP цього року і 17 за всю його кар'єру.

Наразі, у свої 24 роки s1mple виграв усе, що можна на світовій арені CS:GO. Немає сумнівів, що Олександр стане найкращим гравцем 2021 року, він обіграв усіх своїх конкурентів та переміг на всіх великих турнірах. За кар'єру Костилєв заробив 1.3 мільйони призових та посідає п'яте місце в історії України.

«Я обіцяв собі, що залишусь у NAVI і виграю мейджор із ними. І ми це зробили. Багато хто в це не вірив і жартував із цього приводу, але тепер мейджор наш. Мейджор належить NAVI!

Взяти паузу CS:GO? Напевно, це жарт. Ми виграли все, що хотіли. Зараз, напевно, завдання виграти 2-3 мейджори поспіль. Спробуємо зробити це», - сказав після турніру s1mple.

PGL. Олександр s1mple Костилєв

Зараз NAVI і s1mple знаходяться у феноменальній формі і поки немає передумов до того, що команда опуститься нижче за свою планку.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Санька - молодець!!!
justhateme
Для того, кто в киберспорте "не алло" - цифры из статьи не говорят ни о чём, равно как понятия "не отдать ни одной карты".
Для того кто в киберспорте "алло" - нет цифр и статистик по ходу его карьеры. Да и в целом информация общеизвестная. По финалу не ясно
Т.к. этот материал написан скорее для первой аудитории, то лучше тогда прилагать статистики сравнительные. Потому что, что такое 1.49 ? Что есть стредний уровень, а хороший? А кто еще как выступил? Из статьи понятно что Саша это больше, чем Роналду и Месси вместе взятые, для мира кса и киберспорта в целом?)